Kod "krvopija" |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Author | |
Mihaela ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 10 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 32 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Posted: 23 Lipanj 2007 at 20:53 |
Ajmo vi dobri, snazni, lijepi, i zdravi forumasi i forumasice… pridruzite se, ako vec niste... plemenitoj AKCIJI DAVANJA KRVI (samo punoljetni,molim!) Nema opasnosti za zdravlje, ne boli…a nekome mozete spasiti zivot. Znam barem jednog od vas koji ce se okusat u ovoj „ disciplini “ a da vidimo kako ostali stoje… Sve sta vas zanima mozete saznati na: www.hztm.hr LJETO I VI U PETROVOJ 3!!! Hehehe taj slogan imaju vec vise ljeta… |
|
![]() |
|
dejanelo ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 27 Veljaca 2007 Status: Offline Points: 120 |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
![]() |
|
Mihaela ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 10 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 32 |
![]() |
|
![]() |
|
themaja ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
samo trebate imat prek 55kg. Inace redovno dajem š4 puta do sad! I evo i ja vas pozivam da dajete krv. Kasnije vas fino nahrane. Ja najvise volim smazat jetrica sa cesnjakom... Mljac.. |
|
http://sportprehrana.bloger.hr/
|
|
![]() |
|
Theia ![]() Pali po spravama ![]() ![]() Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Nisam znala da je odredena min kilaza... Na zalost, ja ne prelazim tu granicu. |
|
![]() |
|
nobody ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 17 Lipanj 2007 Status: Offline Points: 26 |
Niti ja,trebam si negde ugurat dvije kile ispod majice
![]() |
|
![]() |
|
caba ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 24 Studeni 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 299 |
DO sad sam dao samo jedan put...ali cu davati redovito
|
|
Mozda ti jesi jaci ali ja sam ludji
|
|
![]() |
|
Super,
|
|
![]() |
|
Signorina ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Ja bi dala, al imam niski tlak. Jel neko zna ak se to jos provjerava i kolika je granica ispod koje ne smije biti? |
|
![]() |
|
Ive_ri ![]() Mixa shakeove ![]() ![]() Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Ali naslov teme je svakako cool
![]() ![]() ![]() Ja osobno nisam nikad darivao krv, ali mislim da bih mogao poceti, time mozes puno nekome pomoci, a tebi nije nista losije |
|
Mozda Bog zeli da upoznas mnogo pogresnih osoba prije nego sto upoznas pravu i na tome ces mu, kad se to bude dogodilo, biti zahvalan.
|
|
![]() |
|
Signorina hej! Svaki put ti provjere zeljezo i tlak prije vadjenja...ovo su uvjeti koje davaoc mora imati:
Dob: od š8 do 65 godina Tjelesna tezina: iznad 55 kg, proporcionalna visini Tjelesna temperatura: do 37°C Krvni tlak: sistolicni 90 do š80 mm Hg, dijastolicni 50 do šš0 mm Hg Puls: 50 do šš0 otkucaja u minuti Hemoglobin: muskarci š35 g/L, zene š25 g/L. U Hrvatskoj, muskarci, darivatelji krvi smiju dati krv do 4 puta godisnje, s razmakom izmedju darivanja od 3 mjeseca. Žene, darivatelji krvi, smiju dati krv do 3 puta godisnje, s razmakom izmedju darivanja od 4 mjeseca. |
|
![]() |
|
Hvala,hvala Da, mogao bi poceti...tebi nije nista losije ak imas blago poviseni tlak, moze ti i koristiti... Druge pogodnosti koje davaoci imaju,(pored odlicnog rucka kojeg dobijete) su: Nakon svakog darivanja, svaka doza krvi ili krvnog pripravka ispituje se na prisutnost uzrocnika krvlju prenosivih bolesti: hepatitis B, hepatitis C, AIDS i sifilis. Davatelji krvi koji su nositelji priznanja za 25 ili vise davanja krvi oslobodjeni su placanja participacije za lijekove, a darivatelji nositelji priznanja za 50 ili vise davanja oslobodjeni su placanja svih participacija za zdravstvene usluge. Dobrovoljni darivatelj krvi ima pravo na dopust u trajanju od 2 dana uz naknadu place. Vlada nema izravni utjecaj na dodjelu slobodnih dana za darivatelje krvi u privatnim poduzecima. - Dobrovoljni darivatelj krvi sa š00 ili vise davanja krvi imaju pravo na jedan boravak u trajanju od š4 dana u specijalnoj bolnici za rehabilitaciju (toplice). |
|
![]() |
|
Signorina ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Super, hvala ti! Mislila sam da bas mora biti tlak oko onog "skolskog", ali po ovome upadam u igru. A u zadnje vrijeme mi se ionako stabilizira pomalo, cak mi je sistolicki stotku dostigao |
|
![]() |
|
Bas mi je drago da ces nam se prikljuciti...cak mi se cini da smo mi cure nesto hrabrije U svakom slucaju doktorica te nece pustit na vadjenje ako nije ziher da si dobro. Mog tatu je nakon puno davanja sprasila jer je imao previsok tlak. Ovi krsni momci sjajno izdefiniranih misica se nesto slabo odazivaju... Mislim cast izuzecima... ali decki di steeee.... |
|
![]() |
|
smrdljivko ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 24 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 13 |
ja bih vjeruj mi vrlo rado, ali imam tek š4 god. pa ne mogu, ali odlucio sam da cu jednog dana davati krv, i nakon smrti ostavljam organe ljudima!
|
|
Vat cha lukin et?
|
|
![]() |
|
Irena ![]() Viden/a u gymu ![]() ![]() Joined: 19 Travanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 45 |
Hej ekipo,
oprostite što dižem staru temu, ali zanime me u vezi darivanja krvi, htjela bi sudjelovati ali sam operirala štitnjacu, tako da sam na terapiji euthyroxa svaki dan, sprijecava li me to? Edited by Irena |
|
![]() |
Post Reply ![]() |
Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions ![]() You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |