New Posts New Posts RSS Feed - eiii..želim zasjati u badicu
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

eiii..želim zasjati u badicu

Post Reply Post Reply Page  12>
Author
wannt to dance View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu

Status: Offline
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote wannt to dance Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: eiii..želim zasjati u badicu
    Posted: 23 Sijecanj 2010 at 14:19
eii ljudi...našla sam ovu stranicu i mislim da bih mi mogla puuuno pomoci..moj cilj je izgubiti oko 8-9  kila do ljeta..to je realisticno??trenutno imam 65 kilograma i visoka sam š67..živim još s roditeljima jer još nisam punoljetna...ja bih rado htjela jesti povrce i sve drugo ali moji roditelji to ne podržavaju....kažu da sam premlada za to..tako ako možete predložit kako da se hranim s onim namirnicama koje imam kod kuce to jest koje koriste moji roditelji...i vidjela sam da je vec jedna djevojka stavila za love handls..ali i mene zanima kako ih se riješiti..i kako ostvariti moj san da zasjam u badicu na ljeto sa frendovima  jer ako ne smršavim to jest ne ostvarim svoj cilj mislim da cu se i prestati nadat da je to moguce
Back to Top
Zoki View Drop Down
Fit moderator
Fit moderator

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Zoki Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sijecanj 2010 at 14:25
Dobrodošla!

Koliko imaš godina? Zašto tvoji roditelji misle da ti ne bi trebala jesti povrce na osnovu godinu, to je glupa izjava..  Ocito nisu dovoljno educirani ili misle da bi jela samo povrce...

Odakle si? Napiši nam kako jedeš odnosno svoj dnevni jelovnik i svoje dnevne navike... 
Naravno da je moguce izgubiti 8-9 kila do ljeta, samo polako i idemo vidjeti kako se hraniš i da li se baviš kakvim sportom?

Edited by Zoki
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
Back to Top
karategirl View Drop Down
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote karategirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sijecanj 2010 at 15:00

imam š5 godina...i moji roditelji ne kažu da nesmijem jesti povrce nego ne podržavaju dijete..ili pravilnu prehranu..a i brinem se jer oni su ono..nisu mršavi i hrana im svakako nije zdrava a ja neželim završiti kao oni..tako ako može neki prijedlog koje namirnice da koristim koje imam u kuci,,trenutno se ne bavim nikakvim sportom..tako ako može neki isto prijedlog s cim da se pocnem baviti...živim u zg......dnevni: dorucak sendvic tost i tako...rucak ono šta starci spreme...vecera sendvic pizza junk food..međuobroci.slatkiši..sokovi gazirano najcešce...i znam da mi prehrana ne valja zato sam se obratila da mi neko pomogne...predložite mi neki sport kako da promijenim prehranu ..i kako odoljeti silnim slatkišimmaaaaaaaaaa

Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote karategirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sijecanj 2010 at 15:04
 ...e da ja sam zaboravila svoju šifru pa odgovaram s frendicinog racuna...ona je pitala za love handls..i njezina obitelj je totalna suprotnost mojoj
Back to Top
Lega View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sijecanj 2010 at 15:05
  Ako u ovome ne zasjaš, neceš ni u cemu!

šalu na stranu, vidim da imaš volju riješiti svoj problem, ali stekao sam dojam da prije nego što si napisala ovaj post nisi baš puno citala po forumu, ha?

Ajde procitaj onaj nesretni FAQ, na naslovnici one pocetnicke postove, pa se vrati s konkretnim pitanjima.
Ako budu dobra pitanja ja ti odgovorim kako god znam i umijem
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote karategirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sijecanj 2010 at 15:08
 daš mi link..neda mi se tražit ps..odgovarat cu s frendicinog
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote karategirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sijecanj 2010 at 15:32
 ewo konkretna pitanja... preporucite mi nekakav jelovnik al da mi starci nemoraju kupovat posebno hranu..i nemojte pisat jedi više ugljikohidrata i to ....ja vam to necu skužit.....napišite jedi meso i to.. i preporucite mi neki sport.
Back to Top
Lega View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sijecanj 2010 at 16:15
  to su loša pitanja, a zbog ovog "daš mi link, ne da mi se tražit" bi me mogla vjecno otjerati od tvog imena i topica, pa pokušaj ponovno
Back to Top
Kate View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kate Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sijecanj 2010 at 17:31
Dobro došla Wannt to dance

Dobro ti je Zoki reka - tebi pogotovo treba i povrca i drugih važnih namirnica za pravilan rast i razvoj.

Imaš ovdje na Forumu FAQ NUTRICIONIZAM i svakako si daj malo više truda i procitaj ga. To su osnovne stvari o PRAVILNOJ URAVNOTEŽENOJ PREHRANI pisane jednostavnim stilom koji zaista nije teško razumjeti i usvojiti.

Dakle, ti sama kažeš da želiš promijeniti nezdrave navike i svjesna si da tako kako se hraniš nije dobro, ali zato se moraš malo i potruditi.
Prvo se moraš informirati, a procitaj i iskustva drugih kojih na Forumu imaš i više nego dovoljno, pa se javi s konkretnim pitanjima.

Pozdrav

Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote karategirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sijecanj 2010 at 17:58
 oke...sory lega ..ewo pogledala sam i imam par pitanja u vezi prehrane..kao prvo mislim da sam to vec shvatila al znaci veceru nesmjem preskakat??mogu li za rucak umjesto piletine kako piše ubacit drugo meso (npr.svinjetina ili riba),,,mogu li koristiti crni kruh??i trebam li piti neke dodatke prehrani...a u vezi vježbanja može neko objasnit izraze koje sam našla na programu za pocetnike kao npr. nožna ekstenzija i nožna fleksija...??jesam li sad postavila konkretna pitanja ili sam te lega otjerala..i hvala kate...pogledala sam...i izbacit cu loše navike...i još nešto mogu li te vježbe raditi kod kuce???
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote karategirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sijecanj 2010 at 18:00
 i još nešto svugdje se spominje kardio trening i trcanje???gdje da sad trcim...što da radim umjesto toga
Back to Top
Lega View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 23 Sijecanj 2010 at 20:36
Originally posted by karategirl karategirl wrote:

al znaci veceru nesmjem preskakat??

vecera je najnormalniji obrok, kao i dorucak i rucak.
ako ideš spavati oko šš,š2 bilo bi oke da ne jedeš nešto preteško nakon 9 sati..

almogu li za rucak umjesto piletine kako piše ubacit drugo meso (npr.svinjetina ili riba)

možeš!
piletina i puretina ti je nekako bilderska furka (naravno postoje dobri razlozi) ali svo meso kao izvor proteina je bolje nego ništa... svinjetina je dosta ocrnjena, ali meso je meso.
riba je prva liga, bilo bi super kad bi ju mogla jesti 2,3 puta tjedno

,,,mogu li koristiti crni kruh??

iako je u našem narodu još uvijek uvriježeno mišljenje da je crni kruh "sirotinjska hrana", ustvari je crni kruh daleko kvalitetniji od bijelog, cije brašno je osiromašeno..
fit preporuka je nekakav integralni kruh sa sjemenkama, ali za pocetak se ne trebaš opterecivati takvim detaljima.

ali trebam li piti neke dodatke prehrani...

promjena prehrane i životnih navika ce za pocetak biti sasvim dovoljna.. kada pocneš trenirati razgovarat cemo o suplementima

a u vezi vježbanja može neko objasnit izraze koje sam našla na programu za pocetnike kao npr. nožna ekstenzija i nožna fleksija...?...i još nešto mogu li te vježbe raditi kod kuce???

pretpostavljam da si ekstenziju i fleksiju našla u nekom programu.
ukratko, nožna ekstenzija ti je ovo, a nožna fleksija, ako se ne varam, ovo.

cijeli trening možeš odraditi i kod kuce, konkretno noge možeš najbolje odraditi razlicitim varijantama cucnja i iskoraka.

trening je posebna tema, 'ajmo ti srediti prehranu.

koristeci se forumom napiši mi kako bi trebala izgledati tvoja prehrana u jednom danu
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote karategirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Sijecanj 2010 at 09:52

ufff...ewo

dorucak:zobene pahuljice(znaci nesquik ne dolazi u obzir??)ili jaje..smijem li kruh sa sirom??

rucak:meso(piletina,riba ili crveno meso)i krumpir ili riža

vecera:nevolim orašaste plodove..mogu li to zamijenit vocem??..ja vecinom navecer nisam doma..što da onako usput kupim??voce??

međuobrok:posni sir ,salata ili neko voce

pice:samo voda(??)

ii još nešto kad ce se konkretno vidjeti rezultati??znam da sam  nestrpljiva ali šta cu..

Back to Top
Kate View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Kate Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Sijecanj 2010 at 10:11
Hej

S konkretnim jelovnikom se ipak da više toga prodiskutirati. Ako je ovo tvoj tipican dnevni meni onda ti možemo neke stvari detaljnije sugerirat.

Krenimo redom.

DORUcAK - Vidi ovo

Znaci,ovdje definitivno možeš konzumirat UGLJIKOHIDRATE-crni/integralni/raženi kruh, zobene ili druge pahuljice s mlijekom, jogurtom kao mlijecnim obrokom (poželjno je da su od obranog mlijeka).
Kruh sa sirom - ne znam na koji tocno sir misliš, ali može, dapace. Jaja isto može najbolje kuhana ili neka laganija kajganica. Uostalom sve ti piše u tekstu na linku.

Nesquik možeš povremeno isto preporucljivo je s obranim mlijekom.

RUcAK- Krto Meso, riba, jaja - sve su to dobri izvori važnih proteina. U kombinaciji s tjesteninom, smeđom rižom i/ili povrcem - sve štima.

U biti, najvažnije je da kod glavnih obroka (rucka i vecere) ubaciš dosta povrca kuhanog, sirovog na salatu, na grillu ili dinstanog. Tako ceš unijeti vlakna i vitamine koji su ti potrebni.

VEcERA - Voce ostavi za međuobroke/užine kroz dan, voce nije idealan vecernji obrok jer ti diže inzulin a to ti prije spavanja ne treba.

Veceru baziraj opet na PROTEINIMA i POVRcU.
Postoje zaista razne kombinacije koje su i korisne i provjerene, pa da ne pišem tu sad previše, pogledaj još jedanput FAQ za NUTRICIONIZAM ali i škicni u temu MOJ DNEVNI/TJEDNI JELOVNIK na Forumu(isto pod nutricionizam), tamo ceš vidjeti konkretne primjere i dobiti bolju sliku o tome.

Dakle, baci se na proucavanje i nastoj što bolje svladati osnove, dalje ce sve ic ko od šale

Edited by Kate
Back to Top
Cita FAQ
Cita FAQ

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote karategirl Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Sijecanj 2010 at 11:36
 oke..hvala puno kate..još sam malo proucila i pogledala sam tvoje stranice i sve je to oke i držat cu se toga(bit ce teško)..ali ipak za veceru neznam ..jel navecer nisam doma..pa ako može neki prijedlog što da kupim u nekom ducanu...i  aako može neki prijedlog za sport..cula sam puno o ta bo..yoga ..karate..boks..sve je to oke...al može neki prijedlog uz što cu najviše smršaviti
Back to Top
Lega View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama

Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Lega Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 24 Sijecanj 2010 at 12:58
  jel imaš mogucnost uclaniti se u neku teretanu, pa ici na crobic ili nešto što cure u grupama rade?
Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  12>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.