Prekomjerena tezina + dijabetes |
Post Reply | Page 123> |
Author | |
tasha
Cita FAQ Joined: 01 Srpanj 2009 Location: Algeria Status: Offline Points: 20 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 01 Srpanj 2009 at 09:40 |
imam 22 godine i 30 kg previse...sad sam dobila nalaze krvi..imam visoku masnocu i povisen secer..tzv.preddijabetes stanje..sto znaci da ako se ne pokrenem da cu dobit secer.... ima tko kakav savjet..kako da krenem..pocnem...jer sam uzasno troma zbog kila...ali volim plivat a nemam bas vremena za tretanu jer radim i studiram.... |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ovako pošto jer stanje dosta ozbiljno nadam seda shvacaš koliko je važno da poslušaš ovaj savjet!
Ovako sve ti se treba temeljiti na tome da paziš koliko provociraš inzulin! znaci hrana što nižeg GI-a, bez junka, bez slatkiša, sokova i slicno! to je prvo i osnovno, poceti mjenjati nacin prehrane - tj života! vjerujem da ce ti biti teško jer nije tih 30 kg došlo iz zraka ali.. moraš ako želiš ostati zdrava! ako trebaš kakav savjet slobodno s ejavi |
|
tasha
Post Options
Thanks(0)
|
neznam zasto mi je nestalo ono s foruma.. moram se stvarno drzat svih pravila jer ne zelim obolit od dijabetesa... a daj mi reci sta nikkao ne smijem jest..osim slatkisa...mislim na hranu... |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
neznam kakav ti je engleski ali ovo je jedna odlicna stranica a i ima dio baš za tebe!
Diabetes i GI kontrola U biti trebaš izbjegavati krumpir, rižu, tjesteninu, bijeli kruh i slicno... temeljiti unos ugljikohidrata na zobenima (ne musli i te gluposti) te integralnom kruhu (imaju neke pekare poseban za šeceraše kao.. meni je dobar baš) povrca smiješ koliko hoceš a voca malkoc manje ali ne trebaš se previše ustrucavati, evo tu ti piše od svake vrste namirnica koje su sa niskim glikemijskim indeksom Namirnice niskog GI-a po tipu |
|
tasha
Post Options
Thanks(0)
|
e,hvala ti puno.... e da mi je jos to izdrzati sve.... a valjda budem... |
|
tasha
Post Options
Thanks(0)
|
e..ako sam dobro shvatila trebala bi jest hranu recimo s GI manjim od 55?
|
|
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
a ono.. gledaj... nece te ubiti baš ako se desi ponekad.. ali u biti temelji prehranu na onome što sma ti rekao! i, morat ceš izdržati ;) ako dobiješ dijabetes nece biti izbora.. ne držiš se, padneš u komu.. i skracuješ si život konstantno.. nbije tkao teško kad se navikneš, teška je promjena prva ;)
|
|
tasha
Post Options
Thanks(0)
|
da...kad si naviknut cijeli zivot tako... ja jedam kad sam nervozna i zivcana.... i to je greska... a valjda cu kroz godinu dana skinut te kile...:)
|
|
tasha
Post Options
Thanks(0)
|
vidis..trebao bi mi netko da me stalno tako potice...;)
|
|
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
ocito ne shvacaš ali tebi nisu glvna briga kile i navikne se covjek za pola godine, ne treba toi cijeli život! p.s jedina dobra stvar je što ako budeš pazila ovako.. otici ce i kile! |
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Imaš pravo illy. Kad bi se svi hranili kao dijabeticari, izgledali bi puno bolje i bili zdraviji.
|
|
tasha
Post Options
Thanks(0)
|
a znam da mi nisu kile glavni problem...ali me i one optercuju.... ma budem ja to izdrzala...kad se radi o zdravlju i o tako osjetljivoj stvari..onda se tu nema sta.... kazu da se secer snizava ako mi jedes dnevno dvije zlicice cimeta s pola jogurta...pa probat cu i to...a i nije lose...:) a i pocela sam vozit sobno biciklo i plivat i hodat dosta tako da se nadam da ce to bit ok...:) |
|
tasha
Post Options
Thanks(0)
|
vidis kako cijeli zivot muku mucim s kilama i nista me ne otirjzni kao nalaz....to mi je i trebalo...inace se nikad nebi ni pokrenula....cijeli zivot sam na djetema..probala sam svasta ali sve je to uzalud...vrati se i duplo.... zato sam odustala od dijete i odlucila promjeniti nacin zivota pocevsi s prehranom pa i vise kretanja....:) |
|
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
samo tako.. eto dpbila si savjete, drži se toga i aktivnosti i bit ce dobro.. ako t ejoš nešto zanima u vezi treninga ili prehrane pitaj samo
|
|
tasha
Post Options
Thanks(0)
|
da..budem...racunaj na to...;)
|
|
tasha
Post Options
Thanks(0)
|
e,samo jos jedno pitanje..kad vec vidim da se razumijes u to sve... ja idem na plivanje..ali...znam plivat samo "zenski" i zanima me dal to ima kakvog uspjeha??? bad mi je ucit kraul jer sve zaprskam okolo...;) |
|
Post Reply | Page 123> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |