New Posts New Posts RSS Feed - Muskulfiber
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Muskulfiber

Post Reply Post Reply
Author
Julia View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Julia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Muskulfiber
    Posted: 22 Travanj 2009 at 09:32

Više ne znam što da radim...Vježbam vec jedno 4 mjeseca, prije toga nisam dugo godina tak kad sam pocela nisam bila u nikakvoj formi. Također i prehranu sam promjenila. Ukratko, izgubila sam oko 8 kg, puno cm-a, poboljšala kondiciju.

Ono što me muci da u zadnjih mjesec dana kad god vježbam imam takve užasne bolove u mišicima da ne mogu ni hodati, placem kad se moram ustati iz sjedeceg položaja, po noci me bude bolovi i ne mogu se okrenuti na drugu stranu kreveta. Popijem tabletu, al pomogne mi samo na par sati. Otprilike vježbam do 5 puta tjedno po 60 min i pokušavam to stalno povecavati. Evo zadnje sam vježbala 60 min crobno, i 40 min ancrobno.

Zanima me koliko je to normalno, kako da to sprijecim i da li uopce smijem vježbati dok me toliko boli?Hvala unaprijed.

Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Travanj 2009 at 10:18
hmmmm :S toliki bolovi.. ajde probaj odvojiti anerobni i crobni trening! kakva ti je prehrana?
Back to Top
Julia View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Julia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Travanj 2009 at 10:39

Sada kad si spomenuo ovo odvajanje, moram priznat da nemam toliku upalu mišica (citaj: bole samo listovi) kada vježbam samo crobno. cim uzmem utege i radim s njima vježbe onda pocinju pravi bolovi.

Prehrana i nije za pohvalu, ali bolje nego prije. Sada jedem otprilike š500 kcal dnevno. No i to mjenjam jer sam shvatila da mi odgovara da jedno 4 dana jedem oko š200, a onda jedan dan nešto više od š500. Za dorucak jedem zobene i mlijeko, do rucka popijem oko dvije kave s mrvicu šecera i mlijeka. Rucak jedem ono što je skuhano, ali izbacujem kruh, mesa baš ne jedem puno, više jedem cušpajze. Poslije opet kava i za veceru jedem ili 2 kuhana jaja ili posni. Naravno s obzirom da nisam na nikakvoj dijeti i ne želim izgubit pozitivnu E, onda s vremena na vijreme pojedem koju palacinku ili nešto drugo što me veseli.

Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Travanj 2009 at 11:09
zato što ti crobni ni približno ne "trga" mišice kao ancrobni trening! ne unosiš dovoljno proteina da osiguraš pravilan oporavak mišica i vjerujem da je tu glavni problem, pojacaj prehranu, pogotovo proteinima, a možeš dodati i naveecr malo dobrih masti!
Back to Top
Julia View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Julia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Travanj 2009 at 12:42

Hvala puno na odgovoru, pokušat cu ubaciti više proteina u jelovnik.

Samo još jedno kratko pitanje...Da li smijem vježbati s upalom mišica, jer dok vježbam ništa me ne boli. I radim dva dana pauze tjedno, dakle š dan vježbam, pa pauza i onda još 4 dana za redom vježbam i opet pauza.  

Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Travanj 2009 at 12:48
gledaj, kao prvo ti trebaš drasticno povecati unos proteina, jer ovaj tvoj unos proteina je katastrofalan i samo ceš si uništiti tijelo!

mislim da te to kudikamo treba više brinuti od rasporeda treninga..

što se treninga tice, ne treba biti isto dugacak odmor između crobnog i anerobnog treninga! tako da uzmeš recimo anerobne pon sri pet a crobne rasporediš kako ti paše...
Back to Top
Julia View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Julia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Travanj 2009 at 12:57
 TX još jednom, imaš pravo. Pobrinut cu se oko jelovnika, pa cemo vidjeti.
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Travanj 2009 at 13:27
ok, javi kad ga otprilike složiš.. u smislu onosa proteina, i de molim te izbaci toliko kava
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.