Pozdrav svima! |
Post Reply |
Author | |
Mujjke
Cita FAQ Joined: 14 Listopad 2014 Location: Zenica, Bosna i Status: Offline Points: 51 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 14 Listopad 2014 at 13:51 |
Evo prikljucio sam se Vasoj zajednici jer imate mnogo poucnih stvari.
Imam pitanje, ovako: Visok sam 179, tezina 81kg, i krenuo sam u teretanu. Obavljam pet treninga u sedam dana.Trajanje treninga 1h/1h30min maksimalno. Da li bi koristenje suplementa(proteina) poboljsalo/ubrzalo rast misicne mase i za koliko vremena bi rezultati bili vidljivi? Ukoliko je odgovor pozitivan, kolika bi dnevna doza bila idealna? Unaprijed hvala! :) |
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
najbolji suplement za rast mišićne mase je crveno meso, puno jaja, sira (sih vrsta), mahunarki i općenito neprocesirane ili minimlno procesirane hrane, kad se sredi sve oko unosa kalorija kroz prehranu suplementi mogu pomoći ali zasad ti ne trebaju
eat clean, train dirty i rezultati će doći |
|
Mujjke
Cita FAQ Joined: 14 Listopad 2014 Location: Zenica, Bosna i Status: Offline Points: 51 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala na savjetu,nisam ljubitelj crvenog mesa,umjesto toga ću uzimati pilece meso. Da li je to uredu? Veoma sam nestrpljiv i želim sto ranije rezultate ali uspješne,za koliko vremena ih mogu očekivati?
Zao mi je ako sam dosadan,ali uzbuđenje :) |
|
Markan1989
Pali po spravama Joined: 20 Ožujak 2012 Status: Offline Points: 1079 |
Post Options
Thanks(0)
|
može i pileće, trebao sam ga dopisati, eh, ovisi o tome kako treniraš i jedeš, u početku je to jako brzo ako se držiš zdrave hrane i odgovarajućeg treninga
inače prvo je dobro napraviti "definiciju" tijela i onda otići na "masu", nađi si dobar trening program, prilagodi prehranu i rezultati će doći, bitno je da dođu i da budu kvalitetni a ne u kojem vremenu se to dogodi, tako postavljaš dobre temelje za dalje |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pomalo Ne trebaju ti suplementi (whey može biti praktičan i fin izvor proteina i to je to) nego malo znanja o prehrani i treningu. Nisi naveo ništa u tom pogledu ali hvataš se za suplemente Neka ti to dvoje bude na razini, a za drugo lako. Početnik si, tijelo će ti odmah reagirati na aktivnost i samo lagane promjene u prehrani, sve ovisno o tome kako si jeo do sada. Po meni ti je 5 treninga previše i nepotrebno, mogao biš brzo izgoriti, pogotovo ako baš i ne budeš vidio rezultate. I 3 prava bi ti bila dovoljna. |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |