Mlijeko (sve vrste) |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 13 Svibanj 2009 at 16:13 |
Pozdrav.
Ja licno stucem svaki dan skoro po litru mlijeka, ali je problem sto je to vecinom obradjeno kravlje mlijeko, tipicno tetrapak mlijeko, iz kojeg u industriji izvade sve vrste dobrih tvari,lako kvarljivih,npr. neke vitamine i proteine da bi bili duze upotrebljivi proizvodi (pare,pare...)... Pa sam sada odlucio preci na neke druge proizvode,npr. kozje mlijeko-navodno odlicno za pluca i disne puteve, i sojino mlijeko-ovo jos dosada nikada nisam probao. Volio bih cuti vase misljenje, kako konzumirati najbolje, koje vrste, kada, jel preporucljivo uopce toliko uzimati... PUnomasno,niskomasno? Kako vi to licno provodite? Zahvalan za svaki savjet |
|
ewie
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne znam, ja pijem svježe z'bregov š,5 mm, traje par dana, to mi je nekako najprirodnije
|
|
carissima
Viden/a u gymu Joined: 03 Sijecanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 63 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kozje mlijeko?
Najbolje 0.9 m.m ili cak 0.5 Pijem ga samo u kavi a sa zobenima još razrijedim s vodom. |
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ne pijem mlijeko vec god dana i više cak, ali kad ga popijem to onda bude u okviru junk food dana i ode minimalno litra bilo kakvog.
Razlog nije klasicna intolerancija laktoze vec što mi teško sjedne na želudac a i sadrži dosta nepotrebnih kalorija. Radije si podebljam kalorije iz drugih izvora. |
|
ewie
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 452 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja se ne bi mogla zamislit bez mlika, ide obavezno bar u dorucak sa zobenim...
|
|
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
Slažem se s Hammom.
Volim sve mlijecne proizvode,osim mlijeka Niti mi je okus dobar, a i sve kaj ima u mlijeku (što je isto tak upitno) se može dobiti iz puno boljih izbora. (A tu je i trauma iz najranije dobi - vruce mlijeko s kožicom iz onih limenih šalica u vrticu i oš ) |
|
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
A zobene ujutru u sojinom mlijeku, sta kazete na kombinaciju? Navodno je ono puno bolje (zdravije) nego obicno kravlje mlijeko.
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pogotovo ako si muško Također ne bih baš vjerovao pricama "navodno" ili "cuo/procitao sam negdje". I k tome je i takvo mlijeko isto industrijski obrađeno kao i svako drugo tako da radije onda nastavi sa obicnim mlijekom kao i do sad. |
|
jedna_mala
Mixa shakeove Joined: 16 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
|
meni je sojino mlijeko (cokolda i vanilija) prefino ja ti obicno u njega umutim neutralne proteine od x-treme-a...
|
|
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sojino sam probala par puta i svaki put mi zapelo u grlu koliko mi je odvratno, neovisno o okusu. Tak da niš od toga. Ni rižino mi se ne sviđa.
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
ma neznam uopce otkud tolike teorije zavjere da se iz mlijeka vadi neznam što.. mlijeko se pasterizir ai homogenizira i to je to... pij obicno i ne izvodi.. ako ti toliko mseta, pij domace..
|
|
niXa
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2009 Status: Offline Points: 276 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sam pio kozje mljeko ,jer sam slomio ruku ,doktor je rekao da je dobro za kosti
|
|
anne
Viden/a u gymu Joined: 06 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 54 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja isto ne mogu zamislit dan bez mlijeka....pola litre dnevno popijem najmanje...
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
puno doktora je mišljenja da je mlijeko za djecnu,a ne za odrasle!
|
|
anne
Viden/a u gymu Joined: 06 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 54 |
Post Options
Thanks(0)
|
vjerojatno zbog laktoze koja je teško probavljiva...vecini odraslih mlijeko uopce ne odgovara upravo zbog toga..
|
|
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
Milk is for babies. When you grow up you have to drink beer. |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |