Instinct - prehrana za definiciju |
Post Reply |
Author | |
Instinct
Viden/a u gymu Joined: 17 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 17 Veljaca 2010 at 23:21 |
Pozdrav!
Imam 22 god., visok sam š8š cm i težak 76 kg. Bavim se biciklizmom i želio bih smršaviti 5+ kg bez velikog gubitka mišicne mase/snage. Ovakav je plan: PON - HIIT UTO - prsa, triceps, trbuh SRI - HIIT cET - leđa, biceps, podlaktica, trbuh PET - HIIT SUB - noge treniram jedno 3 mjeseca u teretani... za program ne brinite. Ovdje je probni jelovnik: P - proteini, UH - ugljikohidrati, M - masti š. dan (cca š40g UH (???)) 9:00 Ršš; Palenta 80g (Kukuruzno brašno P; 6,2, UH; 60.8, M; 2) + Whey (3 mjerice = P; 24,6g, UH; 6g) šš:00 Ršš; 75g tune (P; š8g, UH; 0g, M; š5g) + maslinovo ulje š4:00 Ršš; Varivo (???) + 4 jaja (P; 24.8, UH; š,2, M; 22.0) š7:00 Ršš; (200g) posni sir (P; 25g, UH; 5.4g, M; 4g) + maslinovo 20:00 Ršš; PWM - Whey (4 mjerice = P; 32.8g, UH; 8g) + glukoza (š velika žlica Ršš; ne znam koliko je to otprilike) 2š:00 - 75g tune (P; š8g, UH; 0g, M; š5g) + 50g riže/krumpira 22:30 Ršš; (200g) posni sir (P; 25g, UH; 5.4g, M; 4g) + maslinovo ako se preporucuje 2g P/kg tjelesne mase, trebam unijeti min š50g P dnevno. Proteina ukupno: 6,2 + 24,6 + š8 + 24.8 + 25 + 32.8 + š8 + 25 = š75 g proteina Imam alergiju na zobene/jecmene pahuljice pa ih zamjenjujem palentom. Ali ona ima visok glikemicki indeks - ne znam cšto bih umjesto nje u jutro jeo. Varivo sprema mama i uglavnom ga moram jesti. Ono mi izmice racunici, buduci da je svaki dan drukcije. Za rucak ne jedem neko fancy meso jer mi je skupo. Ovakav raspored mogu i financijski podnijeti. Dakle, problem je kako reducirati UH-e. Ako idem 3 dana pražnjenja i jedan punjenja - š50g š. dan, š00g 2. dan, 50g 3. dan, 200g 4. dan, ne znam gdje smanjiti unos. Ako 2. i 3. dan izbacim rižu, ili cak varivo, da li ce to biti dovoljno? Dakle - trebam eventualnu korekciju jelovnika i sugestije oko redukcije UH-a. Edited by Instinct |
|
davor23
The Boss Joined: 12 Svibanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 7174 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa s obzirom da treniras biciklizam, puno se i trosis.. tako da nebi smio ti smanjivat previse UH.. probaj ujutro umjesto palente si skuhat 50g integralne rize.. a whey onda popij sa vodom..
A cuj.. sportasima je tesko reducirat UH jer se to odrazi na njihove performanse.. tako da racunaj da tih 5kg skines kroz 2 mj.. ako imas 76kg.. jedi oko 2000 kcal i sigurno ces pasti kroz 2,3 mj 5kg.. |
|
I believe whatever doesn't kill you, simply makes you ... stranger
|
|
Gym_girl
Fit moderator Joined: 29 Lipanj 2009 Location: RI Status: Offline Points: 9271 |
Post Options
Thanks(0)
|
5 kg+? Nije li to malo previše na tvoju visinu? Zapravo, bilo bi dobro sliku vidit, ovako je teško procijenit.. A reci mi kako ti se tvoji bicik. treninzi uklapaju u ovo? Jesi šta postigao vec u tih 3 mj.? Meni se cini da je ovo nekako premalo uh...pogotovo u dane kad imaš treninge u teretani, a ovo bi bio jedan od takvih dana (prema pwm-u).. e sad, tu me buni ovaj obrok od posnog i maslinovog prije treninga - cemu maslinovo tu? Rađe ubaci kruh... i za obrok nakon ti je premalo 75 g tune....a i 50 g riže....bar si tu možeš dat malo više oduška nakon treninga :) I da..ovo šta kaže Davor...ne žuri sa tim skidanjem kg, bolje pomalo...uz ovakve treninge ceš sigurno skinut šta treba ako radiš dovoljno intezivno i ako jedeš dovoljno..
|
|
"To lead the orchestra, you have to turn your back on the crowd."
Nutricionist & Fitness instruktor PN Certified Coach e-mail: [email protected] www.instagram.com/me_better365/ |
|
Instinct
Viden/a u gymu Joined: 17 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 2 |
Post Options
Thanks(0)
|
a tih 3 mjeseca - li la. Digao sam težine neke na spravama. Recimo, cucanj sam radio 5x 60 kg, sada š2x 80kg. Salo na kvadricepsi mi se stopilo - imao sam jedno vrijeme malo preubitacan raspored treninga, pa se razbolio i tako. Uglavnom, prvi mjesec sam radio više-manje bezveze - pocetnicke upale + ucenje tehnike vježbi, šš mjesec sam se previše forsirao i razbolio (onda mi je i snaga pala, što sam nadoknađivao 2 tjedna), š. je bio dobar samo što sam pokvario (neslužbeno) kompjuter na stacionarnom biciklu u teretani pa sam morao prijeci na traku za trcanje (opet neke upale listova, jer nisam vican trcanju...), onda sam zbog nekih obaveza imao pauzu od 2 tjedna i sad ovaj tjedan ponovo treniram. To je uglavnom to. Snaga mi nije baš pala u ova 2 tjedna - ajd, barem nešto.
A ovo za UH - pa da, samo - zar ne trebam ciklicki smanjivati unos kalorija (P ne mogu smanjivati - dakle trebam UH-e)? Obrok prije treninga - zapravo, sada i jedem tako - ili sam posni ili s kruhom. Mislio sam na dijeti izbacit kruh jer je UH. Do sad sam navecer jeo cijelu konzervu tune s maslinovim (š50g). Ajd dobro - bumo vidili. |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |