operacija hernije(bruha) |
Post Reply |
Author | |
BOBO_ZG
Cita FAQ Joined: 17 Listopad 2014 Status: Offline Points: 8 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 17 Listopad 2014 at 14:29 |
Poštovani,
zamolio bih vas informaciju vezano za oporavak nakon operacije hernije(bruha).Naime prije mjesec i pol dana sam kod doktora saznao za to pa bi trebao idući tjedan na operaciju.Kada mogu krenuti nazad u teretanu i ako netko tko je možda imao slično iskustvo da mi napiše na koji način je krenuo ponovno vježbati nakon operacije i kojim tempom. Hvala unaprijed na odgovoru. |
|
BOBO_ZG
Post Options
Thanks(0)
|
Zar nema nikoga sa sličnim iskustvom?!
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ova tema je preseljena u podforum - Zdravlje.
Bobo, jedina prava preporuka je da se dobro posavjetuješ s liječnikom. Ne oporavljaju se svi jednako, stoga ovdje bilo kakvi savjeti bi mogli ići na štetu tebe. Pitaj liječnika i prati njegove upute. |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
ariel30
Cita FAQ Joined: 14 Kolovoz 2013 Status: Offline Points: 6 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav.
Jako sam neaktivan član i sramota me ali šta se može...Više čitam nego što pišem, ne stignem, osim kad me ovako muči nešto :) Operirala sam preponsku kilu prije 7 tjedana. Oporavak ide svojim tijekom, sve super, ne boli, ne smeta. Znam da je povratak vježbanju individualan, ali me zanima ako je netko imao ovakvu operaciju od vas, kad je počeo s treninzima? Liječnik mi je rekao da mogu slobodno nakon mjesec dana vježbati ali nisam se još osjećala spremnom, strah je više psihičke prirode ''Šta ako...?'' ...planirala sam početi uskoro, za 2 tjedna možda, osjećam da mogu. Ono čega me strah je istezanje, čučanj, nagli pokreti. Muž od prijateljice je inače operirao preponsku s obje strane u razmaku od godine dana (to i ja očekujem, rečeno mi je da sam ''krhka'' u tom dijelu), počeo je s treninzima nakon 15 dana. Kaže da ga i dan danas zna zaboliti i da osjeća rez prilikom promjene vremena... Kad ste počeli? Kad vam je vaš liječnik rekao da smijete? Buni me to što neki kažu nakon mjesec a drugi nakon pola godine, neki čak nakon godinu dana. Ne mislim odmah dizati 30 kg, nego početi kardio, vožnju biciklom i tako to. Mišljenja i iskustva?
|
|
And those who were seen dancing were thought to be insane by those who could not hear the music.
|
|
bugili
Cita FAQ Joined: 13 Studeni 2012 Status: Offline Points: 26 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja sam imao tu operaciju prije godinu i po,i to dupli bruh(jedan do drugoga).Treniranju sam se vratio vec nakon 14 dana sa laganim tempom(trcanje,ruke tj vjezbe koje manje opterecuju mjesto gdje ste operisali).Normalan trening kao prije sam imao nakon 6 sedmica.Lijecnik koji me je operisao trenira u istom fitnes klubu tako da .Naravno da je svaki oporavak individualan ali ako se slusa samo lijecnik on da bi bio siguran reci ce 2 mjeseca pauze pa lagano bla bla bla.Ja sam prije 4-5 godina imao stalne upale misica nogu i svaki put lijecnik kaze 8 sedmica pauze i ........da to znam i ja kad ne treniras neces imati upalu,ali ako uzimas redovito magnezijum,vodu ,zagrijavanje,napor,istezanje NEMA UPALA....Eh to sam morao sam otkriti citajuci forume.pozzzz
|
|
BOBO_ZG
Post Options
Thanks(0)
|
Bugili hvala ti na odgovoru...ja sam operiran 02.03...meni je doktor rekao nakon dva mjeseca da se mogu vratiti treningu.Pošto isto imam psihološku blokadu kao i Areil30 krenuti ću lagano sa povratkom treninga.Odlučio sam prvi mjesec isključivo ići na plivanje a nakon toga lagano krenuti sa utezima.Stim da ću krenuti sa laganim težinama.Jednostavno ne želim da mi se ponovi operacija iako mi je doktor rekao da postoji velika mogućnost da i sa druge strane dobijem preponski bruh.U najmanju ruku to je dosta deprimirajuće i stvara neku dodatnu blokadu jer stvarno mi se neda više pod nož.Ono što mene zanima dali bi samim vježbama gdje dosta radi preponski dio mogao suzbiti novu operaciju te da li mi je to pametno s obzirom da sam na desnom djelu prepone imao operaciju pa da mi nedaj bože pukne ta f**king mrežica.
Unaprijed hvala na odgovoru:=))) |
|
waleeedijaz
Cita FAQ Joined: 09 Ožujak 2016 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
obo, jedina prava preporuka je da se dobro posavjetuješ s liječnikom. Ne oporavljaju se svi jednako, stoga ovdje bilo kakvi savjeti bi mogli ići na štetu tebe.
|
|
waleeed
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |