Problem kasne vecere |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 27 Studeni 2006 at 23:23 |
Htjela sam nesto pitati: naime, ja imam crobik u š9-20 h, i dok odradim neke misice u teretani i dodem doma, vec je 2š, 22 h. Najbolje mi je popiti samo whey proteine, ali me svi ubijuju kako moram nadoknaditi glikogen ugljikohidratima (od kojih imam fobiju, narocito navecer). Sto da ja veceram?! Edited by Theia |
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako je moguce prebaci trening za ujutro/popodne da mozes kasnije jesti vece kolicine obroka / potrebnih ugljikohidrata i bjelancevina.
Sto se tice vecernjeg treninga, slobodno popijes glukozu i whey zajedno neposredno poslije treninga. Glukozu mozes uzeti u kolicini 2x vecoj od wheya. Evo par clanaka na ovu temu : https://www.fitness.com.hr/prehrana/planirana-prehrana/Post-w orkout-nutrition.aspx https://www.fitness.com.hr/savjeti/treniranje/Punjenje-energi jom.aspx https://www.fitness.com.hr/savjeti/treniranje/Energetske-potr ebe.aspx Edited by Zoki |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Super je dobiti savijet i jos clanak o tome .
Edited by Theia |
|
caba
Viden/a u gymu Joined: 24 Studeni 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 299 |
Post Options
Thanks(0)
|
Whey i grozdani secer su zakon poslije treninga!
Edited by caba |
|
Mozda ti jesi jaci ali ja sam ludji
|
|
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
E, a u kojem obliku glukozu?
Edited by Theia |
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Prah.
Imas kupiti u dmu grozdjani secer od pola kile i dodje ti otprilike oko š2 kn. |
|
|
|
Slyster12
Viden/a u gymu Joined: 28 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 93 |
Post Options
Thanks(0)
|
Obavezno ne izbacivati veceru.
Ljudi misle da ako smanje broj obroka da ce brze gubiti salo. KRIVO. Povecan broj obroka ubrzava metabolizam. Npr.Kod dva-tri obroka tijelo je dugo vremena bez hrane recimo da u 24 sata pojedemo tri puta. To je razmak od 8 sati izmedu obroka. Posto tijelo ima funkcije koje nesmiju prestati (kucanje srca,disanje,razmisljanje) nesmije si ni priustiti manjak kalorija u tom vremenu. Dakle tijelo radi vece zalihe da bi izdrzalo sok koji mu slijedi (vrijeme bez hrane). S druge strane redovit unos hrane u velikoj frekvenciji obroka u danu sa malom kolicinom potencira gubljenje masnoca. Razlog je taj da tijelu ne treba salo jer obroci redovito dolaze i sansa da se ostane bez energije je mala. Dakle nemojte se bojati jesti. Strah vas treba biti lose hrane. EDIT: ispravljena slova Edited by Zoki |
|
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
Ma ne izbacujem ja veceru, popijem protace, ali me svi gnjave kako mi je potreban neki ugljikohidrat. Ne pada mi na pamet da ne veceram! Imam trening od š9 pa do 2š, 2š:30 i kad se pocnem tresti nakon treninga, vjeruj da ne razmisljam kako necu vecerati, vec zadnje atome snage iskoristim na puzanje do frizidera.
|
|
exploziv
Viden/a u gymu Joined: 20 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 114 |
Post Options
Thanks(0)
|
Slysterš2,
u pravu si u vezi svega osim ovoga Strah vas treba biti lose hrane. Ti si bodybuilder i pazis vjerojatno na svaki gram unesenih proteina i ugljikohidrata jer tezis vrhunskom rezultatu. Ovaj forum je prvenstveno namjenjen ljudima koji ovdje dolaze traziti savjete od nas iskusnijih vjezbaca i strah kao pojam uz hranu se NE SMIJE upotrebljavati jer ljudi, a ponajvise mlade djevojke koje su podlegle toj rijeci su podlegle bulimiji i anoreksiji. Nemoj me krivo shvatiti ali ne smijes brkati svoju prehranu i prehranu rekreativaca koji teze zdravom zivotu. Edited by Zoki |
|
caba
Viden/a u gymu Joined: 24 Studeni 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 299 |
Post Options
Thanks(0)
|
Normalno da se treba plasiti lose hrane,koliko je god to u njezinoj moci. Kako bi bilo da uzme sviljske masti to namaze na kruh i tako pere mjesec dana ha ha ha ,nebi bilo dobro.Treba se paziti koliko god ona moze. |
|
|
|
exploziv
Viden/a u gymu Joined: 20 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 114 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da caba ali izgleda da me bas i nisi pratio
jedno je pojesti svinjsku mast namazanu na kruh jednom mjesecno ako ti je bas gust, a sasvim druga stvar je ako se "ubijas" u takvoj hrani... a bojati se ne treba, samo treba konzumirati zdravu hranu kad god je to moguce...za primjer cu reci ako si zaruzio vani i gladan si, a jedino sto ti je u blizini je fast food. I sta ces onda? Pa najgluplje je ostati gladan jer ces potaknuti organizam na stvaranje masnoca u tijelu jer ces ga uplasiti, a ako pojedes hamburger misici ti nece dobiti nista korisno ali ces zato izbjeci onu prvu reakciju. Edited by exploziv |
|
caba
Post Options
Thanks(0)
|
E to je istina, to mi se zna dogoditi. Bolje fast food nego ostati gladan. Oprosti na ovome gore malo sam se zaletio
|
|
|
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
exploziv,
Ako pojedes hamburger opet ces dobit samo masnocu, a ako ne jedes sumnjam da ce tijelo odmah stvarati zalihe. Tijelo stvara zalihe npr. kada se navikne da jedes recimo 2 puta dnevno kontinuirano. Ne bih preporucio da se jede hamburger, sigurno postoji neki medjuobrok koji ima bolju nutritivnu vrijednost a i koji se moze naci kada si vani. |
|
|
|
©ime
Viden/a u gymu Joined: 23 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 285 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da ja isto mislim.... bolje ostat gladan.
|
|
exploziv
Post Options
Thanks(0)
|
Morat cu ovdje intervenirati jer organizam kad nema hrane pocinje sagorijevati misice koje za koje smo se tjednima znojili u teretani da bi ih izgradili. A puno je teze stvoriti misice nego otopiti masti i zato moram reci da se ne slazem sa modom, a on neka me razuvjeri svojim argumentima
Edited by exploziv |
|
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
>Da ja isto mislim.... bolje ostat gladan. Nije svrha da ostanes gladan, vec treba pojest nesto kvalitetnije od tog hamburgera, uvijek imas negdje kupiti sendvic sa tunom ili piletinu. >Morat cu ovdje intervenirati jer organizam kad nema hrane pocinje sagorijevati >misice koje za koje smo se tjednima znojili u teretani da bi ih izgradili. Tijelo kad nema hrane, ne sagorijeva odmah misice, vec se prvo trosi glikogen i nakon dugog gladovanja pocinje katabolizam odnosno razgradnja misica. Napominjem, nakon dugog gladovanja, ali opet u organizam treba unesti kvalitetne bjelancevine tipa sendic sa tunom ili slicno, ne isplati se ostati gladan. Edited by Mr G. |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |