Vježbe za istezanje - 5min |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 25 Listopad 2009 at 21:01 |
|
Pogledajte 5 minutni video kako bi se podsjetili vježbi za istezanje ili ukoliko ste pocetnik, saznali što trebate raditi na pocetku te na kraju treninga:
http://www.youtube.com/watch?v=-iY5V0xiiKw |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Moja saznanja govore da se prije treninga zagrijava a poslje isteže, nikako istezanje i na pocetku! - naravno ako govorimo o treningu snage
ali eto ova dama tvrdi drugacije |
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Dodao bih ovo: istezanje mišica kojeg radiš u pauzi između serija je itekako poželjno. |
||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Osobno se zagrijem malo, pa istežem prije vježbanja. Osjecam gipkost mišica kad se dobro istegnem. Mislim da je potrebno oboje odraditi prije treninga zbog prevencija ozljeda, bolje cirkulacije, umanjene boli u mišicima kasnije. Takodjer ponekad mini serije istezanja imam pri odmoru između vježbi. |
||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
I agree |
||
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ono što morate zbati da istezanje krivih mišicnih skupina prije treninga snage, smanjuje snagu te poveca rizik od ozljede!
|
||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kad smo kod toga... Da, stvarno, moja trenerica uvijek podsjeca da se u biti isteže mišicna skupina iliti mišic koju kaniš odradit. Pri tome je dovoljno dulje zadržati položaj, a sam postupak istezanja se obavlja jedanput. Bez ponavljanja.Ak se radi o tom predtrening-istezanju, ofkors. Tu sad ne mislim baš na vježbe istezanja u seriji. |
||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
To je ok za PRIJE, razumljivo, no između serija je svakako poželjno. time mišicu daješ priming što je zapravo i poželjno - osjetiti ga. |
||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zato sam i napisao krivih mišicnih skupina, istezanje pravih skupina može pomoci da odradimo bolji trening i preventiramo ozljede
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ovako i ja radim ali sam isto tako citala negdje da je bolje istegnuti se prije zagrijavanja jer se ovako nakon njega mišici istezanjem ohlade pa smo opet na istom...ne znam koliko mi to drži vodu al eto, pitam vas |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|
da, mišici se hlade istezanjem |
||
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
znaci uglavnom, malo istezanja, pa zagrijavanje.. pa utezi.. i nakon svake serije par sec istegnut taj misic.. to i ublazi kasnije bolove u misicu..
|
||
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
da, što bi onda znacilo da je bolje prvo se istegnut pa onda zagrijat - ili se zagrijat pa istezat između vježbi ili na kraju |
||
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
||
Gogo
Viden/a u gymu Joined: 19 Listopad 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 321 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
pa koliko sam skuzio najbolje se je istezati izmedu vijezbi..odnosno onoe skupine misica koje radis..ako grijesim..ispravite me |
||
uporan sam ,uporan :-)))
|
||
TurnPoint
Viden/a u gymu Joined: 06 Studeni 2009 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Ipak je bolje prvo da se zagrijete i onda istezanje zbog misica..
|
||
Magarac :)
|
||
Iluvatar
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kod mene se zagrijava prije treninga, isteže poslje.. nema vremana za istezanje između serija |
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |