New Posts New Posts RSS Feed - šumece tablete
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

šumece tablete

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
sanjalica29 View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sanjalica29 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: šumece tablete
    Posted: 22 Listopad 2009 at 12:17

Krenula sam sa dijetom, koja se sastoji u tome da sam smanjila obroke, izbacila masti i slatkiše, kao i veceru iza š8 h.

Ono što me zanima jeste da li je uredu uzimati šumece tablete, recimo jednu multivitaminsku tabletu dnevno?

ILi mogu li uzeti jednu kašiku sanostol multivitaminskog sirupa bez šecera koji dajem djetetu svako jutro ?

Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Listopad 2009 at 22:50

koje masti su izbacene?

u redu je šumeca, ali ovo stopiranje vecere poslije š8 nije, jedino ako se poslije dnevnika ide spavat  slobodno jedi do bar 20 h, ako je nešto lagano, nema frke

"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."

Nutricionist & Fitness instruktor
PN Certified Coach

e-mail: [email protected]

www.instagram.com/me_better365/

Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Listopad 2009 at 09:59
to su stari mitovi da se ne jede poslije 6..
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Listopad 2009 at 10:06
 jesu da, da vidiš kolko sam ja bleso živila s tim mitom, svih izludila s tom satnicom...  a ujutro sam bila spremna vola pojest

PN Certified Coach

Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Listopad 2009 at 10:43
ja sam sada zob i whey.. morat cu po anabolic whey od 4kg.. ste culi da su u Sloveniji preparati jeftiniji??
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Listopad 2009 at 14:51
 da, i sad ti imaju gadna sniženja  Moji decki iz teretane tamo kupuju...skoro u pol cijene

PN Certified Coach

Back to Top
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sanjalica29 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Listopad 2009 at 14:57

ne znam koje masnoce..mislila sam na to da sam izbacila prženu hranu..npr.do sad sam pržila jaja sad ih kuham za dorucak..

masnoce u mlijecnim proizvodima sam smanjila na minimum..

a zbunili ste me s ovim da ne treba izbacivati veceru

Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Listopad 2009 at 15:00
Originally posted by sanjalica29 sanjalica29 wrote:

Krenula sam sa dijetom, koja se sastoji u tome da sam smanjila obroke, izbacila masti i slatkiše, kao i veceru iza š8 h.

Ono što me zanima jeste da li je uredu uzimati šumece tablete, recimo jednu multivitaminsku tabletu dnevno?

ILi mogu li uzeti jednu kašiku sanostol multivitaminskog sirupa bez šecera koji dajem djetetu svako jutro ?

Od šumecih su bolje obicne tablete, a sanostol je za djecu i tako je doziran, ne za odrasle

vecerati se treba poslje š8 ( može se vecerati i u 23) samo je bitno da se onda ne jede slatko, ili kruh, tjestenina, riža, krumpir i slicno
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Listopad 2009 at 15:13

prije je problem u višku neiskorištenih ugljikohidrata nego u dobrim masnocama koje su nam nužno potrebne - pritom mislim na omega 3 i omega 6 masne kiseline...znaci na one u ribama, orašastim plodovima, sjemenkama, uljima..

nije neki veliki problem u kajgani, samo treba stavit minimum ulja tek tolko da se ne zaljepi za tavu - glavno da ne pliva to jadno jaje u ulju...

ne treba, zašto bi je izbacivali? Poanta je u tome da se kroz dan jedu normalni obroci u nekim pristojnim razmacima da nebi došlo do usporavanja metabolizma, prevelikih oscilacija inzulina ali i rupe u želucu koju bi kasnije (najcešce navecer) pretrpavali svim i svacim...

svi se boje te vecere a uopce nije problem u njoj vec u odabiru namirnica i kolicini tih namirnica. Nije isto da li pojedemo npr. tanjur pašte oko 8 ili malo povrca i komad mesa. Dakle bitan je izbor hrane - biramo onu koja nam nece dignut inzulin u nebo - jer nam to prije spavanja sigurno ne treba, pogotovo onima koji su skloni debljanju.

Zakljucak - ne izbjegavat veceru, niti u š8h zapecatit frižider - treba samo pravilno izabrat

sanjalice, koliko je kg u pitanju?

PN Certified Coach

Back to Top
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sanjalica29 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Listopad 2009 at 15:18

jako puno...stid me reci

Prvo da kažem da su sve te kile došle poslije poroda..tacnije dva..dakle nakupila sam ih u par godina..nisam smršala ni od prve trudnoce druga je bila tu..

imam š67 cm i 95 kg..

Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Listopad 2009 at 15:40

jako puno...stid me reci

Prvo da kažem da su sve te kile došle poslije poroda..tacnije dva..dakle nakupila sam ih u par godina..nisam smršala ni od prve trudnoce druga je bila tu..

imam š67 cm i 95 kg..

ajde ajde, nije to ništa što se ne da srediti, samo poslušaj savjete i pitaj što te zanima
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Listopad 2009 at 18:37
Ily, blago tebi.. da je meni biti barem 2 mjeseca na mjestu onih sto smiju jesti sve..
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Listopad 2009 at 23:58

Originally posted by davor23 davor23 wrote:

Ily, blago tebi.. da je meni biti barem 2 mjeseca na mjestu onih sto smiju jesti sve..

vidi ga, opet kuka

eee kad bi mi to što sam vražji endomorf bio jedini problem u životu, bila bi sretna ko

sanjalice, dosta je posla pred tobom ali ako imaš volje i želje sve ce sjest na svoje mjesto jednog dana - ovdje imaš stvarno puno savjeta, sad trebaš još mrvicu vremena da sve to malo prouciš i kreneš u borbu

PN Certified Coach

Back to Top
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote sanjalica29 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Listopad 2009 at 16:04

krenula sam u borbu...evo vec nekoliko  dana...

dorucak: uglavnom kuhano jaje ili neki jogurt

rucak : juha, uglavnom kuhano povrce, brokule, mrkva, krompir, prokule

vecera: voce

međuobroci mandarine, ponekad banana 

sve sugestije dobrodošle

nemam puno ideja jer se odavno nisam zdrav ohranila..

Back to Top
Kate View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kate Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Listopad 2009 at 16:20

krenula sam u borbu...evo vec nekoliko  dana...

dorucak: uglavnom kuhano jaje ili neki jogurt

rucak : juha, uglavnom kuhano povrce, brokule, mrkva, krompir, prokule

vecera: voce

međuobroci mandarine, ponekad banana 

sve sugestije dobrodošle

nemam puno ideja jer se odavno nisam zdrav ohranila..

Sanjalica29   

Ujutro fali dobrih integralnih UGLJIKOHIDRATA. Predlažem ti da ubaciš integralne pahuljice, integralni/crni/raženi kruh i peciva sa ili bez sjemenki.

Dalje, za rucak fali proteina, a i tu može malo manje, doduše, al svakako može koji zrnati proizvod.Npr. Smeđa riža - definitivamente dobrodošla.

Vecera NE bi trebala bit voce, neka ono ostane u vidu međuobroka. Ono što bi vecera trebala sadržavati su svakako PROTEINI(bijelo meso i riba, posni sir, jaja, šunka) uz povrca kolko ti srce želi. U svakom slucaju veceru baziraš na PROTEINIMA.

Međuobroci su OK, a raznolikosti radi, ubaci koji jogurt uz to voce ili sam, ili također malo zdravih
masti u vidu badema, sjemenki i sl.

Ukratko zasada. Više o tome imaš na

PREHRANA ZA NEWBOVE BY ILUVATAR

I drugi dio isto, koji se nalazi u istoj rubrici.

POZZ

Edited by Kate
Back to Top
Gym_girl View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Gym_girl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Listopad 2009 at 16:26

slobodno podebljaj dorucak, to je ipak najvažniji obrok u danu ;) Možeš dodat i malo kruha uz jaje-2, ili si uzet neke žitarice (sa što manje dodataka, ili najbolje bez njih) pa ih smiješat s jogurtom npr.

rucak je ok što se povrca tice, neka ti to povrce bude u što više obroka, kao i salate - ali mi fali nešto proteinsko - jedeš meso? ili bar neko jaje, ribice...svježi sir...

za veceru bi ti bilo najbolje ponoviti rucak ili nešto slicno tome...probaj izbjegavat to voce u popodnevnim i vecernjim satima - je zdravo, je kalorijski lagano ali je šecer koji ti navecer ne treba

Svježi sir ti je jedan super popodnevni međuobrok ako ga možeš smislit - probaj - uzmeš si recimo malo badema da razbiješ dosadu i super - ja se davim u tome

PN Certified Coach

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.