salama |
Post Reply |
Author | |
just_a_girl
Viden/a u gymu Joined: 13 Veljaca 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 235 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 14 Veljaca 2007 at 11:41 |
Naisla sam na podatak da parizer salama nema uopce masnoca nit ugljikohidrata, ali isto tako ni proteina... i 253 kcal na š00 grama.. je l' to istina? Prema tim podacima ne bi trebala bit stetna, ne?
Edited by just_a_girl |
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
cuj neznam bas ja sam o parizeru cuo uvijek sve samo najgore! Istina je da je manje masan od drugih salama, ali opcenito u te salame stavljaju svakakve otpatke kao i u kobasice tako da bolje se klonit toga! Al ako vec jedem salamu radje bi pojeo parizer nego mortadelu koja je masna ko sam vrag, iako je parizer najjeftinija salama a i to nesto znaci vjerojatno! Ja osobno radje pojedem sira nego salame , ali ima dana kad pojedem i salamu, a cuj ima dana kad pojedem i cevape al cim manje tih dana to bolje
Bas me zanima sta ce ovi drugi reci tema je bas zanimljiva!!! |
|
nenno
Viden/a u gymu Joined: 26 Sijecanj 2007 Location: Velika Gorica Status: Offline Points: 134 |
Post Options
Thanks(0)
|
salame opcenito imaju dosta soli u sebi i nisu preporucljive u prevelikim kolicinama.....od salama prakticiram purisovu ili cekinovu od purecih ili pilecih prsa....
|
|
"....I only dream in black and white. I only drema 'cause I'm alive...."
|
|
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
U salamama ima dosta nitrita i nitrata koji bas i nisu dobri. Nikako ne preporucam svinjske salame. Najbolje je uzimati salame od prsa purecih ili pilecih kao sto kaze nenno. I ja ih ponekad jedem uz malo posnog sira. Zadovoljavajuci obrok ako nemas sto drugo pri ruci. I prsa u salami sigurno nemaju 200 i koliko vec Kcal na š00g! Imaju oko š00kcal pileca i oko 90 pureca. Pogledat malo etikete. Tko bi rekao al na njima vecinom pise istina
|
|
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ali cega onda ima? Vitamina i minerala, sumnjam... Mislim da to nije istina, jer jednostavno nema logike. Kaj se tice parizera, to mi je najodvratnija salama ikad. Na stranu to je li nezdrava ili zdrava, ali taj okus i miris, iju |
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Bas - a cega ima? Nemam pojma otkud ti ovi podaci. |
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
da, to znam da je dobra pileca i pureca salama, ali cura je pitala za parizer a to stvarno nemam pojma iako uvijek cujem da te salame nisu zdrave pogotovo svinjske
|
|
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
nisu, nisu... vidjela sam kako se rade... Pilece su ok, ali svinjske i govede stvari, ma bjez sto kilometara daleko |
|
just_a_girl
Viden/a u gymu Joined: 13 Veljaca 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 235 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa nasla u jednoj tablici kalorijskih vrijednosti na netu.. Al' ne smijem reklamirat tude, je l'? Ako se netko zeli uvjerit, dat chu mu link na pvt.. =) Edited by just_a_girl |
|
themaja
Post Options
Thanks(0)
|
Ja velim za pilece i purece. Za svinjske stoji. A parizer je svinjska kobasa Sad cu poglednit tablice dal imam to
Edited by themaja |
|
themaja
Post Options
Thanks(0)
|
nemam za bas parizer imam za mortadelu. š00 g sadrzi ovako:56g vode, 2šg masti i š9 g proteina.ugljikohidrata pise da nema, a isto tak ni niceg drugog. Vrijednost je 265kcal na tih istih š00g, pa eto.
|
|
Ive_ri
Post Options
Thanks(0)
|
A evo sad znamo
I klonimo se svinjskih i govedjih salama |
|
themaja
Post Options
Thanks(0)
|
tak je |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |