Rezultata nema i nema |
Post Reply |
Author | |
Waldron
Cita FAQ Joined: 09 Lipanj 2015 Status: Offline Points: 9 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 09 Lipanj 2015 at 17:34 |
Pozdrav svima!
Danas sam se registrirala i odlučila odmah "istresti" nekoliko svojih problema :-) Visoka sam 175 cm i imam oko 70 kg. Prirodno sam mišićave građe i imam jaku strukturu kostiju. Cijeli život nastojala sam održati zdravu konstituciju (imala sam između 60 i 65 kg) i nikada nisam bila niti mršava niti debela. Ali, nikada nisam bila niti u potpunosti zadovoljna svojim izgledom. Smatram da imam 5-10 kg viška kojih se pokušavam riješiti, ali rezultata nema. Hranim se zdravo, dnevni unos kalorija mi nikada ne prelazi 1200-1500. Jedem pretežno povrće i voće, mlijeko i mliječne proizvode, rižu i pijem dosta vode. Kruh, tjesteninu, kolače, slatkiše, prženo, pečeno, masno , masno meso, fast food, gazirane napitke, sokove, alkohol ... ne unosim jer mi takav način prehrane ne odgovara i takvu hranu nikada nisam niti jela. Ujutro obavezno doručkujem, poslije toga za međuobrok pojedem jabuku, bananu ili 10 dag orašastog voća, a potom ručam (rižu, tunjevinu, povrtno varivo). Poslijepodne popijem kavu i to je to. S takvim režimom prehrane očekivalo bi se da ću imati manje kilograma, ali ništa. Vaga je stala i stoji! Što se tiče tjelesne aktivnosti, prije sam se bavila sportom (karate, košarka, planinarenje teretana), ali sam u zadnjih par godina morala odustati od svega zbog obveza na poslu (koji je pretežno sjedilački). Prije desetak dana zaključila sam da je "vrag odnio šalu" i da je ljeto stiglo pa sam se odlučila aktivirati. Treniram kod kuće (jer ne mogu uskladiti termin za teretanu s poslom) i to: sobni bicikl - najveće opterećenje (30 min ujutro i 30 min navečer), a uz to radim i čučnjeve, trbušnjake i sklekove (tridesetodnevni izazov s weba). Kao pripomoć, kupila sam i sensilabove slim cut kapsule. Nadam se da ću ustrajati i uspjeti. Molim sve one koji su imali sličnih problema, one koji ih još imaju i one koji ih nikada nisu imali, ali imaju dobar savjet da mi se jave :-) Svaka pomoć je dobrodošla. Unaprijed hvala. |
|
Mike
Viden/a u gymu Joined: 15 Studeni 2012 Status: Offline Points: 202 |
Post Options
Thanks(0)
|
Premalo jedes i unosis premalo proteina, metabolizam se usporio i zbog toga ne mrsavis. Ubaci vise mesa, sira, jaja, ribe i povrca. Ak nisi pogrijesila u tipkanju, 10 dag orasastih je zbilja nepotrebno, 30-50g na dan uz ostalu pravilnu prehranu je sasvim dovoljno. I obavezno imaj bar 3 velika obroka i ako mozes, 2 manja. Nemoj preskakati obroke, pogotovo vece, na taj nacin radis vise stete nego koristi.
PS - neces smrsaviti od ikakvih (legalnih) tableta, niti ce ti one pomoci makar 1%. |
|
Waldron
Post Options
Thanks(0)
|
Čitajući članke na tu temu, tako nešto sam i mislila. Hvala ti na potvrdi i korisnom savjetu.
Što se tiče orašastih, radi se o pogrešci u tipkanju. Pozdrav. |
|
Waldron
Post Options
Thanks(0)
|
Dragi fit-ovci, nakon puno vremena, frustracija i neuspjeha, želim s Vama podijeliti svoje iskustvo. Možda nekoga izvučem iz letargije i potaknem na promjenu. Duže vremena sam bila frustrirana svojim neuspjesima pa sam potpuno odustala od svega sportskog, zdravog, preporučenog pa i od ovog portala :-) Što se vidi iz dužine perioda mog nestanka. Ali, prije dva mjeseca doživjela sam prosvjetljenje. Stvarnost me lupila tamo gdje najviše boli, a to su kilogrami. Stala sam na vagu i doživjela šok - 80 kg (najveća kilaža ikad!!!). Iako na moju kilažu uz visinu od 175 i krupniju građu kosti dobronamjerni članovi obitelji, pristojni prijatelji i ostali koji me nisu htjeli ražalostiti nisu imali primjedbi, ja sam odlučila da je vrag odnio šalu i da trebam poduzeti drastične mjere. Rezultat toga, samo dva mjeseca kasnije je 66 kg, smanjenje opsega bokova za 20 cm, konfekcijski broj s/m, potpuni gubitak ono nešto celulita koji se počeo skupljati na bedrima, porculanski ten, sređena probava, osmjeh od uha do uha i hrpa komplimenata koje svakodnevno dobivam od onih koji nisu htjeli priznati da imam višak kilograma. Kako sam došla do toga? Vrlo jednostavno i na zdrav način. Vlastitim opažanjem utvrdila sam da očito imam problema s glutenom, laktozom i razgradnjom ugljikohidrata (a koji su do tada bili 90% moje prehrane). Izbacila sam ih i zamijenila zdravijim bezglutenskim varijantama. Povećala sam unos masti i proteina (losos, meso, maslac od kikirikija, orašasti plodovi, grahorice, jaja, avokado...). Umjesto mlijeka koristim sojino, zobeno, rižino...Izbacila sam gotovo svu prerađenu hranu i šećere. Pripremam vlastite obroke, jedem puno zelenog lisnatog povrća i sretnija sam i zdravija nego ikad. Ranije sam mislila da je to teško i da ljudi koji su na nekom posebnom režimu prehrane previše trpe zbog odricanja i previše vremena i novca troše na razmišljanje i pripremu hrane, ali sada vidim da nije tako. U praksi je puno jednostavnije, jeftinije i bolje :-) Uz sve to, malo sam se više kretala. Nisam vježbala aktivno zbog komplicirane poslovne situacije, ali s dolaskom ljepšeg vremena planiram i to promijeniti i uvesti rutinu 30 minuta dnevno. Klasične kućne vježbe s vlastitom težinom za početak pa ćemo vidjeti. Za sada sam zadovoljna. Ponovno imam srednjoškolsku kilažu i nakon dugo godina zadovoljna sam svojim izgledom (ali i zdravljem jer izgled ne smije biti jedino mjerilo) :-) Ako sam ja uspjela, može svatko :-) Srdačan pozdrav, W. |
|
Warrior98
Viden/a u gymu Joined: 28 Srpanj 2016 Location: Radoboj,Krapina Status: Offline Points: 198 |
Post Options
Thanks(0)
|
Waldron svaka cast.probaj nastaviti s takvim rezimom
|
|
"Exercise is the thing we must do to replicate the conditions under which our physiology was - and still is - adapted, the conditions under which we are physically normal."
|
|
Waldron
Post Options
Thanks(0)
|
Trudit ću se :-)
|
|
Waldron
Post Options
Thanks(0)
|
Za slučaj da netko prati, a ako ne samoj sebi za podršku: jutros još 2 manje!
Konačan rezultat - 64 Jeeey :-) |
|
novica
Cita FAQ Joined: 11 Prosinac 2010 Status: Offline Points: 17 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bravo!!!! Bilo bi super da nam das primjer jelovnika, kako treniras,... |
|
Waldron
Post Options
Thanks(0)
|
Hvala :-)
Pokušat ću do kraja dana složiti nešto korisno. Pozdrav!
|
|
Waldron
Post Options
Thanks(0)
|
Dakle, kako sam i obećala, u nastavku je primjer onoga što jedem:
Za doručak obično jedem bezglutensko pecivo koje si pripremam sama (jaje, svježi sir, tapioka prah, chia sjemenke... što god samo da nije klasično brašno) s maslacem od kikirikija (meni je najbolji onaj iz Lidla) te žličica domaćeg džema bez šećera (isto ga radimo mama i ja) , šalica crne kave s cimetom bez šećera. Ponekad maslac od kikirikija i džem zamijenim sirnim namazom ili maslacem. Međuobrok i ručak odradim na poslu. Za međuobrok u uredu imam kikiriki u ljusci, orašaste plodove, ponekad uzmem bananu ili jagode (sad je sezona), svježi sir, grčki jogurt... Ručak si pripremim doma i nosim ga sa sobom, a najčešće je to salata od zelenog povrća, mahunarki, paprike (što uhvatim), ponekad i tunjevina... za salate mi je otkriće bučino ulje (toplo preporučam). Večera je doma, a obično se sastoji od nekog mesa (losos, pastrva, puretina, teletina, junetina), salate ili variva od povrća, kajgane s gljivama, šparogama... I sad, ovdje moram priznati nešto nevjerojatno, a to je da za večeru često pojedem suhomesnate nareske (domaće kobasice, pancete, pršuta... ) Da sam to od nekog čula rekla bih da laže, ali kod mene pali :-) U toku dana pijem dosta tekućine: čiste vode, nezaslađenog biljnog čaja... Kad se zaželim nečeg slatkog napravim si puding od kokosovog mlijeka, chia i banane, muffine s bananama i kokosovim brašnom ili puding od avokada i kakao praha ili neki zdravi shake sa sojinim mlijekom. Ono što želim naglasiti je: - potpuno izbjegavam sve što sadrži gluten i šećer; - potpuno izbjegavam industrijski prerađene namirnice; - obično mlijeko zamijenila sam sojinim, zobenim, bademovim... - dosta koristim maslac od kikirikija, kokosovo i bučino ulje - i ne, ne važem porcije, jedem dok ne osjetim da sam sita (niti više niti manje) - uglavnom sama smišljam različite recepte i kombiniram namirnice koje mi odgovaraju - ne izgladnjujem se jer to daje kontraefekt. Što se tiče vježbi za sada nastojim što više hodati (malo bržim tempom), ustati sa stolca i napraviti par čučnjeva ili iskoraka, koristiti stepenice umjesto lifta i dva puta tjedno odradim sobni bicikl. To će se uskoro promijeniti jer planiram pojačati tempo. Eto, nadam se da će ovo nekom koristiti :-) |
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Malo pojacat unos proteina :) malo je to..
|
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
Waldron
Post Options
Thanks(0)
|
Slažem se Davore.
Hvala ti na sugestiji.
|
|
Waldron
Post Options
Thanks(0)
|
Poslušala savjet o većem unosu proteina. Trenutni rezultat: 60kg, 20% masnog tkiva i 33% mišićne mase.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |