cikliranje ugljikohidrata - makronutrijenti |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||||
šašavica
Cita FAQ Joined: 06 Srpanj 2013 Location: split Status: Offline Points: 35 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 05 Travanj 2014 at 16:07 |
|||
Složila sam si sama odnose P/UH/M nekako otprilike sljedeći smjernice tipa držite unos proteina konstantnim, neka na high carb day UH čine pola unosa sveukupnih kcal i slično..
Problem je sta na netu ima stvarno previše informacija i negdi kazu 3,3 h UH/kg, negdi kad minjas količinu UH minjaj i masti I proteine.. Ne znan vise sta je ispravno.. Ovako to izgleda zasad: 177cm, 67kg BMR: 1520 TDEE: 2200 LOW CARB DAY: P - 130g - 520 kcal UH - 40g - 160 kcal F - 70g - 630 kcal Ukupno: 1310 kcal MODERATE CARB DAY: P - 130g - 520 kcal UH - 120g - 480 kcal F - 50g - 450 kcal Ukupno: 1450 kcal HIGH CARB DAY: P - 130g - 520 kcal UH - 210g - 840 kcal F - 35g - 315 kcal Ukupno: 1675 kcal Išla bi low na ona dva dana koja ne treniram, high na jedan upper i jedan lower day i moderate na preostala 3 dana (jedan upper, jedan lower i jedan cardio) |
||||
TIRURIRU
|
||||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Trebas to preformulisat.
Sa TDEE od 2200 kalorija, ti ides na 1300 kalorija. To je deficit od skoro 1000 kalorija dnevno, sto je bas previse. Trebas to nagurat na 1700-1800 kalorija da bi to islo fino, zdravo i kako treba.
|
||||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Ma i ja sam isao na samo 100 kcal iznad BMR i djeluje.. glavno da nije ispod BMR..
|
||||
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
||||
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
neka te ne brine što ti kažu neki tamo, uh i masti se na cikliranju određuju po ciljevima npr:
high carb dan proteina cca 15%-25% TDEE (obično bliže 25% ako se trenira) masti cca 20%-30% tdee (obično 20% na low carb dan) ostalo sve iz uh jer je cilj high carb dana zadržavanje ili izgradnja mišića i puno zelenog povrća low carb dan proteina isto kao i na high carb dan (znači 25% tdee) masti 30% od tdee tu se računaju uh tako da s njima dođeš do iznosa bmr-a (ako imamo 25% proteina i 30% masti ostane još cca 15% tdee-a za ugljikohidrate (3 treninga tjdno) s tim da se na low carb dane ugljikohidrati unose iz vlaknastih izvora i orašastih plodova da ne dolazi do skokova razine inzulina) ili ako želiš preskočit svu ovu priču jednostavno uzmeš ovaj kalkulator i uneseš što god znaš Kalkulator P.S. što se tiče medium dana on po meni nije potreban osim ako ubacuješ i neke kardio treninge u dane kad ne radiš utege ili uzimaš smao jedan high carb dan na dan kad je najvažniji trening, u ostale dane treninga medium a sve drugo low poz |
||||
šašavica
Cita FAQ Joined: 06 Srpanj 2013 Location: split Status: Offline Points: 35 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
A ako jedem samo zdravu spizu ne mogu pojest više od 1500-600 kcal.
Npr. Markanov Kalkulator kaže:
Šta se cikliranja tiče, imam još neke nedoumice tipa LISNATO POVRĆE; ulaze li UH iz lisnatog povrća u sveukupan zbroj? broje li se uopće kcal iz lisnatog povrća? da li je stvarno dozvoljeno u neograničenim količinama? Jedni kažu da, drugi kažu ne, svak ima neku svoju teoriju i kako onda znat šta je uopće istina :SS |
||||
TIRURIRU
|
||||
Markan1989
Post Options
Thanks(0)
|
|||
ovako, zdrave hrane treba jako puno pojest da se pogode kalorije i to se oduvijek zna ali sto tako se zna da je to način da mišić raste :D, ne znam kako si naštimala al vjerojatno CUT sustav (nebitno koliko si stavila grama proteina al to je manje bitno). 1600 kcal se bez problema pogodi na low carb dan (al treba jest puno orašastih i mesa ili jaja i sira), 2600 kcal meni na high carb dan je mačji kašalj ali s druge strane ja sam u stanju pojest 250g riže u jednom obroku dok drugi nisu ali treba jako puno pojest pa ako si spremna toliko zdrave hrane pojest samo naprijed i ne boj se zdrave hrane, to sad i curi kažem: dok zdravo jedeš ne možeš se prejest jer te zasiti i nema skrivenih kalorija (inače ako fali kalorija lako se natuku sa smoothijima od voća i maslacem od nekih orašastih (koji su inače moje omiljeno oružje hehe)
inače se uh iz lisnatog povrća ne broji ali se iz korjenastog broji ali manje je to bitno, bitno je da zdravo jedeš i rezultati će doći jer će to pomoći puno drugih stvari (od stabilne razine inzulina do hormonalne ravnoteže) |
||||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
ok su omjeri, ali idi na moderate dan bar na 1600-1700kcal da kasnije imas iz cega spustati kad dode do zastoja, a na low dan jedi onda 1500
pozz |
||||
cookies are for pussies
|
||||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Ja sam isto na cikliranju, i super mi ide sto se tice skidanja sala, doslovno se topi.
Al stvar je u tome da imam osjecaj i da mi ode dosta misica koje sam se toliko mucio da dobijem. Prehrana sredjena, treninzi dobri i jaki, kardio umjeren, ne pretjerujem, junk ne jedem... Ne znam u cemu je problem.
|
||||
avangarde
Fit moderator Joined: 31 Svibanj 2012 Location: Osijek Status: Offline Points: 4028 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
na koliko si kcal manjka? kako znaš da gubiš mišić? mjerio si necim ili? |
||||
cookies are for pussies
|
||||
Markan1989
Post Options
Thanks(0)
|
|||
ja bih prije rekao da su mišići "prazni" pa si kako bi se na engleskom reklo "flat" prije nego što je manje mišića pošto i sam kažeš kako su treninzi dobri (to meni bar znači da nema pada u snazi pa isto tako vjerojatno nema gubitka mišićne mase) tako sam se i ja osjećao al s druge strane ja volim taj flat look, svakom njegovo |
||||
tare
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Na high carbs day idem na odrzavanje (3500 kalorija) - od toga 200 g proteina, 550-600 g UH, ostalo masti. Na moderate carb day (2700 kalorija) idem na 200 g proteina, 200-250 g UH, ostalo masti. Na low carb day (2700 kalorija) - 200 g proteina, 50ak grama UH, ostalo masti. BMR 2500 kalorija, TDEE 3500 kalorija. Rekao bih opticki da idu i misici.
|
||||
tare
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Snaga mi nimalo nije opala. Sinoc bas trening prsa- bench press ravni i kontrakosi nimalo smanjio nisam kilazu nego kad sam radio na masi, i bez ikakvih problema odradim kako treba.
|
||||
motivation_
Viden/a u gymu Joined: 24 Rujan 2013 Location: Austria Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Snaga mi nimalo nije opala. Sinoc bas trening prsa- bench press ravni i kontrakosi nimalo smanjio nisam kilazu nego kad sam radio na masi, i bez ikakvih problema odradim kako treba. ok znaci ako jedem premalo moguce je da gubim snagu... ne znam kako al jedva namaknem 1500 kcal a kamoli 2500 koliko mi treba na dane treninga...
|
||||
tare
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Samo da nadopunim - treninzi mi izgledaju ovako. pon - prsa, tricpes utorak - ledja, biceps sri - LI cardio (setnja s posla do kuce_ cetvrtak - ramena petak - LI cardio sub - ujutru cardio LI, popodne noge nedjelja - ujutru LI cardio Treninzi s utezima mi se uglavnom vrte oko compounds vjezbi, malo izolacijskih vjezbi, duzina oko 80-90 minuta.
|
||||
avangarde
Post Options
Thanks(0)
|
|||
koliko dugo traje low kardio? jesi odmah krenio s 2700 na medium i low dane ili si dosao do toga postepeno rezajuci?
|
||||
cookies are for pussies
|
||||
tare
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Li kardio oko 50 min, brzo hodanje, nista vise od toga. Prije toga crna kafa, vitamin C i jedan iscjedjen limun, BCAA. Odmah sam srezao na 2700 kalorija. Al sto ne razumijem je - u dane kada ne radim trening utezima, kako dodjem na TDEE a ne treniram. Dakle, tu je bolja orijentacija BMR + 200-300 kalorija na osnovno kretanje i taj LI kardio, a to nije bas 3500 kalorija? Ili se TDEE odnosi na prosjecan dan, dakle 7-dnevni nivo aktivnosti i onda podjeljen na 7 dana da se dobije prosjecan dan. Frustrirajuce bi bilo da izgubim sve misice, a cijelu proslu godinu sam proveo radeci na njima.
|
||||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |