Još jedan novi član:) |
Post Reply | Page 12> |
Author | |||||
Becca
Cita FAQ Joined: 31 Sijecanj 2016 Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 31 Sijecanj 2016 at 23:37 |
||||
Pozdrav svima,
Nova sam u ovim vodama, pa se nadam da ću ovdje pročitati i saznati svašta novog. Nemam problema sa težinom konkretno, ali imam sa celulitom i tako nekim stvarima koje pokušavam riješiti jaako dugo, al sam bila skoro odustala... Pa da vidim jel se može nešto napravit il mi ipak ne preostaje ništa drugo nego da se zavolim ovakva kakva jesam (ma dobro čujte, nije da se ne volim, ali bilo bi puno bolje da riješim neke stvari:D ) |
|||||
motivation_
Viden/a u gymu Joined: 24 Rujan 2013 Location: Austria Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
prvo pitanje...koristis li kontracepcijske pilule?
Rjesenja: aktivno treniranje i bavljenje sportom, masaze i mazanje kremama svaki dan (1X minimalno), konzumacija zelenih smoothija, ciljane gluteus vjezbe |
|||||
motivation_
Viden/a u gymu Joined: 24 Rujan 2013 Location: Austria Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
i naravno da ne spominjem izbalansiranu prehranu... to se podrazumijeva
|
|||||
Becca
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Ne trošim pilule, nikad ih nisam trošila. Uzimam neke vitamine, kompleks B itd. 7
Ma bojim se šta znači "balansirana prehrana"...jel to znači da ne mogu jest većinu stvari koje jedem (slatkiše, kafu itd.)? |
|||||
Becca
Post Options
Thanks(0)
|
||||
I šta misliš za one suhe četke za tijelo, da li ono ima efekta..?
Ma nisam aktivna u klasičnom smislu, ali sam relativno u kondiciji, planinarim često (nekad 10-15 kilometara dnevno) jednom il dva put sedmično, vozim biciklo itd. A celulit imam jako pa se donekle bojim da je previse star da se iskorijeni? |
|||||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Dobrodošla nam Becca!
|
|||||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|||||
motivation_
Post Options
Thanks(0)
|
||||
[QUOTE=Becca]Ne trošim pilule, nikad ih nisam trošila. Uzimam neke vitamine, kompleks B itd. 7
Ma bojim se šta znači "balansirana prehrana"...jel to znači da ne mogu jest većinu stvari koje jedem (slatkiše, kafu itd.) DA!!! to znaci da ne mozes jesti slatkise, ali mozes piti kafu, slatkise samo povremeno
|
|||||
motivation_
Post Options
Thanks(0)
|
||||
suha cetka za tijelo je super
|
|||||
Becca
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Hvala Zoki!
Pa imala sam ideju ovako nešto: da uzmem recimo pilates ili yogu, da ne nabijam mišiće nego da ih ojačam bez nabijanja, i da odredim sebi neku dijetu (uz ovo suho četkanje). Pa nakon 2-3 mjeseca da se pogledam na ogledalo-...šta mislite za ovaj plan? |
|||||
ZorroRi
Fit moderator Joined: 16 Prosinac 2014 Location: Zagreb Status: Offline Points: 401 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Što ti točno znači "nabiti mišiće", a što "ojačati mišiće"?
|
|||||
Be healthy, be happy.
|
|||||
Becca
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Ojačati mišiće mislim da sam snažna al da ne budu nimalo masivniji nego su sad.
Nabiti mislim da im se izgledom poveća masa , to mi se nikako ne sviđa. |
|||||
motivation_
Post Options
Thanks(0)
|
||||
ojacati misice da ne budu nimalo masivniji nije moguce...znaci moraju biti masivniji, nabiti da se poveca masa-to se desava kad treniras sa utezima a jedes vise nego sto su tvoje potrebe... znaci tdee izracunati i na osnovu toga unositi kalorije, potrebno je vrijeme da ti vidis sta najbolje funkcionira |
|||||
Becca
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Da, ali sam čitala da se kod pilatese, joge i vježbi koje rade profesionalne balerine, ojačaju mišići i poveća fleksibilnost bez povećavanja mase mišića, tako sam skontala da je to možda najbolja opcija za mene, s obzirom na moje problem sa koljenima, a pilates i joga koriste vlastitu težinu za otpor, bez skakutanja. Za hranu se slažem u svakom slučaju. |
|||||
motivation_
Post Options
Thanks(0)
|
||||
e sad...i kod pilatesa i joge moras paziti na unos kalorija...znaci ako vise jedes nego sto trosis normalno da ces se udebljati (i dobiti na masi misica ako je pravilna ishrana) znaci opet kazem tdee moras znati, i moras znati koliko prosjecno potrosis kalorija prilikom jednog treninga pilatesa ili joge
|
|||||
Becca
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Ma naravno, to svakako stoji. Nije pilates i joga ni predvidjeno za mrsavljenje i to, ali mislim da mi moze pomoci da ostvarim svoje ciljeve. Koji mislis da je najtacniji TDEE kalkulator? Ima ih jaako mnogo... |
|||||
motivation_
Post Options
Thanks(0)
|
||||
https://tdeecalculator.net/
|
|||||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |