Kako da krenem? |
Post Reply |
Author | |
pepsi
Cita FAQ Joined: 13 Lipanj 2015 Status: Offline Points: 7 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 13 Lipanj 2015 at 18:33 |
Imam 16 godina,166 cm i 65 kg..Silno zelim smrsaviti,ali ne znam koje vjezbe da radim,kako da smanjim prehranu? Neko pomoc molim vas :/
|
|
r4mb0
Viden/a u gymu Joined: 01 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 454 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zašto misliš da trebaš nešto smanjivati? Treba sve samo dobro posložiti Napiši kako sad jedeš i točan cilj i čime se baviš od sporta, vježbanja i slično...
|
|
pepsi
Post Options
Thanks(0)
|
Daj pomozite mii :(
|
|
pepsi
Post Options
Thanks(0)
|
Nicim konkretno od sporta,idem u gimnaziju i tijekom sk godine mi se bilo jako tesko organizirati.. Bila sam krrenila trcati i izgubila 2,5 kg ,ali onda su krenili mli problemi sa skolom,tako da sam prestala pa mi se vratilo duplo.. A sta se tice prehrane,a jedem dorucak,rucak i veceru,nista izmedju toga.
|
|
r4mb0
Post Options
Thanks(0)
|
Jasno da jedeš da, ali pitanje je što jedeš, nemoj si puno stvari oduzimati na početku, ali preporučio bih zobene pahuljice za doručak i eventualno prije neke aktivnosti u danu još nešto ugljikohidrata u obroku, a za ostale obroke najbolje ti je kombinirati proteine(meso, riba najbolje) i masti sa nekom salatom.
Najbolje ti je ići u teretanu i raditi neke vježbe snage, s utezima, prouči malo forum i portal, imaš jako korisnih i dobrih preporuka i objašnjenja, sve je lijepo napisano i naći ćeš se u nečemu što ti leži. I da, najbitnije je strpljenje jer rezultati ne dolaze preko noći, i naravno ni u ludilu ne smiješ gubiti više od 1kg tjedno, sretno!
|
|
pepsi
Post Options
Thanks(0)
|
Mozes li mi preporuciti bas neke određene pahuljice? A sto se tice teretane predaleko mi je :/
|
|
pepsi
Post Options
Thanks(0)
|
I da,da li mi je bolje vjezbati prije nego sto jedem,ili poslije ?
|
|
never-give-up
Viden/a u gymu Joined: 19 Lipanj 2014 Location: Dalmacija Status: Offline Points: 464 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pozdrav.
Pahuljice one obicne zobene, bez ikakvih dodataka. Sama nesto po zelji unutra stavis, sto volis, voce, posni sir, jogurt, orasaste plodove, med.. Ja jedem neki veći obrok 2-3 sata prije vježbanja, a ako osjetim nekakvu glad relativno neposredno prije onda pojedem neko voće (npr pola sata prije). I naravno nakon toga pojedem opet dobar obrok. |
|
pepsi
Post Options
Thanks(0)
|
Koje vjezbe radis? Vidis li napredak? :)
|
|
never-give-up
Viden/a u gymu Joined: 19 Lipanj 2014 Location: Dalmacija Status: Offline Points: 464 |
Post Options
Thanks(0)
|
A radim svašta, uglavnom 3 puta tjedno nekakve vježbe snage (čučnjevi,iskoraci,sklekovi,zgibovi,plankovi, neke vježbe sa bučicama i tako)
Onda nekakav hiit (uglavnom videa sa youtubea) , i nekad odem vani voziti biciklu ili preskakati vijaču. To nisu neki super isplanirani treninzi, moja prehrana je daleko od savršene, trudim se koliko mogu, tako da vjerujem da se trudim više rezultati bi bili bolji. Samo meni je cilj ojačati, povećati kondiciju i dobiti na mišićnoj masi, a ne mršavljenje, pa onda ne znam da li da se vodiš po meni. |
|
r4mb0
Post Options
Thanks(0)
|
Onda radi kod kuće sklekove, čučnjeve, preskakanje užeta, plank, možeš i skokove iz čučnja, trbušnjake tu i tamo jer oni nisu primarni toliko...
Moraš izbalansirati prehranu, jedi UH ujutro i oko treninga, a ostali obroci proteini i salata tj. povrće i nemoj se bojat da rezultata neće biti, u početku je veoma lako do rezultata, tako da nemoj prenaglo da ti kasnije ne bude PRETEŠKO doći do onog što zapravo želiš. Količinu hrane prilagodi svojim potrebama, izračunaj BMR i TDEE. |
|
pepsi
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala vammm <3
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |