mijenjanje treninga |
Post Reply |
Author | |
ines
Viden/a u gymu Joined: 25 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 07 Ožujak 2008 at 19:37 |
kada je pozeljno mijenjati vrstu i duljinu crobnog treninga? cula sam da se tijelo navikne na izvodjejne vjezbi,pa se kasnije sporije mrsavi nego na pocetku
|
|
Noor
Viden/a u gymu Joined: 04 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 19 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bok Ines,
ja u teretani imam 5 crobnih sprava - bike, traka, steper, orbitrek i veslanje. idem svaki dan ali uvijek kombiniram tri od tih pet sprava. svaku odradim po 20-25 min, a izmedju radim trbusnjake i pomalo neke utege. sad idem vec mjesec dana. istina, tijelo ti se navikne s vremenom. meni je trener razbio dosadu time da mi je digao normu konkretno - opterecenje, a time i potrosnju kalorija. u tih mjesec dana skinula sam 3 kg ali i korigirala prehranu (5 obroka uz max unos do š500 kal dnevno). trener mi je neki dan takodjer rekao da uz moj tempo odlaska u teretanu i crobne sprave je realno ocekivati da gubim š kg tjedno. ako u tome uspijem - do ljeta sam fit. ima i druga teorija erobnog treninga: vaga ti stoji i stoji, ne mice se a onda samo najednom se dogodi ko neki klik u tijelu i pocnes gubit kile i to evidentno. svaki organizam je drugaciji, ali jedno im je zajednicko: pocnemo mrsaviti onda kad nase tijelo shvati da svoju potrosnju energije (potenciranu treningom) ne moze namiriti iz dnevnog unosa hrane vec da mora posegnuti za "unutarnjim rezervama" tj - mascobama u nasem tijelu. |
|
evica
Viden/a u gymu Joined: 15 Veljaca 2008 Status: Offline Points: 438 |
Post Options
Thanks(0)
|
eh,kad ce ta potrebama za "unutarnjim rezervama"?? hehe..
|
|
Imachine
Viden/a u gymu Joined: 10 Ožujak 2009 Status: Offline Points: 12 |
Post Options
Thanks(0)
|
"ima i druga teorija erobnog treninga: vaga ti stoji i stoji, ne mice se a onda samo najednom se dogodi ko neki klik u tijelu i pocnes gubit kile i to evidentno"
to se meni desilo- zaglavila na određenoj kilaži a onda je krenulo. ekipa u teretani je mislila da sam smršavila u mjesec dana a to je vec bio peti mjesec treninga. dakle - ne odustaj moraš pokrenuti proces a za to treba par mjeseci. ne odustaj |
|
ewie
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mene zanima nakon koliko triba minjati program treniranja... Negdi sam citala da ljudi minjaju uglavnom nakon 3 miseca...
Jel u redu ako ja svako malo nešto minjam, neki dvd izostavim taj tjedan, ili npr. sad sam doma brzo hodala za LI natašte i tako... |
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mijenja kad god ti osjetiš da ti je dosadio program, a ne se orijentirati prema nekim pravilima. Mene su recimo upravo takva "pravila" odvela na krivi put. Ono što sam primijetio kod sebe je to da što više imam staža u teretani da sve cešce moram mijenjati program treninga - jednostavno se dosta brzo naviknem na jedan režim i onda moram bit virtuoz pri sklapanju programa |
|
ewie
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tako i minjam, kad mi dosadi
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |