New Posts New Posts RSS Feed - Prehranom do cilja
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Prehranom do cilja

Post Reply Post Reply
Author
tare View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tare Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Prehranom do cilja
    Posted: 12 Sijecanj 2010 at 18:14
  Pozdrav raja,po ko zna koji put sa novom temom o prehrani i kako dostici cilj regulisanom prehranom...
Moj problem: skinuo sam dosta kila, nekih šš kg, i ljudi se iznenadjuju kad vide kako sam smrsao, vanjski sa odjecom preko se nikada ne bi reklo da sam debeo, ali: podginem li majicu, "posjedujem" pozamasan slauf oko stomaka i sa strane na bokovima :) Sad je pitanje kako ga najbolje skinuti totalno, a spreman sam sve uciniti, sebi sam osmislio mali program prehrane i vjezbe da i ovo krajnje sa stomaka skinem:
PREHRANA
dorucak: pomjesam sebi par kasika zobenih zitarica bez secera, kukurznih isto tako, stavim par grozdjica i uribam sebi u to neko voce, npr. jabuku ili kivi i zalijem sve sa polumasnim mlijekom š,5% m.m.
medjuobrok: neka vocka, naranca,jabuka,kivi,banana npr.
rucak: tanjir pun povrca bez ikakvih primjesa,sosova ili ulja, sa malo nekog mesa: npr. piletina,puretina,riba itd...
medjuobrok: dva kuhana jaja
poslije treninga: popijem proteinski shake, koji sadrzi i minerale,L-carnitin itd...

Sto se tice TRENINGA, 3 puta sedmicno idem sam na plivanje a jednom na napredni kurs plivanja koji sam upisao...

Problem je taj sto ja apsolutno ne primjetim napredak, u smislu da nisam izgubio nimalo stomaka i da vaga pokazuje istu poziciju vec 4-5 sedmica...

U cemu je problem???
Molim za pomoc
hvala
Back to Top
dalila View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dalila Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Sijecanj 2010 at 18:37
  Usporio si metabolizam...možda....;) meni se cini da ti jedeš ko neka curica..... oprosti....ali....vecina cura odavde jede više.....
Back to Top
davor23 View Drop Down
The Boss
The Boss

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote davor23 Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Sijecanj 2010 at 19:11

Originally posted by dalila dalila wrote:

Usporio si metabolizam...možda....;) meni se cini da ti jedeš ko neka curica..... oprosti....ali....vecina cura odavde jede više.....

Trebao bis ubacit po meni HIIT trening trcanja i nastavit sa takvom prehranom.. Tijekom rucka ubaci ipak malo integralne rize.. jer ovo ti je malo ugljikohirata.. Slauf pada zadnji.. znaci vec ces biti cijeli izdefiniran kad ces skidat zadnji dio masnoca sa trbuha.. Samo ancrobni trening velikog intenziteta uz tako sredjenu prehranu ce t pomoci.. Ubaci malo svjezeg sira navecer radije.. A proteine popij nakon trcanja

I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
Back to Top
ThornOfFaith View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Sijecanj 2010 at 21:00

Originally posted by dalila dalila wrote:

Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 12 Sijecanj 2010 at 23:19
Ubaci trcanje ili brzo hodanje u trajanju od š h, i podebljaj unos proteina i povrca
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
tare View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tare Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2010 at 12:50
Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Ubaci trcanje ili brzo hodanje u trajanju od š h, i podebljaj unos proteina i povrca

Trcat nazalost ne smijem ni pomisliti, jer imam ostecen meniskus u oba koljena-zato i jesam ovoliko na plivanju,jer mi zamjenjuje trcanje...Zar plivanje nije dobar izvor sagorjevanja kalorija?
Povrca jedem uz svaki rucak raznovrsno-mrkve,spinata,muhunarki,salate,rize,krompira itd... Zar vise od toga?
Back to Top
Iluvatar View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Iluvatar Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 13 Sijecanj 2010 at 14:21
Originally posted by tare tare wrote:

Originally posted by Iluvatar Iluvatar wrote:

Trcat nazalost ne smijem ni pomisliti, jer imam ostecen meniskus u oba koljena-zato i jesam ovoliko na plivanju,jer mi zamjenjuje trcanje...Zar plivanje nije dobar izvor sagorjevanja kalorija?Povrca jedem uz svaki rucak raznovrsno-mrkve,spinata,muhunarki,salate,rize,krompira itd... Zar vise od toga?

Onda bicikl ili orbitrek bi mogao biti dobar, uz plivanje koje je dobro ali ponekad nije dosta ;)

povrce bi trebala što cešce, uz meso ili sir, d apovecaš unos proteina i potakneš probavu! Plus, vidim d anemaš veceru
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.

O osobnim treninzima kontakt na pm.
Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.