New Posts New Posts RSS Feed - mijenjanje treninga
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

mijenjanje treninga

Post Reply Post Reply
Author
ines View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ines Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: mijenjanje treninga
    Posted: 07 Ožujak 2008 at 19:37
kada je pozeljno mijenjati vrstu i duljinu crobnog treninga? cula sam da se tijelo navikne na izvodjejne vjezbi,pa se kasnije sporije mrsavi nego na pocetku 
Back to Top
Noor View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Noor Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 11 Ožujak 2008 at 14:02

Bok Ines,

ja u teretani imam 5 crobnih sprava - bike, traka, steper, orbitrek i veslanje. idem svaki dan ali uvijek kombiniram tri od tih pet sprava. svaku odradim po 20-25 min, a izmedju radim trbusnjake i  pomalo neke utege. sad idem vec mjesec dana. istina, tijelo ti se navikne s vremenom. meni je trener razbio dosadu time da mi je digao normu konkretno - opterecenje, a time i potrosnju kalorija. u tih mjesec dana skinula sam 3 kg ali i korigirala prehranu (5 obroka  uz max unos do š500 kal dnevno). trener mi je neki dan takodjer rekao da uz moj tempo odlaska u teretanu i crobne sprave je realno ocekivati da gubim š kg tjedno. ako u tome uspijem - do ljeta sam fit.

ima i druga teorija erobnog treninga: vaga ti stoji i stoji, ne mice se a onda samo najednom se dogodi ko neki klik u tijelu i pocnes gubit kile i to evidentno.

svaki organizam je drugaciji, ali jedno im je zajednicko: pocnemo mrsaviti onda kad nase tijelo shvati da svoju potrosnju energije (potenciranu treningom) ne moze namiriti iz dnevnog unosa hrane vec da mora posegnuti za "unutarnjim rezervama" tj - mascobama u nasem tijelu.

Back to Top
evica View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote evica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 29 Travanj 2009 at 20:02
  eh,kad ce ta potrebama za "unutarnjim rezervama"?? hehe..
Back to Top
Imachine View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Imachine Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Svibanj 2009 at 11:42
"ima i druga teorija erobnog treninga: vaga ti stoji i stoji, ne mice se a onda samo najednom se dogodi ko neki klik u tijelu i pocnes gubit kile i to evidentno"
to se meni desilo- zaglavila na određenoj kilaži a onda je krenulo. ekipa u teretani je mislila da sam smršavila u mjesec dana a to je vec bio peti mjesec treninga. dakle - ne odustaj moraš pokrenuti proces a za to treba par mjeseci.
ne odustaj
Back to Top
ewie View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ewie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Svibanj 2009 at 14:10
Mene zanima nakon koliko triba minjati program treniranja... Negdi sam citala da ljudi minjaju uglavnom nakon 3 miseca...

Jel u redu ako ja svako malo nešto minjam, neki dvd izostavim taj tjedan, ili npr. sad sam doma brzo hodala za LI natašte i tako...
Back to Top
ThornOfFaith View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Svibanj 2009 at 14:57
Originally posted by ewie ewie wrote:

Mene zanima nakon koliko triba minjati program treniranja... Negdi sam citala da ljudi minjaju uglavnom nakon 3 miseca...

Jel u redu ako ja svako malo nešto minjam, neki dvd izostavim taj tjedan, ili npr. sad sam doma brzo hodala za LI natašte i tako...

Mijenja kad god ti osjetiš da ti je dosadio program, a ne se orijentirati prema nekim pravilima. Mene su recimo upravo takva "pravila" odvela na krivi put.

Ono što sam primijetio kod sebe je to da što više imam staža u teretani da sve cešce moram mijenjati program treninga - jednostavno se dosta brzo naviknem na jedan režim i onda moram bit virtuoz pri sklapanju programa
Back to Top
ewie View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ewie Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 06 Svibanj 2009 at 15:47
Tako i minjam, kad mi dosadi 
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.