Pitanjce |
Post Reply | Page 123 5> |
Author | |
Bathory
Cita FAQ Joined: 02 Lipanj 2014 Status: Offline Points: 57 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 01 Rujan 2014 at 15:34 |
Imam jedno pitanje u vezi uzimanja proteina. Puno ljudi mi je reklo da bi bilo dobro da si kupim whey ili nešto drugo,slično tome. A pošto je moj cilj mršavljenje ( u pitanju je 10 kg),nisam sigurna da li da ih uzimam ili ne? Dečki iz teretane mi kažu kako je to suuuuper,kako od toga dobivaju kile...a ja ne želim kile XD I eto pošto mi oni ništa konkretno ne mogu reći u vezi toga...jer je njihov cilj očito da budu što veći,a moj da budem manja...ne znaju mi ništa reći o tome samo kažu to je super uzmi to XD A ja nisam baš informirana,pa eto da mi vi malo pomognete,da li ih je poželjno uzimati kada je u pitanju mršavljenje ? Ima li kakvih savjeta,iskustva?
|
|
Dobroga konja ljudi jasu,pa tako i dobrog covjeka!
|
|
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(0)
|
Prije kretanja uzimanja ikakvog praška. Daj ti meni reci jel imaš sređenu prehranu?
Napiši jelovnik od 3 dana unazad ili unaprijed. Da vidimo koliko je to količinski itd. Tebi kao početniku je dovoljno sredit prehranu i držat se krute hrane neko vrijeme, a onda ako zapne mijenjat prehranu i baš ako želiš ubaciti i proteinski prašak, al to nije toliko bitno sada. Čekamo odgovor :) |
|
Life is a journey full of adventures !!
|
|
Bathory
Post Options
Thanks(0)
|
Ovako sam jela zadnjih par dana :
D:1 jaje,1 bjelanjak,100 g posnog i mala rajčica R:salata,šnita raženog kruha V:80 g tune i 2 manje rajčice Drugi dan D:50 g zobenih,žličica lanenih R:100 g posnog i jabuka V:salata Treći dan D:šaka mrkve,žlica posnog i 1 jaje R:100 g pilećih prsa i jedna velika rajčica V:Banana i velika žlica posnog Tako su mi zadnja 3 dana izgledala,iako ne jedem baš uredno inače. Imam epizode prejedanja,veliki problem. No u principu se ovako hranim. |
|
|
|
never-give-up
Viden/a u gymu Joined: 19 Lipanj 2014 Location: Dalmacija Status: Offline Points: 464 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jooooooj kako preživiš s toliko malo hrane. Ja s 50kg pojedem pet puta više. Povećaj te obroke pod hitno
|
|
Bathory
Post Options
Thanks(0)
|
Znam da je malo,jer sam jako gladna. Ali nemogu drugačije mršavit...jer mi se metabolizam jako poremetio od prejedanja i gladovanja.
|
|
|
|
bejb
Viden/a u gymu Joined: 18 Kolovoz 2014 Status: Offline Points: 303 |
Post Options
Thanks(1)
|
Uhvatila sam te na blogu :)
Bez brige, neces se udebljati ako jedes vise, znaci moguce je mrsavjeti i ne biti izgladnjela. Pokusaj izracunati minimalne kalorijske potrebe za dan. Meni pomaže doista. |
|
Bathory
Post Options
Thanks(0)
|
A izuračunala sam si BMR koji iznosi 1440...ali čisto sumnjam da je zapravo toliko,s obzirom na to šta sam sve napravila svom tijelu. Mislim da je brojka u biti puno manja.
|
|
|
|
bejb
Viden/a u gymu Joined: 18 Kolovoz 2014 Status: Offline Points: 303 |
Post Options
Thanks(0)
|
BMR je količina koju tijelo potroši samo za pumpanje krvi i slično, pa čak i da čitav dan ne ustaneš iz kreveta. Tako, da think again Neće te udebljati tih 1440 kalorija sigurno, krivo misliš.
Naravno, važan element (i najteži ) je strpljenje. |
|
Bathory
Post Options
Thanks(0)
|
Ok,znači uzimanje proteina za sad mogu zaboravit...i počet jest više,i trenirat više. Krećem
|
|
|
|
White_Insane
Pali po spravama Joined: 07 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1065 |
Post Options
Thanks(1)
|
D:1 jaje,1 bjelanjak,100 g posnog i mala rajčica +jedno jaje
R:salata,šnita raženog kruha ubacit mesa-ribe V:80 g tune i 2 manje rajčice ovo mozes i duplu dozu fali barem jedan međuobrok Drugi dan D:50 g zobenih,žličica lanenih (uz zob i lan, opet fali proteina...) R:100 g posnog i jabuka posni može i duplo....i to čak dva puta na dan V:salata ovo nije obrok nisi na farmi :D fali barem jedan međuobrok Treći dan D:šaka mrkve,žlica posnog i 1 jaje može i 2 jaja R:100 g pilećih prsa i jedna velika rajčica dupla doza piletine V:Banana i velika žlica posnog opet posni, al ok voliš ga, al neka to bude bar 150g po obroku a ne žlica... fali barem jedan međuobrok |
|
|
|
Bathory
Post Options
Thanks(0)
|
Wow,puno hrane..malo me to plaši ( ne da neću moć pojest,dapače )nego da neću mršavit tako. Al ok, ti znaš bolje nego ja. Onda ću pojačat obroke. A međuobrok? Šta da jedem?
|
|
|
|
never-give-up
Viden/a u gymu Joined: 19 Lipanj 2014 Location: Dalmacija Status: Offline Points: 464 |
Post Options
Thanks(1)
|
za međuobrok možeš neku voćku u kombinaciji sa orašastim plodovima, jogurtom, posnim..
rajčicu ili neko drugo povrće s nekim izvorom proteina.. imaš izbora :)
|
|
Bathory
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala!
|
|
|
|
White_Insane
Post Options
Thanks(0)
|
Za međuobrok, ja osobno: 250g svježeg, ili 100g edamera i sličnog tvrdog sira plus šaka orašastih, a ako nisu orašasti onda voćka bilo koja količinski veličina šake.
tebi je vjerojatno dosta 150g ili 50-70 nekog krutog. Edited by White_Insane - 01 Rujan 2014 at 18:09 |
|
|
|
Bathory
Post Options
Thanks(0)
|
E,to volim...kad mi lijepo napišeš u gramima :D
Onda ću tako napravit,hvala :) |
|
|
|
White_Insane
Post Options
Thanks(0)
|
provaj pa javi :D
|
|
|
|
Post Reply | Page 123 5> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |