Rookie traži savjet! |
Post Reply |
Author | |
cavaliero
Cita FAQ Joined: 05 Ožujak 2015 Status: Offline Points: 3 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 05 Ožujak 2015 at 10:06 |
Pozdrav,
Povremeno navratim na ovaj forum,
naiđem na kvalitetne savjete pa se evo odlučio i ja priključiti vašoj zajednici
da vidim imate li savjeta za moj konkretni slučaj. Oprez: Bit će malo poduži post J Dakle, imam 33 godine, visok 180,
težak 84 kg. Prvo da objasnim s čim radim i
kako radim… Vježbam doma, imam bench, ravnu
šipku, ez šipku, bučice i nekih 70-ak kila u utezima (ploče). Vježbam u pravilu 3 puta tjedno
utu/čet/sub pa sri/pet/ned. Radim dvije vrste treninga:Prsa i
triceps na jednom treningu a leđa i biceps na drugom. Za svaku skupinu mišića radim 4 vježbe po tri serije u sljedećim ponavljanjima 8/10/12. Povećavam opterećenje ukoliko u prvoj seriji s početnim opterećenjem mogu napraviti 12 ponavljanja
-
1a Ravni bench uski hvat -
2a Ravni bench široki hvat -
3a Ravni bench obrnuti široki hvat -
4a Razvlačenje bučicama na ravnom benchu -
1b Stojeća triceps ekstenzija ez šipkom -
2b Kickback bučicom -
3b Sjedeća triceps ekstenzija bučicom - 4b Ležeća triceps ekstenzija diskom Primjer jednog treninga leđa/biceps -
1c Mrtvo dizanje -
2c Slijeganje ramenima šipkom -
3c Jednoručno veslanje bučicom u pretklonu -
4c Veslanje šipkom u pretklonu -
1d Stojeći biceps pregib ez šipkom -
2d Naizmjenični biceps pregib bučicama s
rotacijom -
3d Kontrakcijski biceps trening (izvlačenje
bučica) -
4d Sjedeći pregib ručnog zgloba šipkom u
podhvatu Po tom programu vježbam zadnjih 4-5 mjeseci, efekti su vidljivi ali ne
u mjeri kojoj bi očekivao /želio obzirom da se na nekim mišićima nisam povećao
opterećenje od kad sam počeo s vježbanjem (mislim da na bicepsu i prsima imam najmanje
napretka i u smislu mase i snage)… Hvala! |
|
ZorroRi
Fit moderator Joined: 16 Prosinac 2014 Location: Zagreb Status: Offline Points: 401 |
Post Options
Thanks(0)
|
A što je s ostalim mišićnim skupinama?
|
|
Be healthy, be happy.
|
|
Goranchero
Mixa shakeove Joined: 21 Prosinac 2013 Status: Offline Points: 526 |
Post Options
Thanks(0)
|
Probaj radit malo i noge, a i ramena. Najveći mišići su u nogama, a što veći mišić, to više testosterona, bajo moj. Šunka > Plećka |
|
cavaliero
Post Options
Thanks(0)
|
Ostale mišićne skupine ne radim posebno, koncentrirao sam se na ove veće skupine (osim trbuha). Ramena i podlakticu donekle radim s ovim vježbama što radim... barem tako mislim... |
|
ZorroRi
Fit moderator Joined: 16 Prosinac 2014 Location: Zagreb Status: Offline Points: 401 |
Post Options
Thanks(0)
|
Trčanje nije "rad nogu" već čučanj, potisak, iskorak, ekstenzija, fleksija i slično ;)
|
|
Be healthy, be happy.
|
|
cavaliero
Post Options
Thanks(0)
|
Znam da trčanje nije "rad nogu", al noge su mi po mom mišljenju ok... planiram kasnije i ubaciti jedan dan trening noge i ramena... al za sad ova dvije grupe mišića radim.... nemam vremena za više treninga u tjednu a čini mi se ako ubacim i dan za noge da će mi previše vremena proći od treninga do treninga iste mišićne skupine - ispalo bi da jednom tjedno vježbam jednu skupinu...
Ima li netko neku preporuku/savjet?
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |