Trbušina |
Post Reply |
Author | |
Dadalina
Cita FAQ Joined: 02 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 28 Veljaca 2014 at 20:38 |
Pozdrav svima!
Vjerujem da je nešto ovakvo slično već pitano,ali sam danas pročitala toliko toga da mi se,priznajem,ne da provjeravati :D moj problem je slijedeći..koliko kila imam,ne znam,jer se ne važem,bitniji su mi centimetri.. od 11. mj prošle godine vježbam focus t 25..sad sam u trećem tjednu gamma faze i namjeravam još gammu hybrid. s focusom sam smršavila kojih 5-6 cm u stuku i isto tako u bokovima..noge i ruke mi nekako omišićavile..izbacila sam kruh i izbjegavam jedenje junk fooda(ali pokleknem jednom tjedno :( ) sad kad je i ljepše vrijeme ubacujem i šetnje sa psom koje obožavam..otprilike jedan sad.. moj problem je taj što ovaj nesretni trbuh nikako ne odlazi. namjeravam uz focus dodati i vijaču od idućeg tjedna samo da ga se rješim pa me zanima jel bi to pomoglo? (napomena ostalo mi je otprilike 7 kila viška) uvažavam sve savjete i mišljenja :) |
|
TaPe
Viden/a u gymu Joined: 07 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 211 |
Post Options
Thanks(0)
|
koliko sam ja skužila, čučnjevi su super za trbušinu:) ali nisam stručnjak, samo vidim što meni pomaže i što sam pročitala:) isto radim focus i odličan mi je. ali znam tu i tamo napravit čučnjeve i tako neke vježbe dodatno nakon programa:)
|
|
* none but ourselves can free our minds *
|
|
Dadalina
Post Options
Thanks(0)
|
jooj,više mi je zlo od čučnjeva :( ako radiš focus znaš da shaun t inzistira na njima..pogotovo u beti i gammi..
|
|
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
Za maknut trbuh moraš radit velike skupine mišića, kao što su noge (čučnjevi), leđa (mrtvo-zgibovi), prsa (sklekovi-upori-razvlačenja). Zato jer te velike skupine troše više kalorija, dok su trbušni mala mišićna skupina i troše malo. Stoga trbušnjacima možeš ojačat same mišiće trbušnog zida, al da će trbuh nestat, ne baš.
Osim čučnjeva a ako nemaš opreme, dobre vježbe bi bile još. Plank, Side-Plank, Burpee (i hiljade njegovih varijacija), Čučanj i varijacije iskoraka, Sklekovi (i hiljade njegovih varijacija), Vijača (al isto sa varijacijama da ne skakućeš samo na mjestu), High Knees Pyramid run itd. itd. |
|
Life is a journey full of adventures !!
|
|
Dadalina
Post Options
Thanks(0)
|
evo od opreme imam sobni bicikl,bučice od 2kg,podlogu,pilates loptu i već spomenutu vijaču..kaj bi se od toga dalo iskombinirati (uz focus gdje se vježba to što si nabrojao) da se pomogne u rješavanju trbušine?
|
|
Dadalina
Post Options
Thanks(0)
|
ispravak,ne od 2 kg već 3kg :P
|
|
TaPe
Viden/a u gymu Joined: 07 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 211 |
Post Options
Thanks(0)
|
pa da! i ja si još pojačam (poslije treninga) sve što je gore od white_insane navedeno!:) i trbušina nestaje :))
napiši u tražilicu "30 day beach body challenge" imam sliku što se sve i kako radi po danu ali je ne znam stavit :/ pa si nađi ako želiš:) |
|
* none but ourselves can free our minds *
|
|
Dadalina
Post Options
Thanks(0)
|
evo da pitam i ostale što misle o tome:
napokon izračunala iznos kalorija koje bi trebala unesti tokom dana,pa planiram paziti napokon što jedem. da li bi uz nastavak focusa t25,evenutalni challenge koji je predložila TaPe i skakutanja vijače kojih 10-15 minuta dnevno pridonosilo čim bržem topljenju mojeg sala oko trbuha? :D |
|
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hmm napravio bi od toga neki kružni trening 3-6 vježbi 4 kruga.
Recimo, ne znam koliko su ti te bučice teške, ne moraš se bojat radit ni sa većom kilažom. Al ajmo ovako probat: - sobni zagrijavanje 3 minute i to: 1minuta normalno, 1minuta što brže možeš, 1minuta sporije. - izdržaj u planku na lijevoj ruci (raširi noge više radi balansa, a u drugu ruku uzmi bučicu i privuci uz tijelo kao kod veslanja što se radi). - uzmi pilates loptu digni iznad glave, čučni-ustani se, digni ravno nogu i loptu spusti prema nozi kako bi stisla core, ponovi na svaku stranu 10 puta. - uzmi vijaču i radi sunožno minutu - izdržaj desna ruka - sad položi laktove na pilates loptu koja je na podu, tako da ti leđa budu paralelna sa podom, izravnaj noge i na svaku nogu napravi 15 donkey kicks (pobrini se da ti je stojeća noga potpuno ravna, i da noga s kojom udaraš ostane što više prema centru tijela ai potpuno zategnuta - prste tj. stopalo prema koljenu) - sada sjedneš na rub lopte i napraviš 30trbušnjaka al tako da na svakom se istegneš prema iza kao da ideš u most i na svakom stisku izdahneš potpuno zrak i kao karatista napraviš a-ca :D iza ovog bi trebalo tijelo biti onako poprilično sa svih strana pogođeno sada: šprint bicikla minuta, vijača minuta, bez vijače high knees tempo koji možeš i što kontroliranije da su koljena iznad kukova, zatim floor sprints. svaka vježba minutu 3 kruga. između svakog kruga ne više od 45sec pauze. sve skupa nebi trebalo trajat više od 20 minuta. |
|
Life is a journey full of adventures !!
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |