Par pitanja |
Post Reply | Page 12> |
Author | |||
MaLiBarZu
Viden/a u gymu Joined: 26 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 41 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 Svibanj 2009 at 15:35 |
||
evo,ja sam nov na ovom forumu....i htijeo bih pocet vježbat i usput malo smršavit...
naci ja radim tako da oko 4 popodne idem vježbat(imam utege doma i mislim da ce mi bit ok do kraja ljeta pa u teretanu ).....ja sam si to tako namjestio: Ponedeljak: biceps,triceps,ramena i prsa Utorak:trbuh i noge Srijeda:odmor cetvrtak:biceps,triceps,ramena,prsa Petak:trbuh,noge Subota:odmor Nedelja:odmor Kao što sam rekao pocinjem vježbat oko 4 sve do 5 i 20 otprilike onda se malo odmorim i onda u 6 imam trening(treniram vaterpolo).... sad smo poceli imat pomalo što je toplije to kasnije trening tak da cu moc produžit to od 4 do 6 i onda trening i poslje mjesec/dva u srijedu još dodat vježba. Sad ja vas pitam....jel mislite da je to ok za pocetak??? Poceo sam malim kilažama:bucice od 6kg i ono za dvije ruke(neznam kako se zove) š3kg....mislim da ce mi bit dodovljno za nekih mjesec dana??? Sad ja cekam vaše mišljenje P.S. ja sma poceo s tim programom ove sedmice naci za 20 min idem vježbat trbuh i noge Dobio sam vec i prvu laganu upalu mišica(u pitanju su ruke) P.S.2 samo da napomenem da ja imam samo š3 godina....znam da se nesmije pretjerat s vježbama u to doba jer još rastem al mislim da tako malo laganije mogu....evo cekam vaše mišljenje u svemu ovome P.S.3 znamd a ne mogu odmah ocekivat odmah rezultate al jel mi možete rec da do kraja ljeta ce se nešto vidit??? znam da sam dosadan al takvi su svi pocetnici....puni svakakvih pitanja Edited by MaLiBarZu |
|||
MaLiBarZu
Viden/a u gymu Joined: 26 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 41 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
i?
niko ništa a???? molim vas recite mi ako nešto radim pogrešno i ako ej ok za mršavljenje tako postavljeno vježbanje.... hvala vam. |
|||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Mrsanje a nula crobne aktivnosti? Ovo sto ti radis su sve anerobne aktivnosti-gradnja misica, a ne katabolno sagorijevanje masti- za to ti treba mnostvo kisika i puls od š20-š25----citaj trcanje,plivanje,brzo hodanje, rolanje a ne biceps,triceps,prsa itd! Regulisi prehranu, bez toga nista nema. Govorim ti jer sam cinio iste greske kao i ti a pitao se sto kile ne idu dole. Trcanjem i plivanjem su otisle itekako dole! |
|||
MaLiBarZu
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ako nisi vidio imam trening vaterpola poslje gradnje mišica.....naci plivanje.
P.s. ja bi smršavio par kilica al naj više bi to pretvorio u mišice. |
|||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
a ti bi pretavarao mast u mišice hmmmm... trebaš naci nešto poput kamena mudraca.. potraži nešto više o tome u nekoj knjižnici u odjelu bajke za djecu ili tkao nešto! p.s odvoji vaterpolo i teretanu |
|||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
@ Ily, nemoj tako žestoko, decko je napisao post izrazito ljubazno i u najboljoj namjeri.
Nije sramota ne znati. Majstore, prouci FAQ, forum detaljno, na naslovnici pronađi Beginner's blast off program pa se po njemu okvirno ravnaj, citaj o prehrani, oporavku, izvođenju vježbi... Hrpa informacija je oko tebe, ti samo trebaš izabrati prave i provesti ih u djelo. Samo polako, naravno da ce se vidjeti rezultati ! Mlad si, nemaš razloga za žurbu, gledaj na to ovako: Kreceš u teretanu s š3 godina, treniraš polako i kvalitetno; Kada ce za jedno 4 godine neki tvoji vršnjaci tek pocet se interesirati za to, ti ceš imati hrpu iskustva iza sebe. Budi vrijedan i citaj! Živio, ako šta trebaš javi mi se |
|||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
znanje i smisao za logiku nisu ista stvar.. sve što tražim od njega je da razmišlja malo glavom
|
|||
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
To je medicinski,anatomski nemoguce ! Pa nije covjek mahovina da moze samo tako pretvarati masti u proteine! Sagorit masti i graditi misice su dva odvojena procesa- jedan je katabolni a drugi anabolni proces, a oni u organizmu teku odvojenim putevima ! |
|||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Zar nije Isus pretvarao vodu u vino, pa zašto onda ne bi ni mi pretvarali salo u mišic? Zašto, ha, zašto?
|
|||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
za sve prepametne
|
|||
MaLiBarZu
Post Options
Thanks(0)
|
||
Hvala na razumjevanju lega Javit cu ti se svakako ako naiđem na koji problem. Ti si jedini koji je skontao da sam totalni pocetnik Mislim da me niste dobro shvatili ono što sam htijeo reci jer se nisam dobro izrazio: htijeo sam reci da bi povecao misicnu masu a ne pretvoriti mast u mišice. jel sad ok? |
|||
abaddon
Cita FAQ Joined: 10 Svibanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 13 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
je ,ok je.
|
|||
pocetnik
|
|||
MaLiBarZu
Post Options
Thanks(0)
|
||
evo pošto ona tema ce mi bit izbrisana receno mi je da mogu ovdje nastavit temu...naci...
Naci poceo sam sa vježbama prije otprilike mjesec dana...vanjski izgled ne mjenja al osjecam vec razlike u snazi i zadovoljan sam ali sad cu vam objasnit..... Naci sad kad je završila škola imam trening(vaterpolo) 2 puta dnevno svakim danom (pon-pet) s tim da ja imam i trening 2(dizanje utega) jednom dnevno(pon-pet) naravno druge grupe i sve ok......e sad....dali je to previše za moje tjelo??? naci to bi bilo nešto rako.... 8:00 dorucak: mljeko sa kornfleksom(dali bi bilo dobro da dodam malo whey-a mljeku?) 9:00-š0:30 trening(vaterpolo) plivanje oko 3-5km i naravno malo igre š2:00 uzmem si neku jabuku ili nešto vec(uglavnom voce) š5:00 rucak malo mesa i puno povrca š6:00-š8:00 trening(dizanje utega) š9:00 vecera:tuna ili neki yogurt pomješan sa komadicima voca 20:00-22:00 trening(vaterpolo) škm plivanja i mnogo igre i tehnike .... dali mi je nacin prehrane ok??? dali bi trebalo bit manje vremena pauze između dizanja utega i drugog veterpola??? kad piti whey(to me zbunjuje malo jer imam više treninga)??? dali je to previše??? i dali može doc do neke deformacije(ne od plivanja nego od dizanje pre velikih težina)????(mama mi je rekla da od toga mogu prestat rast(ako previše dižem)...dali je to samo "lovacka" prica ili se može desit??? a da stavim drugi trening od š7:00 do š9:00 bez jesti u 20:00 vaterpolo ili je ok tako??? Trening od š6 do š8 je tako pon,sri,pet:biceps.triceps,ramena,prsa i leđa uto,cet: trbuh i noge. vel to ok ili trebam malo smanjit. nadam se da sam se dobro izrazio Pozdrav i hvala svima onima koji ce mi odgovorit |
|||
Bane
Cita FAQ Joined: 02 Lipanj 2009 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 39 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ti si pravo izdrzljiv!
To je za pohvalu ali moje misljenje je da malo je to previse! Znam po sebi trcao sam ujutro i uvece i svaki drugi dan radi s tegovima i zgibovi i propadanja i stvarno mi je hronicni umor bio!I smanjio i odmorio 7 dana i nastavio manjim tempom! |
|||
MaLiBarZu
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ja se jako malo umorim tjekom cijelog dana s vježbama i sve.
Naviknut sam na 2 plivacka treninga svaki dan jer sam oduvjek imao....sama što sam sad dodao još i utege. Meni nije uopšte previše....mislim nisam umoran nakon cijelog dana. To ja izdržim sve bez problema nema frke....nego mene interesira dal mi je prehrana dobra. I kad nemam treninge onda umjesto treninga si pojedem neku malu vockicu ili nešto nađem.(uglavnom jedem puno voca i povrca onda malo mesa i tu prođe i posni tu i tamo )... to mene interesira dal je ok sa gornjeg posta se vidi sve. I bane hvala na pohvali... P.S.meni frendovi govore da cu se izdeformirat jel se to može desit??? imam š3 god i dižem 22kg na dvije ruke a šš/š2 na jednu(sad cu vjerovatno još dignut težinu jer sam se vec navikao an ovu). Jel je težina pre velika(ja ocu sad da nabim masu a definicija ce doc druge godine prije ljeta. |
|||
Bane
Cita FAQ Joined: 02 Lipanj 2009 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 39 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Po meni nemoze!Mada neznam ja bih na tvom mjestu zadrzao tu tezinu jos neko vreme samo bih je vise puta dizao! Ako me kontas?
Da dizes u seriji po vise puta! Nemozes ocekivati da misici odmah porastu treba vremena! I ja sam bio takav nemogu reci da nisam ali sam shvatio polako i rasce! Ja zaista trebam nabiti misicne mase!Jer sam ja nekad bio debeo pa sam smrsao zato ja sad misicnom masom to moram pokriti! Ja sad razmisljam o uzimanju kreatina jer mi je rodjak nesto o tome pricao pa cu videti! I da ti nije puno dizati na jednu ruku šš-š2 kg? |
|||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |