Dorucak ! |
Post Reply |
Author | ||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 14 Travanj 2009 at 22:58 |
|
Pozdrav raja.
Evo gledam nesto unazad nacin prehrane kako sam promjenio (na bolje) i ne mogu se oteti dojmu kako mi je vec malo dosadilo jesti stalno jedno te isto, pogotovo za dorucak. Moj standardni dorucak je: razene pahuljice,nezasecerene,puno zrno ili jedno cijelo jaje+jedan bjelanjak+jedna crna snita hljeba. To mjenjam iz dana u dan. Da naglasim da mi je cilj skinuti jos 3-4 kila viska koje imam (skinuo sam vec š0 kg) i opcenito ostati u formi i nastaviti sa zdravom prehranom. Dakle: sta opcenito treba uzeti u obzir pri prvom obroku u danu? Omjer nutrititiva? Da li bi pretezno trebali biti ugljikohidrati? Jel ima ko fini,dobrih ideja za fine obroke ujutro po budjenju? |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
š. jaja se uvjek jedu cijela!
ujutro su idealan izbor zobene sa vocem |
||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ne razumijem. Zar se ne bi trebalo u omjeru vise jesti bjelanjaka neg zumanaca (ipak ovi sadrze malo vise masti)... |
||
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pojedi cijela. |
||
ewie
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Meni je ža bacati žumanjac
|
||
Lovro
Viden/a u gymu Joined: 19 Rujan 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 71 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
jedno malo žumanjce te nece ubit
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Da ali pitanje je kakvih masti Cijela jaja i cao. što se tice dorucka, vec je bilo price o tome..možeš jesti što god ti se prohtije (ne doslovno, nego što se tice izvora UH i P) i ima hrpetina kombinacija, samo da je što jednostavniji i hranjiviji. Hoceš odrezak i rižu ujutro? Može! Hoceš svježi sir i zobene? Može! Hoceš bjelanjke i raženi? Može! Al onda bacaš žumanjke tak da je šteta. Hoceš whey i zobene ujutro? Može! Daj si mašti na volju |
||
lulamae
Viden/a u gymu Joined: 13 Veljaca 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 29 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hm..tam na jednom jelovniku sam nasla da za dorucak pise 4 bjelanjka plus jedan zumanjak..zbunj..
meni je isto zao bacati zumanjak pa jedem cijelo jaje.. |
||
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Naravno da se ne moras drzati nekog jelovnika ko pijan plota - samo je bitno da znas sto valja a sto ne valja. |
||
lulamae
Viden/a u gymu Joined: 13 Veljaca 2008 Location: Croatia Status: Offline Points: 29 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pa znam ja opcenito sto valja a sto ne..i uvijek sam pazila..a sad kako sam sve vise na ovom forumu uvidam neke detalje u ishrani,pa me zanimalo da saznam sto je bas dobro..
znaci,znam da jaje ima proteina,dobro ih jesti ali ne previse..ali me sad bas zanimalo da li je bolje jesti samo bjelanjak ili cijelo..ili to nema neki preveliki znacaj.. i takoder sam shvatila da nije to 'samo' znati sto je dobro a sto nije jer ima tu dosta finti,e pa ja sad pokusavam skuziti te finte.. |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
u krivu si, jaja možeš jesti koliko hoceš i uvjek cijela! |
||
evica
Viden/a u gymu Joined: 15 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 438 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
za jaja,tocnije žumanjke moraš pazit ako imaš povecan kolesterol,inace nemaš brige!
|
||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|
na osnovu cega to tvrdiš? koji kolesterol?
|
||
evica
Viden/a u gymu Joined: 15 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 438 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
ak imaš povecan LDL,tako sam cula,tj. mom starom su doktori savjetovali
|
||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|
quotat cu poznanika s jendog drugog foruma koji završava medicinu!
Studije unosa kolesterola iz hrane, konkretno putem jaja, pokazuju znacajan porast HDL, dok je razina LDL u vecini studija ostala priblizno ista, a ni u najgorem slucaju (studija na starijoj populaciji 60+ godina, znaci fizicki neaktivna populacija), gdje je doslo do porasta HDL i LDL, omjer HDL i LDL nije se promijenio. Na razinu LDL za nas nepovoljno utjece najvise unos trans-masti (koji takodjer nepovoljno utjece na razinu HDL), visoka razina inzulina i previsok unos zasicenih masti. Unos kolesterola nije nesto oko cega bi se trebali brinuti, osim u ekstremnim slucajevima. Osobno pojedem 5-20 cijelih jaja tjedno, kako kad. Ekstremno visok unos kolesterola putem hrane nije realna mogucnost (nitko ne jede 20 cijelih jaja dnevno). Posljedice ekstremno niskog unosa kolesterola ovise o unosu zasicenih masti. U slucaju visokog unosa zasicenih masti, a niskog unosa kolesterola (sto je u praksi tesko postignuti), jetra bi nastavila sintetizirati kolesterol povecanim tempom. Kad bi unos masti bio nizak, prvo bi naglo pao HDL, a razina LDL bi padala vrlo sporo, jer bi tijelo usporilo / iskljucilo neke mehanizme, kao sto je primjerice mehanizam sinteze steroidnih hormona, od kojih nas najvise zanima testosteron. |
||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |