Pozdrav svima😊 |
Post Reply |
Author | |
Zara87
Cita FAQ Joined: 19 Veljaca 2019 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 28 Listopad 2020 at 22:34 |
Pozdrav svima. Moze pomoc i savjet oko mrsavljenja. Visoka sam 175cm i imam 83kile, porodila sam se prije 8mjeseci, dojim bebu, poslije poroda sam imala 8o i ove 3 sam dobila jeduci sve zivo da potaknem laktaciju.. eh sad me zanima ima li neko iskustva pri skidanju kila i odrzavanju dojenja? Hvala
|
|
Tarik6
Cita FAQ Joined: 27 Svibanj 2020 Location: Bihac Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
|
Postovanje, prvo sto me, hajmo reci ubolo u oci je ova izjava "jeduci sve zivo da potaknem laktaciju". Pogresna percepcija. Laktacija djeluje bas suprotno, jesti sve i svasta u ooooogromnom kolicinama moze donijeti vise stete nego koristi. Sve dok dojis dijete, izbjegavaj kalorijski deficit(skidanje kilograma) jer i proizvodnja mlijeka ima svoju potrosnju negdje oko 500kcal ako se ne varam, samim tim ako udjes u kalorijski deficit, proizvodnja mlijeka ce prva biti na udaru. Za dovoljnu i pravilnu prizvodnju mlijeka bitno ti je da unosis dovoljno vode, zatim vitamini i minerali, svjeze voce i povrce. Naravno, sa kvalitetnom prehranom zasnovanom na sva 3 makronutrijenta.
Eto, nadam se da ti je bar malo pomoglo. Svako dobro😊 |
|
Zelis smrsati? Zelis dodati misicnu masu? Zelis dostici svoju top formu, a ne znas kako? Ja ti mogu pomoci.
Tarik Mehtic - Online coach E-Mail: [email protected] Viber: +38762499103 |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |