pozdrav! |
Post Reply |
Author | |
mima18
Cita FAQ Joined: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Points: 37 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Prosinac 2009 at 15:37 |
pratim vas vec dosta dugo i puno toga sam naucila i primjenila.
kada sam promijenila prehranu prije nekoliko godina na ovaj zdraviji nacin,kile su išle prema dolje i zatim je došla jaaako duga pauza u kojoj se ništa nije događalo. i naravno onda sam probala sa svakojakim dijetama,ne jedenjem 4 sata prije spavanja,itd itd dok nije dolazilo do ciklusa prejedanja i gladovanja. prejedanjem sam nakupila višak od +š5kg i uspila se koliko toliko vratiti na pravu stazu i birati opet prave,zdrave namirnice. i zatim opet-stagnacija! ali sada znam kako da se riješim toga i pocnem opet sa fazom mršavljenja jer ne želim imati š5kg viška ovo ljeto i konacno želim živjeti bez uvlacenja trbuha ! na koji nacin da uspijem smanjiti obroke,kako da se toga pridržavam i da znam koliko je dovoljno da smanjim jednu porciju? dosada kada sam to pokušavala,završila sam svaki put sa prejedanjem i uništavanjem svog truda na koji nacin ste vi uspili i dali vam je što pomoglo pri tome? kako se borite s tom glađu za vrijeme prilagodbe? p.s. nemojte mi zamjeriti na ovom dugom postu srdacan pozdrav! |
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
He he.. ovo je dobro pitanje: Kako se borite s tom gladju za vrijeme prilagodbe?
Najteze je promijenit zivotne navike. Probaj to prezderavanje zamjenit prezderavanjem sa povrcem.. izbaci iz frizidera svu hranu koja deblja.. imaj doma samo kompleksne ugljikohidrate.. probaj voditi dnevnik prehrane.. pocni se sto vise kretati... Mrsavljenje je veoma tesko..Iako je ono jednostavno, tesko je sprovesti.. Najvaznije je da potrosis vise kalorija nego sto si unijela, a da ono sto si unijela, bude iz kvalitetnih namirnica.. Od ugljikohidrata konzumiraj : integralni kruh, zobene pahuljice, integralnu rizu, ponekad integralnu pastu, voce i povrce Proteini nek se baziraju na bijelom mesu peradi, teletini i konjetini, te ribi (veoma zdrava), te posnom siru i nemasnom jogurtu.. Od masnoca koristi maslinovo ulje, lanene sjemenke, omega 3 masne kiseline.. Imas vec na forumu desetke tema obradjenih koje ce ti dati odgovore na tvoja pitanja.. Sretno |
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
mima18
Post Options
Thanks(0)
|
hvala ti Davore na trudu! znam što trebam jesti,ali ne kako se toga pridržavati na neko dulje vrijeme!
provodim također dnevnik prehrane,ali uz kvacice ima i jako puno minusa! i upravo se njih želim riješiti! |
|
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
Dobrodošla nam Mimaš8!
Prije svega savjetujem ti da se - opustiš. Poradi na stabilnosti uma i samokontroli, pocni osluškivati signale svog tijela jer je pametnije nego što misliš Zatim, svakako se detaljnije informiraj o kvalitetnoj prehrani - na Forumu pod NUTRICIONIZAM, DIJETE I DODACI PREHRANI imaš odgovore na manje-više sva pitanja i nedoumice vezane za tu temu. I naravno, zavoli fizicku aktivnost, pronađi svoj nacin tjelovježbe i uživaj u njoj. Ukoliko primijetiš da se ne snalaziš najbolje, ne treba štedjeti novac na dobrom osobnom treneru koji ce te uputiti koje vježbe bi bile najbolje za tebe i kako ih izvoditi. Svakako preporucujem cim više dobre stare šetnje - miksaj brzo i polagano hodanje i opet - OPUSTI SE! Mijenjaj navike polako ali sigurno puna samopouzdanja i vjere u sebe i sve ce krenuti svojim tokom |
|
mima18
Post Options
Thanks(0)
|
hvala svima na dobrodošlici!
odlucila sam povecati kolicinu mišicca na tijelu,pa me zanima ako ojacam hamstringse,dali oni "iskoce" kao npr bicepsi i kvadricepsi kad ih ojacate? (p.s. ako netko ne skuži ovu recenicu,samo recite da je preformuliram jel mi se cini da je nejasno napisana!) |
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
pozdrav mima, reci mi kako i s kojom težinom ih radiš? :) |
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
mima18
Post Options
Thanks(0)
|
š5-20kg, po š0 ponavljanja oko 5 serija
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
fleksija? Samo radi Edited by Gym_girl |
|
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
janja
Viden/a u gymu Joined: 05 Sijecanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 103 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mimaš8 dobrodošla Evo i ja sam nova ovdje pa neka ovo bude moj prvi savjet tebi.Ovako što se prilagođavanja na potpuno novu prehranu tice pocela sam doruckovati svako jutro i piti 3litre vode na dan.Naravno vježbanje je tu bilo prisutno također.Kasnije sam se odrekla kasnih i obilnih vecera i kako se dan bližio kraju završavala sam ga sa proteinima a ne kao prije junkom.Probaj uvesti neke promjene,cak i ako ne doruckuješ ujutro vjeruj mi pocni jer to je meni najbolji obrok u danu onako kad jedva cekaš jutro da navališ na zobene.Želim ti da budeš uspješna i ako pocneš kiksati ne brini i digni glavu gore!!!
|
|
mima18
Post Options
Thanks(0)
|
može li mi tko savjetovati neke proteine da ih narucim preko interneta (i kako da ih narucim)?
nisam gladna poslije jutarnjeg kardija pa bi ih ubacila kao dorucak, a onda tek za 2-3 sata jela kad ogladnim |
|
Gym_girl
Post Options
Thanks(0)
|
Pro.nutrition Imaš i broj tel. pa zvrcni! al po meni je za nakon jutarnjeg kardia bolja varijanta jedan normalan obrok UH+P....sami proteini (bez uh) ti tu niš ne koriste, a pogotovo ako tek nakon 3 h misliš jest...prekasno..do onda bi se mišici vec gadno ispatili Cijelu noc si bez hrane, pa još odradiš trening natašte, onda popiješ same proteine koji tako ni ne uspiju do mišica, i kao šecer na kraju još pustiš 3h pauze do normalnog obroka....rezultat - gadan višesatni katabolizam... ako biš vec tu uzimala whey kao obrok, obavezno ga kombiniraj sa nekim sporim uh...zobene bi bile idealne - smatraj to doruckom Edited by Gym_girl |
|
|
tsmokvica
Viden/a u gymu Joined: 18 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 18 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kad me navecer ulovi glad (u onih zabranjenih 4 sata prije spavanja ili bolje bi bilo 5, al jebi ga) ubacim bombon od mente koji ima 2 kcal npr. orbit plava kutija. to me u par minuta zasiti. Ako težiš k zdravoj prehrani ovo ti je jako loš savjet i svi ce me popljuvati, ali.. jebi ga.
Probaj brojati kalorije. Meni to pomaže da se kontroliram. što manje pojedem ujutro, što bolje rasporedim obroke tijekom dana do š500 kcal dnevno (lažem uvijek prekoracim tu kolicinu, ali trudddimm seee). I najbolje je ne veccrati ako si sklona debljanju u struku i trbuhu. Poslije š7 sati ništa.! |
|
ąto ne kupim-ne pojedem!
|
|
mima18
Post Options
Thanks(0)
|
a ako pojedem normalan obrok (s UH) šh i š5-30min nakon kardija?? |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |