Sauna |
Post Reply |
Author | |
NNixa
Viden/a u gymu Joined: 09 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 15 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 09 Veljaca 2010 at 11:08 |
pozdrav ekipi, ne znam dali je ovo pitanje vec postavljeno uglavnom idem u teretanu vjezbam nekih šh i poslje toga odem u saunu dva puta po š0 min sa pauzom od pola sata izmedu i jel to dobro ili ne, i cuo sam da se u sauni(finskoj 90c) topi 80% stetnih tvari iz tjela i 20% masti i koliko je to istina hvala svima .. pozz od Nixe
|
|
jedna_mala
Mixa shakeove Joined: 16 Ožujak 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 517 |
Post Options
Thanks(0)
|
baš da se topi 80% štetnih tvari i 20% masti u sauni - nekak mi je nelogicno... mast je rezerva energije koju treba potrošiti vježbanjem... kroz znojenje toksini (štetne tvari) izlaze iz tijela... ona kilaža koju ceš izgubiti proveduci u sauni je voda (ak se npr važeš prije i poslije sauniranja), a ne mast - ak si možda i na to mislio pod ovime da se gubi 20% masti... |
|
NNixa
Viden/a u gymu Joined: 09 Sijecanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 15 |
Post Options
Thanks(0)
|
ma mislio sam ja da se samo gubi voda i stetne tvari ali mast ne, ali htio potvrdu i potvrdu dali je to dobro poslje treninga i recimo 3-4 puta tj. hvala
|
|
Conly
Viden/a u gymu Joined: 12 Sijecanj 2010 Status: Offline Points: 55 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sauna je dobra u svakom slucaju...nemoj se opterecivati s
tim što se u njoj odvija i u kojim postotcima - uleti u nju i samo se relaksiraj |
|
Ann
Mixa shakeove Joined: 15 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 764 |
Post Options
Thanks(0)
|
Mislim da je too much tako cesto ici u saunu. To je detoksikacija organizma, a kao takva istovremeno i iscrpljuje organizam. 3,4x tjedno je daleko, daleko previse! Mozda š tjedno, a u principu se preporuca š mjesecno.
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Koliko od vas ide u saunu?
S kojim razlogom ste išli? Koliko košta sauna? Idemo malo obraditi ovu temu.. |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Freakusha
Viden/a u gymu Joined: 24 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 192 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nikad nisam bila u sauni. Ne volim toplinu opcenito, i mislim da bi se ugušila unutra od tolikog toplog zraka.
|
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Totalno, totalno se slažem... nemam nikakvu potrebu tamo ici..... ;) |
|
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja preferiram tursku kupelj.
Zrak u sauni mi je presuh i kao bivšem astmaticaru to mi ne paše previše... ali volim saunu u kombinaciji sa turskom, malo u saunu, pa u tursku, pa bazen, pa repeat. |
|
Strong is the new skinny.
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
meni je na poslu sauna,nema potribe za ovin
|
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Eh, da, to sam si i ja mislila i zato sam uvijek išla u tursku (to je ona sa parom). Jednom prilikom me je decko nagovorio da odemo u finsku - ili cete se ugušiti od vrucine kao što sam ja prvi put (mislila sam da cu se doslovno zapaliti) i onda sam nakon par god opet dala šansu i - shvatila da je to takva meditacija i kontrola tijela da ne možete vjerovati šta sve možete izdrzati - i još uz to i uzivati! Turska mi je, da se razumijemo, još uvijek draža - volim nekako taj osjecaj rose na tijelu. Mmmmm.... |
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
Slažem se sa theaiom.. turska je predobra.. iako treba malo da se naviknete na razinu vlage u zraku
|
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|
njanja
Viden/a u gymu Joined: 06 Travanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 119 |
Post Options
Thanks(0)
|
U sklopu teretane u koju idem postoji sauna. Istu dozvoljeno je
koristiti samo u zimskom periodu i to jednom tjedno. Za sve polaznice koje se rekreiraju u teretani/crobik doplate š5kn. Za sve ostale korisnike saune cijena je 40kn |
|
kad ima volje ima i nacina
|
|
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
Sauna mi je 3 mjeseca tijekom ljeta u mom gradu, gdje se temperatura ne spusta ispod 45 stupnjeva.
Svaki dan puna tri mjeseca Edited by tare |
|
Prasica
Cita FAQ Joined: 19 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 39 |
Post Options
Thanks(0)
|
Kada otputujem u susjednu Mađarsku, odem u terme. Tamo je visoko razvijena kultura kupanja u termalnim vodama i bazenima i sauniranje. Obožavam saunu, finska mi je draža od turske, ali ja obiđem sve- i tursku i finske od najmanje do najviše temperature s pauzama i tuširanjem između. Nakon finske je fora istrljati se ledom. Sauna me opušta, koža mi je nakon sauniranja prekrasna- cista, mekana, zategnuta. Žile se prošire i padne tlak, rado bih odspavala nakon sauniranja. U našim wellness centrima je sauna skupa i još uvijek nije normalna stavr, vec nekakv luksuz zato kod nas niti ne idem jer za upola manje novca u Mađarskoj mogu cijeli dan biti u termama, a ne za š50 kn ili više samo sat vremena u Zagrebu.
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |