Moj program treniranja... |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
Silent assassin
Viden/a u gymu Joined: 04 Travanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 32 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 14 Travanj 2009 at 11:54 |
|
Evo odlucio sam malo promijeniti svoj program treniranja pa me zanimaju mišljenja strucnjaka:
Ponedjeljak...prsa i biceps Chest press: 4 serije po š5 ponavljanja(60 kg) Bench press: 4 serije po š2 ponavljanja(70 kg) Bench press(kosi): 4 serije po š5 ponavljanja(60 kg) Razvlacenje bucica: 4 serije po š5 ponavljanja(svaka š7 kg) Dips: 4 serije po š0 ponavljanja Biceps pregib bucicama: 6 serija po 8 ponavljanja(svaka š5 kg) Biceps curl: 3 serije po 8 ponavljanja(60 kg) Nastojim još malo povecati biceps pa zato radim vece težine... Srijeda...leđa i triceps Veslanje bucicom u pretklonu: 5 serija po š5 ponavljanja(š5 kg) Vucenje na lat spravi iza glave: 5 serija po š5 ponavljanja(60 kg) Vucenje na lat spravi ispred glave: 5 serija po š5 ponavljanja(60 kg) Triceps ekstenzija bucicom: 5 serija po š2 ponavljanja(6 kg) Triceps potisak bucicom: 6 serija po š0 ponavljanja(6 kg) Petak...ramena i noge Odrucenje bucicama stojeci: 4 serije po 8 ponavljanja(svaka š0 kg) Predrucenje bucicom stojeci: 5 serija po 8 ponavljanja(svaka š0 kg) Slijeganje ramenima: 5 serija po š5 ponavljanja(svaka š5 kg) cucanj: 4 serije po š0 ponavljanja(zasad 60 kg dok se malo ne naviknem) Leg press: 4 serije po š5 ponavljanja(260 kg) Na kraju svakog treninga još odradim kardio na steperu makar 20 minuta Svaki trening u teretani za trbušnjake odradim sljedece vježbe: Zakretanje u stranu na spravi za trbušnjake: 4 serije po š5 ponavljanja(50 kg) Trbušne kontrakcije: 4 serije po š5 ponavljanja Dizanje nogu na rimskoj klupi: 4 serije po š0 ponavljanja Dane između treninga trcim po 90 minuta ili vozim sobni bicikl... Smanjio sam broj serija kod vecine vježbi jer sam primjetio da ovako sve odradim kako treba i bolje se osjecam nakon treninga...samo sam kod vježbi za ruke povecao težine i smanjio ponavljanja jer želim još mase...pa eto, molim vas recite ako u necemu griješim i dajte svoje prijedloge što bih eventualno trebao mijenjati...hvala unaprijed Edited by Silent assassin |
||
Precise, quiet and deadly...
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
š.Svrha tog treninga, odnosno krajnji cilj - def, masa il održavanje?
2. Opcenito prevelik broj serija, ponavljanja, tj. prevelik volumen a intenzitet pretpostavljam da se negdje izgubio ali sigurno nije visok, no to opet ovisi koji ti je cilj. 3. Ima dosta vježbi koje se ponavljaju ili su nepotrebne baš iz tog razloga 4. Nedostaju neke osnovne vježbe poput mrtvog dizanja, mrtvog dizanja na ravne noge, zgibova itd. i naravno vježbe za zadnje rame Toliko zasad na brzinu. |
||
Silent assassin
Viden/a u gymu Joined: 04 Travanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 32 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Nastojim izdefinisati prsa i trbuh, leđa- i masa i definicija, ruke-masa. Na koliko onda da smanjim serije i ponavljanja i koje vježbe da izbacim?
Imao sam ozljedu leđa i gadnu ozljedu ramena tako da jako pazim jer uz teretanu imam još i tenis... |
||
|
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ili radiš definiciju ili radiš masu ili održavaš i to cijelo tijelo. Slobodno zaboravi na teorije o masi jednog dijela a definiciji drugog dijela tijela. Nebuloza je i ne prolazi. Moram li reci da to sve ovisi i o prehrani i genetici? |
||
Silent assassin
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ajd molim te, ako ti se da, napiši makar ugrubo što misliš da bih trebao raditi za definiciju...
|
||
|
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
Krenit cu od tipicne zablude da je mali broj ponavljanja za masu, a veliki broj za definiciju. Well, tvoje tijelo ne zna jel radiš pon za def ili masu, ono samo zna da radi ponavljanje i ništ drugo ga nije briga! Ono što tvoje tijelo zna je da li unosiš malo, puno ili taman kalorija, odnosno da li trošiš kalorije kardiom, treningom s utezima. Zbog toga što se tijekom definicije u pravilu smanjuje unos kalorija, smanjuje se potkožno masno tkivo, nakupljena voda, cime automatski zglobovi imanju manju sposobnost savladavanja tereta jer nema potpore u obliku vode i masnog tkiva, mnogi rade manji broj ponavljanja kako bi prikrili cinjenicu da ne mogu raditi sa velikom težinom a i automatski da bi se sprijecile ozljede. Moglo bi se reci, što si masniji možeš savladavati vece težine. Nadam se da je jasnije da u pravilu nema veze koliko ponavljanja izvodiš sve dok ti je prehrana i kardio sređen (što se tice defke). To da li ce ti neki dio tijela biti bolje razvijen od drugog ovisi najviše o genetici i malo tu možeš napraviti po pitanju treninga. Primjer je oblik bicepsa, netko ima izduženu dugu glavu(vizualno bolje), netko kracu i povecanjem obujma njezin oblik ostaje isti, samo veci. Vrlo dobar primjer treninga za endomorfe je full body + jutarnji low intensity kardio + eventualno još koji LI kardio tokom dana. što više aktivnosti to bolje. I još ako uz to unosiš puno kalorija, imaš sljedece= puno aktivnosti, puno kalorija --> Gflux. Može i bez puno kalorija, samo treba pazit da se ne ode u katabolizam. Dakle, ili reži kalorije, ili povecaj aktivnosti ili brutalno povecaj treninge i kalorije. Izbor je tvoj. I dakako, nema defke bez kardia. Ovaj tvoj program treba dosta preinaka i trebaš ga složit s obzirom na tjelesnu građu, to je jako važno. |
||
Silent assassin
Post Options
Thanks(0)
|
|
Stavio sam sliku na forum, nije baš neka kvaliteta, ali nemam bolje jer nemam fotoaparat...pa mi reci, ako je moguce, na osnovu toga kakav bi mi trebao biti trening u teretani...za kardio znam, nastojim što je moguce cešce trcati ili voziti bicikl...sad mi je krenula i sezona tenisa tako da cu se dosta kretati
Edited by Silent assassin |
||
|
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
Hm vrlo teško prema toj slici jer nema cijelog tijela ili bar dijela s kukovima i strukom. Ali valjda znaš okvirno kakav je koji tip: -mršav i teško dobijaš salo il mišice - ekto -vrlo lako se debljaš, teško skidaš salo - endo -mišicav i vrlo lako dobivaš mišice, slabo masti - mezo Prva dva su najs.ebanija, posebno endo i za takve su rađeni posebni programi jer logicno, mezo da cisti po kuci i pije vodu cijeli dan dobio bi više mišica od endica. |
||
Silent assassin
Post Options
Thanks(0)
|
|
Koliko sam primjetio na sebi, dosta lako dobijam mišicnu masu i cak ako jedem težu hranu to se teže hvata na mene(svi u mojoj obitelji imaju brz metabolizam )...u 7 mjeseci koliko treniram dosta sam napredovao...uglavnom, koje vježbe da izbacim iz treninga, a koje da eventualno dodam?
|
||
|
||
Silent assassin
Post Options
Thanks(0)
|
|
što misliš o ovom programu za definiciju?
Sastavio sam trening na osnovu ovog linka... Izbacit cu kod prsa chest press, za leđa sam ubacio zgibove, lat spravu uski hvat(podhvat), a za ramena odrucenje bucicama u pretklonu(za deltoid posterior-zadnje rame)...radit cu sve 3 serije po š5 ponavljanja i naravno povecao sam si težine...da li je ovakav pristup bolji? |
||
|
||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
|
Znam vec otprije te programe s tog linka i iskreno, vec dosta vremena ne gledam kako drugi rade i ne koristim vec sastavljene programe. Sam svoj majstor. Ovo kako si preinacio vec ima donekle smisla. |
||
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
To nije program s tog linka, to je program pisan za Fitness.com.hr
|
||
www.fitness-trening.com
|
||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ljudi kopiraju cijelu našu web stranicu. Taj web je dobio vec opomenu s naše strane i u komunikaciji smo s njihovim urednikom koji krade okolo clanke. Ovo je bilo ne vezano na temu, no morao sam. |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
grrr!
ako bude trebalo gušiti neke nevine persone, tu sam |
||
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
A dobro, ako vec "kradu" znaci da clanci nesto i vrijede
|
||
www.fitness-trening.com
|
||
Silent assassin
Post Options
Thanks(0)
|
|
Odlicno Da li još nešto predlažeš? Smanjio sam i unos kalorija i povecat cu kardio na 80 minuta(prije je bio 65-70), a kasnije na 90...valjda ce to biti dovoljno... |
||
|
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |