bazalni metabolizam |
Post Reply |
Author | |
anel89
Viden/a u gymu Joined: 27 Prosinac 2014 Location: xxxx Status: Offline Points: 110 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 07 Veljaca 2015 at 20:56 |
ako je bazalni metabolizam 2000kcal to je potrebna energija da bi organizam funkcionisao . zasto je potrebno racunati tdee ? zasto se ne radi oduzimanje od bazalnog metabolizma ? tdee od 2000kcal je 2400kcal . jos sam stavio da onu oznaku neaktivnost. moze li neko pojasniti ove stvari malo bolje , ja sam ovo mozda nekad i znao al sad nikako ne kontam
|
|
anel89
Viden/a u gymu Joined: 27 Prosinac 2014 Location: xxxx Status: Offline Points: 110 |
Post Options
Thanks(0)
|
sve ovo pisem i pocinjem traziti jer je prijateljica isla nutricionisti koji joj je napravio deficit na bazalni a ne tdee ? :S i nista mi nije jasno
|
|
HeXzo
Cita FAQ Joined: 07 Veljaca 2015 Location: Mostar Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
Jednostavno ako hoce smrsati nek na bazalni metabolizam oduzme 200-400 kalorija ,a ako hoce da se udeblja neka doda 400-500. TDEE je za za povecavanje mase
|
|
trip-to-fit
Viden/a u gymu Joined: 25 Veljaca 2014 Location: gym Status: Offline Points: 128 |
Post Options
Thanks(0)
|
nisam sigurna da je ovo 100% točno, ali ako je bazalni 2000kcal, znači toliko tijelu treba za funkcioniranje, doslovno da apsolutno ništa ne radiš u danu. Ako ne uneseš toliko kalorija tijelo više ne funkcionira kako treba: usporava se metabolizam, a da ne govorim o daljnjim posljedicama. TDEE je onoliko kalorija koliko tijelu treba u skladu s njegovom aktivnosti da bi pravilno funkcioniralo i održavalo se takvim. Čak i kad staviš neaktivnost (što podrazumijeva da nema treniranja, pretežito sjedilački život) TDEE je nešto veći od bazalnog jer ipak nešto radiš. Prošetat ćeš, ako ništa do wc-a, razmišljanje, stajanje... sve to zahtjeva energiju i zato je TDEE i kod neaktivne osobe veći od bazalnog.
No, trening čini bitnu razliku, pa zato postoje opcije kad treniraš 2 puta tjedno, 3-5, itd. |
|
Don't complain about things you're not willing to work hard to change.
|
|
anel89
Post Options
Thanks(0)
|
pa sad mi tek nista nije jasno , otvori moju temu proteinska dijeta gdje meni pisu da unosim 2000kcal a tako nekako mi bazalni ...
|
|
Thor
Viden/a u gymu Joined: 22 Prosinac 2011 Location: Solin Status: Offline Points: 252 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mislim da je ovdje sve lipo objašnjeno. |
|
Obsessed is a word that lazy people use to describe the dedicated!
|
|
anel89
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |