A kud sa strijama? |
Post Reply |
Author | |
buca_debeljuca
Viden/a u gymu Joined: 22 Prosinac 2009 Status: Offline Points: 11 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 12 Ožujak 2010 at 20:08 |
Ljudi ako iko zna kakve savjete ideje kako da se rijesim strija bar da ih prikrijem nek mi odgovori.Hvala!
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
dovoljna je jedna tema u jednom podforumu sigurno ce ti jedna od cura moc dat neki savjet
|
|
buca_debeljuca
Post Options
Thanks(0)
|
da .zeznila sam se heh a valjda ce mi neko odgovorit heh.
|
|
zilla
Cita FAQ Joined: 07 Veljaca 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 58 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja sam muško a imam strije na bicepsu... to mi se javilo nakon što sam išao u teretanu neko vrijeme... Stvarno bi volio ako bi mi neko mogao pomoci kako da ih se riješim...
|
|
lady_namine
Viden/a u gymu Joined: 29 Sijecanj 2010 Status: Offline Points: 161 |
Post Options
Thanks(0)
|
rijesit ih se nemozes nikako!
zapravo mozes,ali kosta puno love. laserom ih mozes srediti tako da se suze pa budu tanje i manje vidljive. ja vam mogu preporuciti frei Ol kojim se mazu trudnice protiv strija,a kod vas koji ih vec imate ulje ce pomoci da izbjele pa postanu manje vidljive. strije su zapravo popucala koza kojoj nema vise spasa. jedino da se izgladnis u jako kratkom roku i dok je koza jos u opustenom stanju kirirg moze da ti izreze stirije pa sastavi kozu opet tako da umjesto š0 trija imas samo jednu tanku liniju. na isti nacin je meni korigovan oziljak od operacije koji je zbog mog naglog debljanja bio skoro 3 centa sirok! sad imam samo jednu tanku liniju na mjestu tog oziljka. mazanje,mazanje,mazanje sprecava strije. pogotovo osobe sa suhom kozom su podloznije strijama,a u starosti i borama na licu.suva koza je manje elasticna od masne. muskarci bilderi uglavvnom imaju taj problem na rukama,ramenima i ispod pazuha,zene strije dobijaju po bedrima,trbugu i straznjici u trudnoci. i osobe koje imaju veliki visak kilograma,ipak ni jedna koza se ne moze razvuci peterostruko. onaj koji ima strije ima vise sanse da ce koza istati da mu visi na tom podrucju jer strije su zapravo mrtvo tkivo/oziljak koji ne sadrzi pigment,ne skuplja i ne razvlaci ce,strija jedino moze da dalje puca,se vise siri i s tim se siri i to mrtvo tkivo koje nije elasticno i ne skuplja se mrsavljenjem kao koza. cak ljudi koji naglo izrastu u pubetretu imaju ponekad probleme sa strijama,u ovom slucaju su strije vodoravne. |
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Da, nema ti neke pomoci....
Ja sam ih dobila u donjem dijelu leđa kad sam se pocela razvijati malo u srednjoj školi i nažalost, nema carobnog lijeka. Osim skuuuupih tretmana, naravno! |
|
vanna2
Viden/a u gymu Joined: 26 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 1 |
Post Options
Thanks(0)
|
koža je koža...nema tu muško ili žensko...navodno one s vremnom blijede pa nisu tako vidljive....
|
|
Arthas
Cita FAQ Joined: 09 Veljaca 2010 Status: Offline Points: 86 |
Post Options
Thanks(0)
|
da...potrebno je nekih 3 - 4 godine...da izbljede...pa da nebudu više vidljive...ali gle....danas veliki broj ljudi ima stije tako ad...ono ...sto ces sto je tu je...ja sam ih dobio na dnu trbuha kada sam se bija naglo udebljao...smrsavio sam ali jos su tu...ali su poprilicno izbljedile... tako da eto ima više ljudi koji dijele isti problem...
|
|
MajaMjau
Viden/a u gymu Joined: 16 Ožujak 2010 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
jep, strije su sveprisutne. ja ih imam po nogama, muž po leđima :D...
no, moram priznati da nikad nisam pretjerano pazila na njegu kože, pa je tu dio krivice. možeš ih ublažiti kremama (ja sam koristila od afrodite protiv strija i celulita) i naravno, suncanje pomaže. ali oprezno :). a što se tice operabilnih zahvata, postoje, skupi su, i moraju se u nekoliko navrata ponoviti. iako, cijena zahvata ukljucuje tih nekoliko tretmana. |
|
buca_debeljuca
Post Options
Thanks(0)
|
nemam novaca za operacije hehe.Eto nasla sam na netu kao neka maska za strije od zumanjka nevenovog cickovog i kantarionovog ulja pa cu probat to napraviti...meni je koza svuda popucala :( i na nogama i kod koljena i malo na rukama ledja stomak da ne spominjem.jbga.valjda ce s vremenom otici same od sebe.naravno ne planiram se opet debljati heh.samo me brine i kad smrsavim jos 30kg da li ce mi se koza objesiti. I da, pomaze li odlazak u solarij?
|
|
MajaMjau
Viden/a u gymu Joined: 16 Ožujak 2010 Status: Offline Points: 5 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa, ja nemam naviku ici u solarij, ali ljeti se stanje popravi. Tako da, ako imaš para, udri :)). Sigurno da ce dobro doci ono što hrani kožu, bilo krema, sunce, vitamini.
I naravno, maži se nekim preparatom citavo vrijeme mršavljenja!! |
|
Ann
Mixa shakeove Joined: 15 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 764 |
Post Options
Thanks(0)
|
Postoji i nešto novo na tržištu za strije i ožiljke, no nemam osobnog iskustva, pa ne mogu ništa u vezi toga reci, osim uputiti na link.
Znaci mala spravica s sitnim iglicama kojima oštecuješ tkivo kako bi se potaknula proizvodnja kolagena i elasticnosti kože. U nekim kozmetickim salonima su poceli koristiti to vec. Ali sve je još u experimentalnoj fazi. Edited by Ann |
|
Ann
Mixa shakeove Joined: 15 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 764 |
Post Options
Thanks(0)
|
U međuvremenu sam odlucila experimentirati.
Ponudila sam se salonu da naprave test na meni s tim derma rollerima (ne da mi se placati, kad ne znam jel valja, pa sam se prodala pod pokusnog kunica). U utorak krecemo. |
|
buca_debeljuca
Post Options
Thanks(0)
|
a di da se ja tako ''prosvercam''?? hehe ovo mi izgleda bolno heh bas me zanima kako je proslo napisi...pozz
|
|
Ann
Post Options
Thanks(0)
|
Sutra prije podne idem, pa javim kako je bilo. Nadam se da ce biti bezbolno.
|
|
Ann
Post Options
Thanks(0)
|
Nije bilo strašno uopce, skoro pa da ništa ne osjetiš. Sad je to tretirano podrucje crveno i ništa se posebno ne događa. U petak idem ponovno.
Vjerojatno ce potrajati do nekih rezultata. Javiti cu ako bude nešto znacajno. |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |