Kuhinjska sol |
Post Reply |
Author | |||
raketa
Cita FAQ Joined: 10 Srpanj 2014 Status: Offline Points: 27 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 14 Srpanj 2014 at 15:27 |
||
Da li solite hranu i koliko ? Znam da u dosta hrane vec ima soli i da vjerovatno s tom uzetom hranom zadovoljavamo dnevne preporucene potrebe za istom . pa me zanima da li je nezdravo soliti hranu ( govorim o umjerenim kolicinama , npr za kuhano meso , rajcice i krastavce i slicno ... )
|
|||
r4mb0
Viden/a u gymu Joined: 01 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 454 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ja ne solim nista, ni zrno soli, cisto jer mi pase neslano...
|
|||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ovisi koju hranu jedeš Ako se većinom baziraš na hrani koja ju već sadrži dosta pa se skupi tokom dana onda smanji. Nije problem malo soli, ne znam zašto bi jeli sve neslano. Ničeg nije dobro previše kao ni premalo. Uglavnom pretjeruju oni koji jedu puno gotove, konzervirane hrane, umaka, grickalica....kruha itd...tu onda ne treba nakrcavati dodatno. Ja gledam kako kombiniram ostalo. Npr., ako jedem tunu i salatu onda ne solim, samo začinim sa uljem i octom. Za meso uglavnom koristim malo začina i to je dosta. Ako kuham paštu/rižu sa lososom npr, ne solim dodatno. Ili u slučaju šunke, veće količine posnog........ali kad je nešto manje slano onda uglavnom stavim malo soli u povrće/salate, a nekad ni to nego samo začinim. |
|||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|||
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Solim isključivo povrće, te pri kuhanju, sukladno receptu. Bilo što skuhano ili obrađeno ne solim i ne dosoljavam.
|
|||
raketa
Cita FAQ Joined: 10 Srpanj 2014 Status: Offline Points: 27 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
hvALA Edited by raketa - 14 Srpanj 2014 at 16:56 |
|||
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Moja smrznuta piletina je već dobrano posoljena ... pošizio bih najradije..
|
|||
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|||
never-give-up
Viden/a u gymu Joined: 19 Lipanj 2014 Location: Dalmacija Status: Offline Points: 464 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ja pijem tablete za zadržavanje soli u organizmu, tako da si mogu dopustiti slaniju hranu :) pozeljno je da ne izbjegavam sol
|
|||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
No problem Ako jedeš salate, probaj ih začiniti sa paprom, malo ulja i octom, po mogućnosti neka malo odstoji i vidjet ćeš da ti neće faliti sol, a sve zdravo i dobro za metabolizam :) |
|||
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|||
mettasttaza
The Boss Joined: 16 Veljaca 2013 Location: Osijek Status: Offline Points: 5136 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ili mljevenom paprikom
|
|||
Rodjen si s potencijalom
Rodjen si s dobrotom i povjerenjem Rodjen si s idealima i snovima Rodjen si s velicinom Rodjen si s krilima Nije ti sudjeno da puziš, pa i nemoj Imaš krila Nauci ih rabiti i ..LETI! |
|||
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
||
kajenski is my friend
|
|||
|||
mettasttaza
Post Options
Thanks(0)
|
||
Da da da i da :D ali imam sada nešto neki čudni :( Danas stavim čili papriku ..običnu papriku i mljevenu papriku..već tjedan dana..niej mi dobro....
|
|||
Rodjen si s potencijalom
|||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |