Nekoliko zanimljivih namirnica |
Post Reply |
Author | |
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 25 Kolovoz 2009 at 21:01 |
Zanima me tko od vas i na koji nacin koristi sljedecih nekoliko namirnica - pšenicne posije(krupne, sitno mljevene-izgledaju slicno mljevenom lanenom sjemenu), klice i tofu?
Nikad koristila nisam osim posija ali u kruhu, pa eto, ako netko zna što i kako s tim svim-slobodno napišite. |
|
serena
Viden/a u gymu Joined: 24 Kolovoz 2009 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja koristim mljeveno laneno sjeme,pšenicne klice,posije.
Sve to (plus slicnih ostalih žitarica)najcešce pomiješam sa jogurtom, mlijekom, a posebice volim kombinaciju sa posnim zrnatim sirom. Inace sve žitarice su pune bjelancevina, vitamina E i B. Uzimanjem sjemena lana (kao i lanenog ulja)može se postici blistavija koža lica i tijela. A da ne govorimo da sve to pospješuje probavu. |
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Koje ipak ne racunamo kao izvor P (kao i ostali biljni izvori), ali ih unosimo u ukupan kalorijski iznos |
|
carissima
Viden/a u gymu Joined: 03 Sijecanj 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 63 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sad cu još i ja pitati-što je sa prosom? Da li ga mogu ponekad umjesto zobenih,ujutro,ili je bolji izbor možda npr.kvinoja,ražene pahuljice i sl.?
|
|
Aut vincere,aut mori!
|
|
Kate
Post Options
Thanks(0)
|
Postoji u Dm-u i još nekim velikim marketima mix tih žitnih pahuljica- proso, pšenica, jecam, zob, riža.
Malo je maštovitije od uvijek i samo zobenih, pa mislim da ne bi bilo loše isprobati. I ja se tek mislim odvažiti. Inace koristim žitne mljevene pahuljice 7 KORN od MILUPE koje se pomiješaju s toplim/hladnim mlikom u kašicu gustoce po želji(slicno cokolinu). Bez šecera su i jako su ukusne, a još piše da su iz Bio Proizvodnje. Probajte, to je definitivno dobra stvar. |
|
ena:)))
Pali po spravama Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
tofu sam prvi put probala kod jedne poznanice (frendica od frendice) koja je vegetarijanka... to ona nama servirala na nekom plamenu i donjela brdo kruha narezanih na kockice pa smo to umakali i umakali i umakali... na kraju pojedes kilo kruha i skuzis da si do grla u tofu siru... inace tofu ima dosta intenzivan okus i miris pa ga je ona razblazila sa tri dcl mlijeka i puno je ukusniji , uglavnom nisam to vise nikad jela poslije...
|
|
ena:)))
Pali po spravama Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
a sto se tice ovih klica to su sve prdekalice:))) super u manjim kolicinama , bogate omega3 (pogotovo lanene)
|
|
Kate
Post Options
Thanks(0)
|
O da, da. I prdekalice i tjeralice |
|
tsmokvica
Viden/a u gymu Joined: 18 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
|
Zobene pahuljice su zakon (š kg 5 kn u Lidlu i Konzumu)
malo ih pustiti u tekucini da nabubre i mljac. Na š00g imajuš2,5 g proteina. Mislim da je to najvažnije, kaj ne? |
|
ąto ne kupim-ne pojedem!
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
NE. Jer se proteini iz biljke ne racunaju u ukupni dnevni unos proteina buduci da nemaju kompletan aminokiselinski profil. |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |