Redosljed treninga |
Post Reply |
Author | |
Ancient.Dweller
Cita FAQ Joined: 21 Srpanj 2015 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 05 Studeni 2015 at 09:22 |
Pozdrav, imam jedno pitanje vezano za redosljed treninga. Naime kako
sam malo ozbiljnije sad krenuo sa režimom treninga dodao sam si lagani
termin teretane u trajanju cca sat vremena prije brazilskog jiu jitsua.
5x tjedno imam BJJ trening nekad sat i pol nekad i više (znalo se to
odužiti i do 3 sata ponekad kada je bilo volje).
Uglavnom lagano sam krenuo sa uvođenjem vježbi osnovnih u teretani, malo lat sprava, onda one sprave za noge ( ne znam točne nazive), utezi itd. Planiram ubacit mrtvo dizanje i slično ali to kasnije. Medjutim nedavno mi je skrenuta pozornost da bi možda teretanu bilo dobro odrađivati nakon BJJa. Pa bih molio savjet na tu temu. Da li ima neke bitne razlike taj radosljed ili ne? Nekada znam ubaciti i par onih osnovnih vježbi sa kettlebellom nakon sat i pol treninga bjj-a pa nakon toga odradit još par sparing rundi. Eto ako ima tko kakav koristan stavjet oko tog redosljeda i oko mogućeg plana treninga kojeg bih ukomponirao sa BJJ treningom. Unaprijed hvala na odgovoru |
|
"Jiu Jitsu is a mousetrap. The trap does not chase the mouse. But when the mouse grabs the cheese, the trap plays its role."
-Helio Gracie- |
|
Mike
Viden/a u gymu Joined: 15 Studeni 2012 Status: Offline Points: 202 |
Post Options
Thanks(1)
|
Osnovne vjezbe su ti cucanj, deadlift,bench, uz to neki dodaju military press i zgibove. Ako ti je bjj vazniji, odradi trening kasnije ako si u stanju, mada ja bi to odvojio, nebi nikako isao 5 puta na bilo kakvu fizicku aktivnoat, pa nakon toga odma u teretanu.
|
|
iver
Mixa shakeove Joined: 22 Svibanj 2012 Status: Offline Points: 631 |
Post Options
Thanks(1)
|
Ancient, da si takmičar u nekom borilačkom sportu, dobar trener bi te poslao kući ako si neposredno prije treninga odradio sat treninga snage. Ukoliko si rekreativac, na rezultate ti neće utjecati, ali recimo npr da povećava mogućnost povrede. U borilačkom sportu je potrebna hrpa raznih osjećaja i spremnosti, propriocepcija, eksplozivnost, refleksi i brzina reakcije, itd. Ako utege radiš za hipertrofiju, bjj će ti usporiti razvoj jer nemaš dovoljno odmora, a ako dižeš za nešto više snage ili sagorjevanje masnoća, bolje poslije treninga. No ukoliko ti je uvećanje maksimalne snage tj 1 repmax ozbiljan cilj onda i to trebaš raditi odmoran, npr prijepodne ako ti je bjj naveče. Što se tiče funkcionalnosti tijela, zdravlja, moja osobna preporuka je da se držiš bjj-a par godina, a utezi neka ostanu pomoćno sredstvo. Ukoliko se dobro sjećam, nisi više klinac koji treba par cm više na bicepsu, a općenito razne tetive, vezna tkiva i duboke mišiće sport jača osjetno bolje nego bilo kakvo dizanje utega. Osjetio to i na svojoj koži, a vidjeo i hrpu primjera kroz život.
|
|
Ancient.Dweller
Cita FAQ Joined: 21 Srpanj 2015 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala na savjetu. Pojačao sam treninge ponajviše zbog sagorijevanja masnoće, te zbog dizanja sveukupne snage (ponajviše noge i upper body). A raspored teretana prije BJJ treninga sam uveo, jer mi jedino tada dozvoljavaju obaveze. Pojačao sam i intenzitet BJJ treninga gledam da odradim runde bez pauza medju njima (inače sam svaku drugu tek radio). Pa rekoh bolje pitati nego pogrešno raditi.
|
|
"Jiu Jitsu is a mousetrap. The trap does not chase the mouse. But when the mouse grabs the cheese, the trap plays its role."
-Helio Gracie- |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |