Posni sir |
Post Reply | Page 123 38> |
Author | |
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 05 Travanj 2007 at 21:42 |
Koliko posnog sira jedete dnevno? Koji posni sir volite jesti?
Meni osobno je sirelin zrnati sir najbolji, dobar mi je i kerniger ali ostali mi i nisu bas nesto. Dnevno pojedem 200-400g. Vi? |
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja dnevno oko 200 g , ali ima dana kad i ne jedem, nije da bas ono bas sad svaki dan!
Ja jedem onaj rijecki svjezi sir pise na njemu, ni neznam koja je to firma |
|
mala
Viden/a u gymu Joined: 28 Ožujak 2007 Location: Cyprus Status: Offline Points: 24 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja obozavam posni sir, i otkad sam promijenila nacin prehrane, postao mi je bitan sastojak za jela, uz kruh, obozavam ga jesti s kuhanim povrcem, a najfinije mi je namazati ga na integralno pecivo i gore narezati kiselu zelenu jabuku...mljac! To je odlicna zamjena za kisele krastavce i majonezu koje sam prije trpala u sebe.
|
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Slazem se , pogotovo majoneza nije bas dobra
|
|
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
U zadnje vrijeme ga bas i ne jedem... jedini "termin" u koji bi ga mogao ugurati je navecer ali tada obicno jedem nesto "bolje"... npr: - ribu - piletinu narezanu u zelenoj salati + rotkvice - tunu iz konzerve - grah s zelenom salatom ali prosli vikend sam cijeli dan bio vani, i rucao sam 250g posnog s porcijom badema.... (nije mi se dalo ici u menzu, tamo ionako nema postene hrane) |
|
anamarija
Viden/a u gymu Joined: 15 Travanj 2007 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ma imam i ja nesto na tu temu. Suprug i ja najvise volimo zrnati od Sirele. Medjutim imam ja jedno pitanje za nekoga pametnog, pozeljno strucnog. Suprug i ja se cesto zakvacimo jer on tvrdi da se sir kada neko vrijeme stoji otvoren zamasti, tj. da postane masniji nego sto je. Meni to zvuci bedasto, pa da li netko moze nesto pametno reci na tu temu?
|
|
Zoran89
Viden/a u gymu Joined: 26 Veljaca 2007 Status: Offline Points: 55 |
Post Options
Thanks(0)
|
ne kuzim kako se neka hrana moze zamastiti sama od sebe :-)......
|
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne bih bas rekao da je to tocno, pa kako se mast moze stvarati sama od sebe to mi bas ne ide u glavu to "zamascivanje"
A ja ga ionako uvijek drzim u frizideru i pokriven je s poklopcem, tako da nemam te brige |
|
just_a_girl
Viden/a u gymu Joined: 13 Veljaca 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 235 |
Post Options
Thanks(0)
|
heh.. joj u zadnjih par mjeseci pojedoh tog sira ko nikad u zhivotu al' u zadnje vrijeme ga manje jedem, meni je najfiniji onaj kao u chashi , mislim da je dukatov, nisam sigurna..
|
|
mala
Viden/a u gymu Joined: 28 Ožujak 2007 Location: Cyprus Status: Offline Points: 24 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nesto mi nije jasno kod tog "posnog sira", u tablici pise da ima š,8g masti na š00g, a na poklopcu da je š0% mm. Ne znaci li to da ima š0g masnoca na š00g?!?!?
|
|
mala
Viden/a u gymu Joined: 28 Ožujak 2007 Location: Cyprus Status: Offline Points: 24 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hoce li netko odgovoriti na pitanje , ili ste i vi malo zateceni? |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja se toliko ne obazirem na te postotke, ako pise 2g masti - onda se nadam da ima 2g masti |
|
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
Na tim mlijecnim proizvodima obicno pise nesto ovako: u proizvodu xx % suhe tvari, u suhoj tvari yy % mlijecne masti. Valjda je onda š0% m.m. u toj suhoj tvari (koje ima u svemu), a ukupno je masti u proizvodu š,8 % onda. Valjda je to tako, za posni ne znam precizno. |
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pojedem š00 do 200 g dnevno. Pogotovo kad mi dode ljeto pa mi pase sve sto je hladno i kiselo. Volim ga napraviti s tunom i curryem, kao namaz, ali kako ne jedem kruh, jedem to samo. Ako se zazelim slatke varijante, pomjesam ga sa proteinima i vocnim jogurtom. |
|
dejanelo
Viden/a u gymu Joined: 27 Veljaca 2007 Status: Offline Points: 120 |
Post Options
Thanks(0)
|
evo ja bas danas prvi put nakon puuuno godina jeo posni sir.
ova tema me nagnala na to... narezao sam si banane i pomijesao.nije bas nesta,ali pojeo sam dajte koji recept ,please... |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
Stavi u blender 250g posnog sira, 2 dcl mlijeka i jednu malu zlicicu kiriki namaza i onda probaj! Dobijes shake.
|
|
Post Reply | Page 123 38> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |