Molim pomoc - Glutamin? |
Post Reply |
Author | |||||
markec88
Viden/a u gymu Joined: 20 Sijecanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 105 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 20 Sijecanj 2010 at 12:33 |
||||
Evo tek sam došao na forum a vec postavljam pitanja :) pricitao sam FAQ, nebrinite.
Nego uzeo bih si whey, glutamin i kreatin... sad neki kažu da mi ne treba glutamin, neki kažu da treba bla bla bla i ja nikako da se odlucim, zato bih vas zamolio za kratak odgovor. Dali uzet glutamin? škg glutamina pro.nutrition 220kn ;) |
|||||
Moľeą sve ąto hoćeą, samo trebaą znati ąta ľelią.
|
|||||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Ako si pocetnik - ne (radije si kupi mesa, sira i jaja za to), ako vec imaš nekakvog iskustva - da (jer ceš moci odrediti pomaže li ti glutamin za oporavak ili ne buduci da se pretpostavlja da žešce treniraš). |
|||||
markec88
Viden/a u gymu Joined: 20 Sijecanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 105 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
A imam nekih 5-6 mj. iskustva sa teretanom
I zanima me gdje ima za kupit posebno Riboza? Edited by markec88 |
|||||
|
|||||
gormat
Viden/a u gymu Joined: 20 Sijecanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 11 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Treba obavezno uzimati glutamin. |
|||||
pilates
|
|||||
markec88
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Hvala na odgovoru, nego gdje se može nabavit Riboza? jer bi ju mješao sa kreatinom što pospješuje njegov ucinak
|
|||||
|
|||||
gormat
Viden/a u gymu Joined: 20 Sijecanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 11 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
ja koristim l-glutamin od labrade...kupio sam ga u apoteci...300kn..to je vrhunski...miješam ga sa creatinom... |
|||||
pilates
|
|||||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
tko ti je rekao? |
|||||
gormat
Post Options
Thanks(0)
|
||||
proucavao sam strucna mišljenja od vrhunskih svjetskih medicinskih strucnjaka koji se bave suplementacijom...
|
|||||
pilates
|
|||||
Lega
Pali po spravama Joined: 06 Prosinac 2006 Location: Philippines Status: Offline Points: 1903 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
citao sam i ja neke clanke, a sada koliko su autori bili vrhunski medicinski strucnjaci u to ne ulazim..
ne napadam te niti kažem da si nužno u krivu, ali s obzirom na dosadašnja saznanja o glutaminu, "treba obavezno uzimati glutamin" zvuci poprilicno samouvjereno Edited by Lega |
|||||
gormat
Post Options
Thanks(0)
|
||||
ne kažem da je zdravo...ali kod mene ima ucinka...
|
|||||
pilates
|
|||||
gormat
Post Options
Thanks(0)
|
||||
u nekim sirutkinim proteinima ga ima dosta...a da ljudi ni ne znaju...ne procitaju sastav...
|
|||||
pilates
|
|||||
markec88
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Pa naravno da cu procitat dali ima glutamina u wheyu, nego mi nitko nije rekao di mogu kupit Ribozu!!!???
|
|||||
|
|||||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Glupost ja bih rekao. TREBA, ali NIJE obavezno! Razlike ima u ta dva pojma. Ti tzv. znanstveni strucnjaci su isti ti koji su zaposleni od strane kompanija koje proizvode glutamin. I ako vec pricamo o studijama, daj si vremena pa procitaj tocno koji oblik glutamina je efektivan i u kojoj kolicini.
To je toliko mizerna kolicina da stvarno nema efekta (opcenito glutamin ne pokazuje efekta u malim kolicinama) i jedan jako loš marketinški trik, ništa drugo.
Ne opterecuj se sitnicama nego udari po hrani i tegovima i obicnom kreatinu. Neceš dobiti 5kg na svoju težinu samo jer si koristio ribozu, to budi siguran. |
|||||
markec88
Post Options
Thanks(0)
|
||||
Ali riboza pospješuje ucinak kreatina... ok molim da se zakljuca tema, dobio sam svoj odgovor.
PUNO HVALA SVIMA |
|||||
|
|||||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |