Još jedan novi |
Post Reply |
Author | |
ozoz
Cita FAQ Joined: 19 Veljaca 2014 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 02 Travanj 2014 at 00:40 |
I ja bi htio smršaviti :)
Za početak bi htio općenito osjećati se bolje. Osjećam se tromo i nikakvo, bez energije. *Kad* to postignem, volio bi za početak smršaviti jedno 5 kila. *Ako* i to uspijem, nabijanje nešto mišićne mase bi bilo vrlo prihvatljivo! Visina: 175cm Masa: 83kg Starost: 37g BMR: 1833 kCal TDEE: 2200 kCal Danas sam vratio žitarice u doručak, domaći kefir za večeru i smanjio cigarete. Za sada max 5 dnevno. Što se prehrane tiče, ne volim masno, nisam ljubitelj bijelog kruha, volim integralnu rižu i takav isti kruh, po mogućnosti sa sjemenkama. U 3 od 4 ručka je neko meso, većinom piletina. Krumpir jedem kuhan, izuzetno rijetko pečen ili pire, pommes frites ne jedem. Volim skoro svo voće i povrće, od čega povrće često i sirovo (koloraba, karfiol, svježa cikla s limunom, takve stvari). Ali! Volim i smotat skoro cijelu veliku pizzu jednom tjedno i ako se toga trebam odreći, bit će teško. Također, ovisnik sam o čokoladi (da, stvarno) i mogu biti jako neumjeren ako ne pazim. Uspijevam se držati na uzdi, pa sam prošli tjedan dograbio ukupno tri kockice i to je to. Dok ovo pišem dolazim u napast otići po čokoladu. Treći porok je piva, a tog se ne namjeravam odreći jer je niti ne konzumiram u velikim količinama. Ne ljubim baš pive za široke mase, nego si tu i tamo priuštim nešto posebno. Na žalost nemam vremena za teretanu. Posao + mala beba + udaljenost od svega = niš od teretane. Volim trčati, ali sam užasno neredovit, jer sam nekad toliko iscrpljen da samo hoću spavati. Beba noću traži svoje. Tako da - koliko stignem vježbati doma, stignem. *Mettasttaza* mi je preporučio body vježbe, ali nisam siguran da znam šta je to. Pretpostavljam da se radi o ovome, ali me ispravite ako to nije to. Nakon toga utezi U biti trebao bi mi nekakav plan prehrane i vježbe. Pa... može mala pomoć s tom prehranom i vježbama? Da se razumijemo, ne tražim ništa na gotovo (iako slobodno - tko se baš želi raspisat...) nego više u kojem smjeru bi u svojoj situaciji trebao ići. Btw, kad bi do kraja godine uspio vratiti energiju i doći do 78kg, bio bi zadovoljan. A ako bi u istom roku na to digo 5kg mišića, bio bi presretan.
|
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
što se tiče pizze nije problem jednom tjedno pojest pizzu (npr subota kao cheat meal i može čak i kao pwm ali ograniči na jednom tjedno osim ako nije zdrava i od integralnog tijesta s puno povrća onda postaje zdrava hrana)
što se tiče cigareta probaj smanjit jer nisu zdrave pivo je u redu ako se tek tu i tamo počastiš samo nemoj na isti dan s pizzom ili poslije pizze da inzulin ne popizdi :P (znam da će ovo bit teško al eto, možeš u petak jedno u subotu drugo) što se prehrane tiče jedi zdravu hranu u frekvenciji koja ti odgovara i najedi se ali se nemoj prejest (jedi do sita i probaj jest stalno u isto vrijeme jer tako tijelo najbolje funkcionira) ako jedeš čokoladu probaj da je što tamnija ili ona za kuhanje i probaj ne pojest više od jednog reda tj porcije (25g) jer 25 grama ima 150 kcal :P ako hoćeš trčat trči ali po meni su vježbe snage efikasnije, ako te zanimaju i mišići možeš radit za snagu u progresijama na linku ali budi svjestan ada ćeš jako teško u isto vrijeme topit masno tkivo i gradit mišić (može se i to cikliranjem uh ali to je jako sporo pa ti odvagni ali preporučam da prvo skineš višak pa onda gradiš mišić, u dane izmešu treninga snage možeš lagano trčat ili čak i bolje hodat (da ne izmoriš noge za sljedeći trening) ciljevi su realni, samo se ridržavaj ovih stvari i doći će samo od sebe (čak samom promjenom prehrane i treningom 2 puta tjedno se može dosta postić), puno sreće želim ;) |
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav i dobrodosao
evo, ovdje imas program sa samo tijelo svojim pa mozes s time kreniti https://www.youtube.com/watch?v=daojX0B5gYY što se tice hrane- kupi u lidlu tamnu cokuladu s 74% kakaa (tamo je najjeftinija) pa mozes 2-3 kockice na dan, nece te to ubit. Što se tiće pizze- pravis svoju ili mislis na kupovnu? I to se moze uklopit ako imas plan Možeš li napisati 2-3 svoja jelovnika, otprilike koliko čega jedeš i što naravno pa ćemo ispravljati. Pogledaj ovaj kalkulator https://www.fitness.com.hr/fit/kalkulatori/Kalorijska-vrijednost-obroka.aspx Trebao bi jesti oko 10-20% ispod svog TDEE-a |
|
cookies are for pussies
|
|
TaPe
Viden/a u gymu Joined: 07 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 211 |
Post Options
Thanks(0)
|
pardon na upadu, tamna čokolada iz lidla, dali se zove bellarom?
|
|
* none but ourselves can free our minds *
|
|
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
da, zove se imaju i one od 70% kakaa, s okusima karamela i naranda, te su mi isto favoriti ali su skuplje |
|
cookies are for pussies
|
|
TaPe
Viden/a u gymu Joined: 07 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 211 |
Post Options
Thanks(0)
|
mm to naručujem onda od tete! :D jučer sam si uzela od kplusa sa narančinom korom i nisam baš zadovoljna :/
u lidlu su mi najdraže čokolade, uhh:) možda bolje da ga nemam ovdje :) |
|
* none but ourselves can free our minds *
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |