Matej Jurić - Men's Physique |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Mata_Cro
Cita FAQ Joined: 20 Svibanj 2015 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 26 Svibanj 2015 at 09:53 |
Pozdrav! Matej Jurić, 21 godina, 179 cm, natječem se u Men's Physique kategoriji. Prekjučer sam osvojio zlatnu medalju na natjecanju u Križu. |
|
ZorroRi
Fit moderator Joined: 16 Prosinac 2014 Location: Zagreb Status: Offline Points: 401 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bravo Matej!
podijeli s nama svoja iskustva oko priprema, prehrane, odricanja... |
|
Be healthy, be happy.
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dobrodošao Matej na fitness.com.hr!
Čestitamo na zlatnoj medalji.
|
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Mata_Cro
Post Options
Thanks(0)
|
Prehrana mi se sastojala od sljedecih namirnica: bjelanjci, piletina, oslic, losos ( nekad, preskup je), zelena salata, svjezi krastavci, rajcica, zobene pahuljice i rizini krekeri. Dijetu sam drzao 2,5 mjeseca. Sto se tice UGH, radio sam cikliranje. Prvi mjesec dijete:
PON - 100 gr UGH UTO - 50 gr UGH SRI - 200 gr UGH CET - 50 gr UGH PET - 0 gr UGH SUB - 70 gr UGH NED - 0 gr UGH Drugi mjesec dijete sam smanjio PON i SRI za pola, te sam smanjio proteine sa 300 gr dnevno na 250 gr dnevno. Zadnjih 20 dana sam proteine smanjio na 150-180 gr dnevno, a UGH samo poslije treninga 40-50 grama. Obavezno svaki dan unosio sam 7 litara vode, a to sam najlakše mjerio tako da sam kupio u Konzumu veliku bocu od tri litre, takve dvije dnevno i jos uz kavu popijem par čaša vode, što je ekvivalent oko 7 litara vode na dan. Prije treninga pijem dvije salice crne kave, naravno bez secera ili zasladivaca jer kofein iz kave poboljsava topljenje masnih naslaga i da onu potrebnu razinu energije dok smo na dijeti. Sto se tice treninga, tri puta tjedno radim trening dva puta u danu. Ujutro na tašte kruzni trening + cardio 30 minuta, a u popodnevim satima utezi + cardio 20 min. Ostale dane zbog posla radim jedan trening jer nestignem drugi. 1 dan u tjednu odmor. 15 dana pred natjecanje izbacujem whey zbog UGH i masti sto ima u tragovima, ali nekoga tko ne izlazi na binu to netreba zamarati, slobodno whey moze konzumirati. Koga zanima kako se radi dehidracija, tj kalij - natrij pumpa za izbacivanje vode, neka slobodno pita, rado ću objasniti. |
|
ZorroRi
Fit moderator Joined: 16 Prosinac 2014 Location: Zagreb Status: Offline Points: 401 |
Post Options
Thanks(0)
|
Odlično. Mislim da je ovo jako dobar primjer kako se radi cikliranje ugljikohidratima koje je po mnogima najbolji način za potaknuti topljenje masnog tkiva.
Da samo napisi neke svoje mjere prije početka priprema i na natjecanju, da dobijemo dojam koliko se promjene dogodilo. |
|
Be healthy, be happy.
|
|
Mata_Cro
Post Options
Thanks(0)
|
Na dijetu sam krenuo sa 94 kg, mastan, voden, bez separacija.
Na bini dehidriran tezina je bila 83 kg. Sto se tice struka i ramena, to mi je najveca genetska prednost. U teretani nosim zenski S pojas na 4. rupi. |
|
ZorroRi
Post Options
Thanks(0)
|
Da, strukić je nevjerojatan! Slobodn stavi još slika, da ekipa što više skuzi o cemu se radi.
|
|
Be healthy, be happy.
|
|
r4mb0
Viden/a u gymu Joined: 01 Sijecanj 2014 Status: Offline Points: 454 |
Post Options
Thanks(0)
|
Genijalni rezultati svaka cast, svidja mi se ovaj rezim prehrane, a rezultati da ne pricam
|
|
baba44
Pali po spravama Joined: 10 Sijecanj 2012 Status: Offline Points: 1118 |
Post Options
Thanks(0)
|
svaka čast,odlično izgledaš :)
|
|
you know that you're on the right track,when you become uninterested in looking back
|
|
nenno
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2007 Location: Velika Gorica Status: Offline Points: 134 |
Post Options
Thanks(0)
|
Čestitke na odličnim rezultatima! Koliko je vremena trebalo od 94 do 83 kg?
|
|
"....I only dream in black and white. I only drema 'cause I'm alive...."
|
|
Mata_Cro
Post Options
Thanks(0)
|
Krenuo sam na dijetu otprilike 10.03. te sam došao na kilažu od 86 kg u tom vremenskom periodu.
Nakon što sam izbacio potkožnu vodu, bio sam lakši za 3 kg, što na kraju daje sumu od 83 kg. |
|
Mata_Cro
Post Options
Thanks(0)
|
|
|
dena75
Viden/a u gymu Joined: 10 Studeni 2014 Location: ANTARTICA Status: Offline Points: 332 |
Post Options
Thanks(0)
|
...Mata_Cro@ svaka čast na rezultatima...chapeaux bas(skidam šešir) rekli bi francuzi ..vidim da iskorištaješ jutarnji hormon rasta i kateholamin za vježbanje...reci mi koliko uzimaš BCAA prije jutarnjeg treninga na tašte...zanima me zašto ovi zadnji 15 dana izbaciješ whey zbog UH i masti...jeli to zbog HSL(hormona sinteza lipaze) ....ono da ubrzaš proces mršavljenja ili nešto drugo..baš me zanima......
|
|
iznajmljujem sobnu biciklu
|
|
Mike
Viden/a u gymu Joined: 15 Studeni 2012 Status: Offline Points: 202 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bravo, cestitam! Jel imas mozda koju sliku prije pocetka priprema? Posto si kardio radio 20-30 min, pretpostavljam da nisi isao preko 120-130 sa otkucajima, tj. nisi radio hiit?
|
|
Mata_Cro
Post Options
Thanks(0)
|
Na kraju danu bitan je kalorijski deficit. Ljudi se previse zamaraju otkucajima srca, HIIT ili ne, koliko serija/ponavljanja s utezima. Bitan je kalorijski deficit.
|
|
Mata_Cro
Post Options
Thanks(0)
|
http://i59.tinypic.com/jfywow.jpg
http://i59.tinypic.com/xmmk5y.jpg http://i58.tinypic.com/1gj7rc.jpg Vraćam se sa Državnog prvenstva u Poreču kao vice prvak Hrvatske, sa osvojenom srebrnom medaljom. Put je bio mukotrpan i težak, ali ako je cilj jasan i isplaniran u glavi, snaga volje na razini onda ništa nije nedostižno. Moram priznati da mi je najteže od svega pala dijeta, zbilja je bilo teško izdržati psihički i kontrolirati samog sebe, a da ne pojedeš nešto što nebi trebao. Ovo pišem u trenutku dok jedem najveći kebab koji sam našao za kupiti. Na drugoj slici imam tek prvi sloj boje na sebi i nisam nasminkan po licu, oprostite što sam ružan, ali tu sam dehidiran, ispijenog lica, nisam popio kap vode 20 sati. |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |