Stres! |
Post Reply | Page 12> |
Author | |||
Sara89
Viden/a u gymu Joined: 29 Lipanj 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 133 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 24 Travanj 2010 at 20:57 |
||
Stres - moj najgori neprijatelj!
Zanima me kako se vi nosite s njime? Meni vježbanje pomaže do neke granice, jer mi se um stvarno odmori tijekom treninga. No nevolje krenu kad zbog stresa ne mogu spavati, a onda slijedi manjak energije, mucenje s treninzima i najgore od svega - prejedanje Inace sam dosta disciplinirana, ali evo pokosilo me zadnjih mjesec dana... Još se ne vidi na tijelu, ali osjecaj je užasan! Ako imate neke trikove, molim udijelite |
|||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Joj, kod mene stres cini se izvire odasvuda
Stalno se s nekim doma zakvacim...svi nervozni...nema se para a svi imaju svoje prohtjeve i zahtjeve. Najviše mi živciranja ode na tu kucnu nervozu. Pa onda posao, zdravstvene tegobe...Jooj, di da pocnem? Anyways, VJEŽBANJE uvijek smiri stvar barem malo, pogotovo šETNJA ak vremenski uvjeti dopuste. Pa GOOD MUSIC, zato i investiram tolko u Cde i Dvd-e s muzikom kad je to meni skoro naj terapija. Isto tako, dobro mogu djelovat i dobri frendovi, kakva komedija ili bilo koja Tv stvar koju volim/pratim. Especially sitcomi I na kraju, pametni citati mudrih ljudi koje skupljam i citam kad mi je teško pri srcu. Of kors, u posebno stresnim uvjetima, najbolje me smiri lagano pijuckanje velike caše vode. |
|||
dianna
Mixa shakeove Joined: 19 Veljaca 2009 Status: Offline Points: 734 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Joooj mene isto to ubi...STRESSS..
Nemogu nekad ni odvježbat kako treba, kolko bude neki nemir u meni ne znam kako da objasnim... isto tako , svi nešt živcani,pa nemam volje za ništa, pa se sekiram oko faxa, pa ovo pa ono..sto stvari se tu nakupi..cini mi se da se jako teško riješiti toga |
|||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Bar ne radim diplomski na temu stresa |
|||
Deni
Viden/a u gymu Joined: 01 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 136 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Hmm da nažalost stres u današnje vrijeme je postao najbolji (ne)prijatelj svakome, nekome veceg nekome manjeg inteziteta. Ja ga kod sebe osjetim i to jako, najviše zbog posla kojeg kad se zalomi prekovremenih sati pa cijeli tjedan po š0, š2 i više sati radim ufff, pa kuci kojekakve poslove i uskladiti sve kuhanje/pecenje/vjržbanje nekad mi bude 24h malo za sve potrebe a odmora nigdje osim kad spavam, a i to zna biti od stresa nekad loše spavanje...pa situacija u državi, društvu, obitelji, financije i kojekakve banalne stvari me znaju dovesti do bezvoljnosti i pritiska.
Najviše se ispušem na squash-u jednom tijedno, možda je to placebo efekat (meni u glavi) ali meni to paše do neke mjere, ali opet je to kratko i svaki drugi dan nosi još stresa, sve što sam stariji postaje mi dio života i nemogu ga izbjeci. Duge šetnje su mi uvjek pomagale da razbistrim glavu i posložim stvari, ali u zadnjih 4, 5 god jako malo vremena imam za šetnju. Stres može dovesti do jako kompliciranih stvari i tu me strah zato se svaki dan trudim da ga osijetim što manje, evo jedan clanak. |
|||
|
|||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Budemo dobili kakav dobar i detaljan info onda na ovu temu.. ? |
|||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|||
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Možda kad ga pocne pisati... do tad ce ovaj topic vec pasti u zaborav. |
|||
Strong is the new skinny.
|
|||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Vidiš Zoki kako caksi zna, cak više i od mene samoga A ne znam Zoki, ne ide mi samopromocija dobro kao nekim drugima |
|||
Kate
Post Options
Thanks(0)
|
||
Znaci da onaj tko govori o svojim iskustvima po pitanju određenih stvari(u ovom slucaju stresa)sam sebe stavlja u prvi plan i radi samopromociju? Pa tu smo da izmjenjujemo iskustva - ne može nitko znati kako je onom drugom nego samo kako mu je samom Svatko može govoriti samo u svoje vlastito ime. Zato Thorn, vec smo te imali priliku vidjeti "na djelu" kao dežurnog psihologa, vidi samo kolko si pozitivnih povratnih info dobio na zadnjem blog postu, pa ti lijepo slobodno napiši nešto o svom fajtu sa stresom. Mislim da ce te ljudi s guštom citati, cak i ako ne vjeruješ u ono što napišeš |
|||
ThornOfFaith
Post Options
Thanks(0)
|
||
Dobro receno |
|||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ma nije stvar samopromocije, stvar je razmjene iskustva i ideja. Kad kreneš pisati, svakako nam daj malo da citamo tu tematiku. |
|||
|
|||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Ah, joj, stres.....
Ja ga najbolje rješavam treninzima, ali..... Postoje situacije koje me u par dana istresu iz gaca. Npr., prije 2 tjedna sam saznala nešto vezano za zdravlje nakon cega je slijedilo 3 dana trcanja po gradu i doktorima, puno izgubljenih živaca i 3 kg manje u 4 dana.... |
|||
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
||
Thorn, ako radiš diplomski na ovu temu, i ako nisi ogranicen samo na ovaj teritorij - evo zanimljivog clanka:
America's Most Stressful Jobs 20š0 |
|||
|
|||
Kate
Post Options
Thanks(0)
|
||
Drago mi je da se kužimo A da si vrstan autor psiho-tekstova(ne testova, he, he) to si dokazao. Ja cu te sigurno s iskrenim guštom citati |
|||
Ann
Mixa shakeove Joined: 15 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 764 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Stres, stres, stres... što je to zapravo stres?
Zar svaki problem, svaka uznemirenost, svaka obaveza koja stvara pritisak, svaki rok koji nam ne da mira, svaki pms, svaki neisplacen honorar ili placa koja kasni, svaki frend koji te zezne, svaki loto listic koji nije dobio, svaka pomisao da ceš možda do kraja života živjeti u ovoj apsolutno besmislenoj, bezperspektivnoj državi? To nije stres. To je (j) život. Dakle, kako se nositi sa životom? Ne znam. Mislim da treba rješiti ono što stvara neku vecu kolicinu stresa, a s ovim malima se treba nauciti nositi nekako, jer ce uvijek biti prisutni. Ono što u principu pomaže da se lakše diše je masaža, vježba, boravak u prirodi, sex, otpuštanje kocnica s dobrim frendovima, meditacija.... i dobar plan. |
|||
Deni
Viden/a u gymu Joined: 01 Studeni 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 136 |
Post Options
Thanks(0)
|
||
Puno ljudi nezna i nisu svijesni koliko stres može biti opasan dok ne osjete to na vlastitoj koži, a onda vec bude kasno. Život je stres pogotovo ova vremena samo što se ljudi neznaju nositi sa stresom (životom) i okrenu se lakše lošijim stvarima (alkohol, cigarete, droga, depresija, etc...) i samo pogoršaju stvari umjesto stati na loptu i posložiti sve stvarcice u glavi i držati se toga. Imao sam i ja oscilacija kao i svi normalni ljudi i znam da je to jako loša stvar iz osobnog iskustva, a i neki prijatelji su mi jako loše prošli po tome pitanju. Znaci hebeš promaknuce/karijeru ili što god vec ako ce to utjecati na vaše zdravlje uvjek postoji neka alternativa s kojom možeš biti zadovoljan i sretan samo treba biti uporan. Nažalost u ova vremena je teško biti sretan i zadovoljan i vecina ljudi radi nešto što nevole i tako cijeli život >> SUCKS << Prijateljica mi radi na psihi i kad prica koliko ljudi tamo dolazi i to su najcešce životni problemi (iskljucujem ovdje branitelje) onda se stvarno treba zapitat, ja sam se iznenadio kad sam cuo. Imao sam negjde bookiran clanak ali ga nemogu naci, naime sex je stvarno najbolji moguci nacin kako se riješiti stresa znaci ljudi ... se svi |
|||
|
|||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |