New Posts New Posts RSS Feed - Dragi svi
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Dragi svi

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
hypatia View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hypatia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Dragi svi
    Posted: 21 Rujan 2009 at 16:17
Pozdrav svima,

nova sam na forumu pa da kazem nekoliko rijeci o sebi prije nego li pocmem aktivno sudjelovati :)

imam 26 godina i š0-ak sam se godina bavila ekipnim sportom. međutim, prije nekoliko godina sam morala prekinuti s treninzima (iz nekih osobnih razloga koji nemaju veze sa zdravljem).
od tada muke mucim sa kilogramima ;)
nikada nisam bila jako debela, vise "jaka".

zavrsetkom faxa, postala sam jako staticna i u kratko vrijeme dobila nekoliko kg. dosla sam do trenutka kad sam sama sebi izgledala kao krmaca ;) jela sam nezdravo (pizze i hamburgeri, cokolada i slicno ;)

odlucila sam napraviti nesto po tom pitanju, ali ovaj put za stvarno, nakon nekoliko neuspjelih dijeta (kojekakvih)

uskoro se bliži i godišnjica od pocetka moje dijete. krenula sam poprilicno naglo: kupila sam si sobni bicikl i vozila ga svaki dan po 75 minuta. uzimala sam l-carnitine cijelo vrijeme. radila sam i vjezbe istezanja, trbusnjake, cucnjeve i sklekove.
promijenila sam nacin prehrane, jela sam manje, eliminirala slatko, slano, masno i vecere.

rezultati su se poceli vidjeti vec nakon par tjedana sto me je dodatno motiviralo.

nakon nekoliko mjeseci takvog tempa postalo mi je dosadno uvijek isto te sam se upisala u teretanu u koju i danas idem. zadrzala sam kilazu od pocetka odlazake u teretanu, ali tijelo mi znatno bolje izgleda. Ukratko, skinula sam š7 kg (visoka sam š77 cm)

zelim svima reci da se svaki trud isplati i da se rezultati MORAJU vidjeti ako si uporan i ako imas cilj kojem tezis.

sada sam poprilicno zadovoljna svojim izgledom (iako sam gubitkom masnog tkiva izgubila neke zenske atribute i to poprilicno :( )
jedino sto bi jos htjela popraviti je malo ucvrstiti straznjicu. iako radim vjezbe za istu, osjecam da sam po tom pitanju najvise u zaostatku. stoga molim preporuku sto da radim da i tu pocmem uocavati znacajnije rezultate.

i dalje pazim na prehranu, ujutro pojedem malo vise (jogurt i nesto iz pekare), međuobrok jabuka, za rucak piletina i povrce, zatim opet neku vocku i nakon teretane postni sir ili jogurt. ponekad si priustim i malo nezdrave hrane ali jako, jako , jako rijetko.

bilo kakvi savjeti su dobrodosli. naime, zeljela bi izgubiti jos 2-3 kg, ali jednostavno kako dosta vjezbam, stalno sam gladna... :(

lijepo vas pozdravljam

Hypatia

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Rujan 2009 at 18:04

Hypatia, dobrodošla!

Na pocetku,  za trud. Naravno da se svaki trud isplati i da se rezultati moraju vidjeti AKO imaš cilj kojemu težiš i AKO imaš dovoljno volje da ga ostvariš.

Tvoja situacija je slicna mojoj. i ja sam krenula sobnim biciklom i time dosta izgubila na kilaži...ali i na cvrstoci tijela zbog neuvrštavanja treninga snage u svoje dnevne maratone. Tako da još i sada saniram te greške, a pogotovo stražnjicu kao i ti.

Ja cu ti reci što ja radim pa probaj uvrstit nešto od toga....cucnjevi (s bucicama, obicnih i raširenih nogu, ponekad uz pomoc zida i pilates lopte), iskoraci (na mjestu, hodajuci)...također, poradi na zadnjoj loži..

Nakon svakog treninga (imam ih 4 puta tjedno, split sistem) obavezno odradim i podizanje kukova na strunjaci (most) i dizanja jedne pa druge noge (ispružene i skvrcene) iz doggie položaja kako ga zovu  . To odradim max ponavljanja dok me ne zapece :)

+ toga....zagrijavam se na steperu, i doma ga radim cesto...hodam puno po stepenicama (živim u neboderu pa ne koristim lift), a i opcenito puno hodam...sad krecem i s trcanjem

eto, nadam se da ce ti ovo bar malo pomoc...sve to sporo ide ali ide, to je glavno :)

Malo biš možda morala prehranu srediti? S obzirom da treniraš u teretani i cilj ti je jacati mišice i oblikovati tijelo, bilo bi ti dobro uvrstiti malo više složenih ugljikohidrata i pojacati proteine...ovo "nešto iz pekare" mi je sumnjivo malo :) Ne smiješ biti gladna.

Napisala sam prije par dana blog na tu temu, prehrane kod treninga za cure, pa si pogledaj malo...a i tu, između ostalih dobrih savjeta na tu temu, među jelovnicima (nutricionizam-moj dnevni jelovnik) ceš naci neke dobre primjere naših cura!

citamo se  pozdrav!

Edited by Gym_girl
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
Lega View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Rujan 2009 at 10:41
  draga hypatia - zasad samo dobrodošlica od mene!

Također preporucujem G_girlinu vježbu nakon svakog treninga (4 puta tjedno, split sistem) -  dizanje nogu iz doggie položaja dok ne zapece! 
Back to Top
hypatia View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hypatia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Rujan 2009 at 12:49
 Gym_girl i Lega hvala na savjetima!

Jasno mi je da to "nesto iz pekare" nikako nije dobro, jednostavno ne znam kako da pojedem nesto dovoljno hranjivo da me drzi budnom i sposobnom za radni dan!

U svakom slucaju, u teretani sam gotovo svaki dan, nakon vježbi na spravama odradim crobni pola sata. nejcešce je to traka, ali nerijetko i bicikl ili orbitrek ili cak steper.
Uz sve to sam primjetila da jedem više nego inace, iako priznajem, malo nepravilno i nezdravo. jednostavno previše razmisljam o hrani

poslusat cu vase savjete vec danas (danas mi je dan za noge) pa cemo vidjeti!
u svakom slucaju, ne gubim nadu da ce se i te male nepravilnosti koje su ostale rijesiti!

molila bi vas ako budete imale bilo kakav savjet da ga podijelite sa mnom!!
također, ako mislite da bi trebala uzimati neke dodatke prehrani, molim vas da me posavjetujete!

do tada vas lijepo pozdravljam

Hypatia

Back to Top
hypatia View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hypatia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Rujan 2009 at 12:50
  @Gym_girl:

gdje se nalazi tvoj blog?
Back to Top
Mr G. View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Mr G. Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Rujan 2009 at 12:58
Originally posted by hypatia hypatia wrote:

@Gym_girl:

gdje se nalazi tvoj blog?

Gym_girl blog

Dobro prouci njezin blog jer ima puno toga zanimljivog za procitati.
Back to Top
hypatia View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hypatia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Rujan 2009 at 13:00
  Mr.G hvala puno! budem, budem, bez brige, dobra sam ja ucenica!

pozz
Back to Top
Lega View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Rujan 2009 at 22:29

nije prošla fora
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Rujan 2009 at 23:29
hypatia,

dobrodošla nam! Slobodno se ukljuci u sve rasprave, pitaj što god te zanima..

Vidim da si aktivna i trenutacno zadovoljna što si skinula poveci broj kilograma.
Držimo fige da tako nastaviš.
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Rujan 2009 at 23:57

Gym_girl i Lega hvala na savjetima!

Nema na cemu, ali ovaj Legin mi je malo sumnjiv..

Jasno mi je da to "nesto iz pekare" nikako nije dobro, jednostavno ne znam kako da pojedem nesto dovoljno hranjivo da me drzi budnom i sposobnom za radni dan!

Baš ce te to iz pekare teško držati budnom i sposobnom.  To je problem kod tih jednostavnih ugljikohidrata, zasite nas na kratko, dignu nam energiju i odjednom..pljas..gladni i pospani...

Biraj složene ugljikohidrate, cjelovite žitarice...bio to integralni, raženi kruh, bilo to neke prirodne pahuljice tipa zobenih, raženih, jecmenih...to ce te sigurno duže držati sitom, budnom i punom energije..

U svakom slucaju, u teretani sam gotovo svaki dan, nakon vježbi na spravama odradim crobni pola sata. nejcešce je to traka, ali nerijetko i bicikl ili orbitrek ili cak steper.
Uz sve to sam primjetila da jedem više nego inace, iako priznajem, malo nepravilno i nezdravo. jednostavno previše razmisljam o hrani

Možda ti je previše svaki dan radit ancroban trening? A i ako tako radiš otpocetka, tijelo se vec naviklo i zna šta može ocekivati od sljedeceg treninga pa nema nekog izazova...da li i koliko cesto mijenjaš vježbe, raspored, program? Radiš neki kardio neovisno od treninga ili samo poslije utega?

što se tice toga da jedeš više to je ok sa strane nadoknade energije al ovaj nastavak nepravilno i nezdravo mi se ne sviđa :). Prehrana je stvarno najbitinija stvar u cijeloj toj prici al vecini to najteže pada....znam... :)

molila bi vas ako budete imale bilo kakav savjet da ga podijelite sa mnom!!
također, ako mislite da bi trebala uzimati neke dodatke prehrani, molim vas da me posavjetujete!

Bit ce savjeta, rado cemo pomoci, samo malo prouci tu prehranu i probaj si skombinirati neki jelovnik pa ga zaljepi tu da ga škicnemo malo .

što se tice dodataka...sad to o tebi ovisi..ne znam što jedeš poslije treninga? Ako ništa, to podhitno promijeni. Najjednostavnije je tu uzet whey - ništa strašno :). I normalno neke multivitamine...drugo ti ne treba..

Bit ce, bit...napravila si veliku stvar i sad to treba samo oblikovat na kraju, to je onaj zabavni dio

Originally posted by Mr G. Mr G. wrote:

Gym_girl blog
Dobro prouci njezin blog jer ima puno toga zanimljivog za procitati.

Edited by Gym_girl

PN Certified Coach

Back to Top
hypatia View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hypatia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Rujan 2009 at 09:11
  Draga Gym_girl još jednom hvala na hrpi savjeta!

U pocetku kad sam pocela s vjezbanjem bio je to sobni bicikl doma u dnevnom, neki dobar film na dvd-u i 75 minuta znojenja svaki dan! nakon toga radila sam malo cucnjeve, trbušnjake i sklekove. l-carnitine mi je dosta pomogao, ili je mozda sve to samo u glavi...

nekon par mjeseci i drasticnog gubitka kg postalo mi je jako dosadno i monotono vjezbat doma uz tv. zato sam odlucila ici u teretanu i nisam pozalila. to je jedno predivno iskustvo. upoznala sam masu ljudi, a sto je najvaznije, moje tijelo je pocelo poprimat oblik LIJEPOGA.

prvo vrijeme sam u teretani vecinu vremena provodila na biciklu jer sam se tako naviknula doma. no ubrzo sam promijenila nacin vježbanj ai to sada izgleda otprilike ovako:

- kad dođem oko 5 min se rastežem
- 5 min se zagrijavam na steperu ili traci
- zatim jedno pola sata na utezima radeci svaki treci dan ponovljene vjezbe. svaki dan radim na 4 sprave po dvije skupine misica.
- zatim 30 min traka, steper ili orbitrek.

osjecaj nakon vjezbe se ne moze opisati rijecima, kao da cu poletjeti!

ono sto je najgore a to si i sama rekla jest prehrana. veliki sam gurman i jako sam se puno zrtvovala da bi postigla ovo sto imam sada. samo se nadam da cu to odrzati. ta to mi je potrebna promjena jelovnika. ne jedem jako puno, ali kao sto sam vec rekla, stalno sam gladna i patim.

svakakvo cu promijeniti naviku jutarnjeg hranjenja. nazalost sam danas ponovno jela iz pekare, ali obecajem, od sutra prelazim na musle. kako sam na poslu i jako mi je tesko kontrolirati prehranu jer nemamo bas nekog izbora za jelo. radim jako puno i gotovo nikada nemam vremena doma kuhati (osim vikendom).
danas sam si za rucak ponijela svjezeg sira, jogurt, mandarine i krusku. to cu si rasporediti na dva manja obroka. nastojim ne jesti nakon 6 sati, eventualno nakon treninga pojedem jabuku ili joigurt ili malo sira.
sto bi trebala promijeniti po tom pitanju?

i da se pohvalim, jucer sam vjezbala straznju lozu kao sto si mi savjetovala!

@ zoki: hvala na lijepim zeljama!!

Gym_girl puno, puno hvala!!!

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Rujan 2009 at 11:06

U pocetku kad sam pocela s vjezbanjem bio je to sobni bicikl doma u dnevnom, neki dobar film na dvd-u i 75 minuta znojenja svaki dan! nakon toga radila sam malo cucnjeve, trbušnjake i sklekove. l-carnitine mi je dosta pomogao, ili je mozda sve to samo u glavi...

ko da sebe vidim...samo bez l-carnitina i sa slušalicama u ušima :) Mislim da ti je pedaliranje ipak najviše pomoglo, l-carnitin dođe onako...više kao psihološka potpora

nekon par mjeseci i drasticnog gubitka kg postalo mi je jako dosadno i monotono vjezbat doma uz tv. zato sam odlucila ici u teretanu i nisam pozalila. to je jedno predivno iskustvo. upoznala sam masu ljudi, a sto je najvaznije, moje tijelo je pocelo poprimat oblik LIJEPOGA.

prvo vrijeme sam u teretani vecinu vremena provodila na biciklu jer sam se tako naviknula doma. no ubrzo sam promijenila nacin vježbanj ai to sada izgleda otprilike ovako:

- kad dođem oko 5 min se rastežem
- 5 min se zagrijavam na steperu ili traci
- zatim jedno pola sata na utezima radeci svaki treci dan ponovljene vjezbe. svaki dan radim na 4 sprave po dvije skupine misica.
- zatim 30 min traka, steper ili orbitrek.

osjecaj nakon vjezbe se ne moze opisati rijecima, kao da cu poletjeti!

Tako je, to je ono što ja curama ponavljam...cure, ne bojite se teretane - utezi ce vam odlicno oblikovat tijelo, osjecat cete se puno bolje i snažnije, a o ekipi da ne govorim

Možeš malo napisati što radiš, onako cijeli tjedni program - ako ti se da

ono sto je najgore a to si i sama rekla jest prehrana. veliki sam gurman i jako sam se puno zrtvovala da bi postigla ovo sto imam sada. samo se nadam da cu to odrzati. ta to mi je potrebna promjena jelovnika. ne jedem jako puno, ali kao sto sam vec rekla, stalno sam gladna i patim.

svakakvo cu promijeniti naviku jutarnjeg hranjenja. nazalost sam danas ponovno jela iz pekare, ali obecajem, od sutra prelazim na musle. kako sam na poslu i jako mi je tesko kontrolirati prehranu jer nemamo bas nekog izbora za jelo. radim jako puno i gotovo nikada nemam vremena doma kuhati (osim vikendom).
danas sam si za rucak ponijela svjezeg sira, jogurt, mandarine i krusku. to cu si rasporediti na dva manja obroka. nastojim ne jesti nakon 6 sati, eventualno nakon treninga pojedem jabuku ili joigurt ili malo sira.
sto bi trebala promijeniti po tom pitanju?

To nije dobro. Ako gladuješ i patiš, jednog dana ti ne gine srozavanje natrag jer niti tijelo niti psiha ne mogu podnositi dugo taj ritam. Nije stvar u tome da se pati i gladuje nego da se pojede dovoljno ali pravilno. Posao je svima veliki problem, i ja to shvacam. Nemamo naviku nositi sa sobom raznorazne kutijice vec nam je lakše svratiti u ducan ili pekaru i uzeti nešto usput. A i ljudi su takvi da cudno gledaju one koji su drukciji od njih - što bi prvo trebalo zanemariti.

Ja isto znam odraditi 7h na poslu, makar su mi smjene inace krace...ali opet se potrefi da 3 obroka nosim sa sobom...posni sirevi, bademi, neki sendvici od raženog kruha, povrce, meso, jaja u tupperwaru...prvo su me cudno gledali, sad su se navikli :)

šta hocu rec...sve se može, samo treba planirati

Ovaj posni, jogurt i voce za rucak, i to još u 2 obroka...nonono...premalo...onda je bolje npr. uzet s tim posnim jednu tunu, ako je moguce povrca malo, ili salate bar...možeš i fetu kruha..

..i zaboravi ovo poslije š8 h - kad bi išli spavat poslije dnevnika to bi bilo idealno ..ali ne idemo...slobodno si složi jednu finu laganu vecericu od malo povrca, salatice, jaja, mesa,...ili opet posni...tunu ako nisi za rucak...ima tih varijacija, samo si treba malo truda dat. Puno puno povrca i garantiram da neceš bit gladna! Probaj :))

i da se pohvalim, jucer sam vjezbala straznju lozu kao sto si mi savjetovala!

super, odlicna stvar za dodatno podizanje guze

Raspisah se ja malo al što cu...volim sve objasnit :)) Ma nema problema, samo pitaj

PN Certified Coach

Back to Top
hypatia View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hypatia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Rujan 2009 at 11:18
  samo se ti raspiši, nemam nista protiv!

budem ti za vikend opisala cijeli tjedan vježbanja! do tada se malo strpi!

budem otisla po tunicu u ducan i kombinirat cu je sa sirom.

inace, koliko si ti visoka, teska ako se smije znati?
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Rujan 2009 at 11:22

dogovoreno

š,70 i 55 kg - nekad mi se ova brojka cinila nedostižnom al sad je uspješno održavam, a nikad nisam bila sitija 

PN Certified Coach

Back to Top
hypatia View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote hypatia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Rujan 2009 at 11:35
 Super! taj dio još moram nauciti!! koliko dugo vec odrzavas tu kilazu?

inace, ja sam š77 cm i 59 kg! također nikad nisam ni sanjala da cu to postici
na toj sam kilazi zadnjih 4-5 mjeseci.
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Rujan 2009 at 19:47

ovako mi se cini da ti je super kilaža..al opet je to jako teško samo po tome procijenit, to i kod sebe vidim :)

kako održavam? Prvo sređenom prehranom...to je najbitniji faktor. Skužila sam da me ugljikohidrati ubijaju i nije bilo druge nego to svest na minimum...znaci ujutro i oko treninga. Puno puno povrca....i puno puno vode...i još više treninga :).

Osim ancrobnog u teretani 4x tjedno, još i hodam što više mogu...pješke na posao, do grada...ne koristim lift više...i tako, malo pomalo, uz to kretanje i prehranu cak i ako pojacam malo hranu nema problema....

važno je samo nac neku svoju kombinaciju i prehrane i treninga i onda je super...meni je to sve vec normalno, tako da zapravo i guštam u svemu tome

PN Certified Coach

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.