New Posts New Posts RSS Feed - Nekoliko zanimljivih namirnica
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Nekoliko zanimljivih namirnica

Post Reply Post Reply
Author
Kate View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kate Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Nekoliko zanimljivih namirnica
    Posted: 25 Kolovoz 2009 at 21:01
Zanima me tko od vas i na koji nacin koristi sljedecih nekoliko namirnica - pšenicne posije(krupne, sitno mljevene-izgledaju slicno mljevenom lanenom sjemenu), klice i tofu?   

Nikad koristila nisam osim posija ali u kruhu, pa eto, ako netko zna što i kako s tim svim-slobodno napišite.
Back to Top
serena View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote serena Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2009 at 21:17
Ja koristim mljeveno laneno sjeme,pšenicne klice,posije.
Sve to (plus slicnih ostalih žitarica)najcešce pomiješam sa jogurtom, mlijekom, a posebice volim kombinaciju sa posnim zrnatim sirom.
Inace sve žitarice su pune bjelancevina, vitamina E i B.
Uzimanjem sjemena lana (kao i lanenog ulja)može se postici blistavija koža lica i tijela.
A da ne govorimo da sve to pospješuje probavu.
Back to Top
ThornOfFaith View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 25 Kolovoz 2009 at 21:29
Originally posted by serena serena wrote:

Inace sve žitarice su pune bjelancevina, vitamina E i B.

Koje ipak ne racunamo kao izvor P (kao i ostali biljni izvori), ali ih unosimo u ukupan kalorijski iznos
Back to Top
carissima View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote carissima Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Kolovoz 2009 at 12:43
 Sad cu još i ja pitati-što je sa prosom? Da li ga mogu ponekad umjesto zobenih,ujutro,ili je bolji izbor možda npr.kvinoja,ražene pahuljice i sl.?
Aut vincere,aut mori!
Back to Top
Kate View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kate Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 26 Kolovoz 2009 at 13:04
Postoji u Dm-u i još nekim velikim marketima mix tih žitnih pahuljica- proso, pšenica, jecam, zob, riža.
Malo je maštovitije od uvijek i samo zobenih, pa mislim da ne bi bilo loše isprobati. I ja se tek mislim odvažiti.

Inace koristim žitne mljevene pahuljice 7 KORN od MILUPE koje se pomiješaju s toplim/hladnim mlikom u kašicu gustoce po želji(slicno cokolinu).
Bez šecera su i jako su ukusne, a još piše da su iz Bio Proizvodnje. Probajte, to je definitivno dobra stvar.
Back to Top
ena:))) View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ena:))) Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Rujan 2009 at 17:15
  tofu sam prvi put probala kod jedne poznanice (frendica od frendice) koja je vegetarijanka... to ona nama servirala na nekom plamenu i donjela brdo kruha narezanih na kockice pa smo to umakali i umakali i umakali... na kraju pojedes kilo kruha i skuzis da si do grla u tofu siru... inace tofu ima dosta intenzivan okus i miris pa ga je ona razblazila sa tri dcl mlijeka i puno je ukusniji , uglavnom nisam to vise nikad jela poslije...
Back to Top
ena:))) View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ena:))) Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Rujan 2009 at 17:18
  a sto se tice ovih klica to su sve prdekalice:))) super u manjim kolicinama , bogate omega3 (pogotovo lanene)
Back to Top
Kate View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kate Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Rujan 2009 at 10:28
Originally posted by ena:))) ena:))) wrote:

a sto se tice ovih klica to su sve <span style="font-weight: bold;">prdekalice:)))</span> super u manjim kolicinama , bogate omega3 (pogotovo lanene)

O da, da. I prdekalice i tjeralice
Back to Top
tsmokvica View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote tsmokvica Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 21 Sijecanj 2010 at 20:18
Zobene pahuljice su zakon (š kg 5 kn u Lidlu i Konzumu)
malo ih pustiti u tekucini da nabubre i mljac. Na š00g imajuš2,5 g proteina. Mislim da je to najvažnije, kaj ne?
ąto ne kupim-ne pojedem!
Back to Top
ThornOfFaith View Drop Down
Fitness freak
Fitness freak

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote ThornOfFaith Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 22 Sijecanj 2010 at 01:17

Originally posted by tsmokvica tsmokvica wrote:

Zobene pahuljice su zakon (š kg 5 kn u Lidlu i Konzumu)
malo ih pustiti u tekucini da nabubre i mljac. Na š00g imajuš2,5 g proteina. Mislim da je to najvažnije, kaj ne?

NE.

Jer se proteini iz biljke ne racunaju u ukupni dnevni unos proteina buduci da nemaju kompletan aminokiselinski profil.

Back to Top
 Post Reply Post Reply
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.