Voce ili proteini? |
Post Reply |
Author | |
Sara89
Viden/a u gymu Joined: 29 Lipanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 133 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 Lipanj 2009 at 22:56 |
Ola!:)
Procitala sam u onom uvodu za forumaše-pocetnike da je dobar jelovnik onaj s puno proteina i manje ugljikohidrata, a kao međuobrok je kao primjer dan posni sir i sl. Ja jedem puno puno voca, obožavam ga! Doma me zovu Vocar Jabuka, banana, breskva... to mi je super međuobrok. Je li to loše? Nekako ne mogu zamisliti da jedem posni sir tri puta dnevno. Inace nisam luda za masnom hranom, normalne sam težine (64kg na š78cm) i najveci porok su mi peciva, palacinke, cokoladice i sl. smece ne pretjerujem u tome, ali teško odolim kad su prisupacni (npr. cokoladice u menzi...). Dakle, pitanje je zapravo je li voce ok međuobrok ili da pređem na neke proteine, ako da, na koje? |
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
I voce i neki izvor proteina zajedno kao međuobrok
|
|
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
Meni je naj međuobrok/desert posni sir s vocem. Malo sira-oko šoo g, mrvicu nerafiniranog vanilin šecera(ima ga u Dm-u kao BIO proizvod od Dr. Oetkera)i žlicu nemasnog jogurta (Ab kultura) izmiksati štapnim mikserom, poslužiti u desertnoj caši ili zdjelici sa pireom od svježeg sezonskog voca ili nekog smrznutog. Najcešce koristim višnje, trešnje i bobicasto voce poput jagoda ili borovnica. Je li to dobar odabir?
I što je s tim bananama? Nisam strucnjak, pa me zanima debljaju li one ili ne? Stalno nailazim na drukcije tvrdnje. |
|
Sara89
Viden/a u gymu Joined: 29 Lipanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 133 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mmmm, posni sir s vocem mi se cini kao dobra ideja što se banana
tice... sva hrana deblja:) Meni je banana isto super međuobrok, jer se baš najedem od nje i sigurna sam kad nabacim kilu-dvije preko zime da nije od banana |
|
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da, kužim te Sara. I drago mi je da sam ti dala dobru ideju. Javi kad isprobaš recept kako ti se svidio. Meni je puno bolja ova domaca varijanta od onih kupovnih Dukatina i slicnih proizvoda. Ali Ab kulture od jagoda i šumskog voca su ti sigurno super i po okusu i sa zdravstvenog aspekta. Zasite te, a ne padnu teško na želudac.
šta se banana tice, idu dobro s hladnim mlijekom kao klasicni frape. Ali, ne stavljati šecer jer su banane sasvim dovoljno slatke. |
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
što se tice voca, ovo što je Kata navela je generalno ok i slobodno ga možeš jesti u gotovo neogranicenim kolicinama ako ti odgovara. Da nekim slucajem nestane svih obrađenih ili pakiranih ugljikohidrata, povrce i voce bi mi bio glavni i jedini izvor UH-a.
što se tice banana Tablica kalorija - hint banane Dakle najviše UH-a od sveg voca navedenog tako da se te kalorije mogu bolje iskoristit. I nikako ne mogu zasititi kao ostalo voce recimo, banana bih mogao pojest kilu odjednom sigurno, ali kilu jagoda ili jabuka vec teže, gotovo nemoguce |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
True true! Pojedem jednu do dvije jabuke max, dok 3 banane smazem a da ni ne osjetim. |
|
Sara89
Post Options
Thanks(0)
|
Ozbiljno?! Ja baš obrnuto, eto jucer navecer sam pojela tonu višanja i ribizla + jabuku i breskvu. Meni je jedna banana dosta... E ali stvarno moram više proteina jesti, skoknut cu u ducan po posni :) |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |