Skolioza i teretana |
Post Reply | Page 12> |
Author | |
dianna
Mixa shakeove Joined: 19 Veljaca 2009 Status: Offline Points: 734 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 Travanj 2010 at 09:50 |
Jel zna netko nešto o tome???
Naime,prije š5tak dana me u teretani uklještilo u donjem dijelu leđa, otišla na snimanje, i skolioza s rotaciom , pila brufene, pa prestala, i prekjucer me opet uhvatili bolovi, išla opet u teretanu lagano sve radila i bilo sve ok, kad sam na kraju htjela trcat nisam mogla trcala 5 minuta i bolovi me uhvatili pa sam prešla na bicikl..sad sam opet na brufenima. smijem li ici u teretanu ?? izbjegavam nagle pokrete i trzaje, cucnjeve sa šipkom sigurno ne smijem raditi jer opterecuje baš taj dio, sad stvarno laganini radim , smanjla sam sve težine, ne dižem si opterecenja dok to ne prođe, cisto tek tako da se razgibam malo jer mi baš fali. jel imao tko problema s tim?? kako se riješiti tih bolova, jer predugo mi to vec traje |
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ja ti imam skoliozu otkad znam za sebe i skoro isto toliko i treniram.
Koliko ja znam, skolioza ti zapravo ne bi trebala predstavljati takve probleme koji bi se rješavali tabletama.... Možda griješim.... Ako je netko prošao doktore i kiroprakticare, onda sam to ja. I svi su mi govorili isto - da moram vježbati da bi mi mišici držali kralježnicu. |
|
dianna
Post Options
Thanks(0)
|
da znam theia, doktorica mi je savjetovala pilates, ali ja nikako ne želim prestati sa teretanom, pa cu si nekako uskladit pošto je oboje navecer da prvo odem š h na pilates a odma poslije u teretanu malo se ispuhati, istrcati i slicno...
Gle , ja ti pijem brufene i nemam bolove u leđima, cim prestanem pit odma mi se vrati bol, ne znam šta da radim da to prođe da se ne vraca stalno ta bol |
|
tare
Mixa shakeove Joined: 28 Prosinac 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 703 |
Post Options
Thanks(0)
|
Uf- to ti i nije bas dobro, toliko se krkat brufenom. To je u biti Ibuprofen-nesteroidalni antireumatik kojim se blokiraju enzimi COX I i COX II- posljedice kao sto su tesko ostecenje zelucanog zida su jako ceste. Isti efekat ima i aspirin ! |
|
dianna
Post Options
Thanks(0)
|
ma znam da nisu dobre tablete i da se ne valja navikavati ali kad stvarno nisam mogla više trpiti te bolove, nit sam mogla normalno sjesti, ni ustat se , ni hodat, ma ništa, tako da bi uzela bilo šta samo da bol prođe...evo sad sam ok, nemam bolova... a sljedeci tj. krecem s pilatesom, da ojacam te leđne mišice, nadam se da ce mi pomoci..
|
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nemoj trcati. Mnogi krivo trce, pa ima kraljeznica pati. Ili kao ja koja nemam dovoljno razvijene mišice guze pa mi kralježnica preuzme funkciju.
Biciklic, steper, orbitrek, znaci sve bez nabijanja zglobova. |
|
dianna
Post Options
Thanks(0)
|
Ma joj kad ja volim traku i trcanje :) sad mogu trcat bez problema , evo sinoc sam na traci otaljigala 35 min laganog trcanja bez problema, nemam sad trenutno bolova
|
|
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
Diana kako ti je rekla theia, skolioza ne bi trebala biti povezana s bolovima kakve to osjecaš, bar ne u toj mjeri da trebaš tablete protiv bolova. Možda je zaista nešto drugo u pitanju jer iskrivljenja kralježnice maltene možeš nac kod svakog drugog covjeka a opet "normalno" žive s tim, neki cak i ne znaju. |
|
dianna
Post Options
Thanks(0)
|
pa da, nisam ni ja znala da je iskrivljena dok mi se nije to desilo , radila u teretani hipertenziju, naglo trznula kad sam se dizala gore, i eto , uklještilo me, otišla na snimanje i iskrivljena kralježnica, i savjet da ojacam mišice donjeg dijela leđa i trbušne, zato krecem na pilates od sljedeceg tjedna
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nema potrebe da ideš u hiperekstenzije kad to nije prirodan položaj tjela! pocni bolje raditi cucanj i deadlift |
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
Ma joj meni nešto pricaš..... Bila sam kod mame i odem tamo u jednu teretanu gdje imaju traku (moja u zg nema). Vozim biciklic, pa na steper, a OcI MI ZASUZE OD SREcE SVAKI PUT KAD POGLEDAM TRAKU! I tako, idem ja maaaaaaaaaalo samo protrcati - skoro su me morali odljepljivati s nje, a da nemam uši, smijala bih se oko glave od srece!!! Da ne spominjem da SVAKI put kad obujem tenisice (u štikla i spavam ), trcim k'o Forrest Gump gdje god da krenem!!! |
|
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
Znaš sta je meni JAKO pomoglo da ojacam taj donji dio leđa - ROLANJE!!! To je jednostavno takav položaj tijela i ojacavaš te mišice na najprirodniji nacin. Kako me je mali bratic pitao kakve su mi to kosti uz kralježnicu! |
|
Prasica
Cita FAQ Joined: 19 Srpanj 2010 Location: Croatia Status: Offline Points: 39 |
Post Options
Thanks(0)
|
I ja imam skoliozu, akad sam išla u teretanu, tražila sam da mi trener sastavi program za mene i upozorila sam ga da imam problema s kralježnicoim pa je prskocio par vježbi koje bi mi mogle naškoditi. Tteretana i vježbanje svakako da, ali treba paziiti na par stavri koje ne bi trebala i treneri ce ti to znati reci.
|
|
plavooka0ri
Cita FAQ Joined: 24 Rujan 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4 |
Post Options
Thanks(0)
|
ja imam skoliozu i to veliku za operaciju sam i isla sam
kod ove svoje bivse trenerice mozes je ispraviti sa istezanjem nekim kako je to ona meni pricala jos nismo poceli sa programom al nadam se da cemo uskoro |
|
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
Baš lijepo da je tebi to tvoja trenerica rekla. Onda svi doktori kod kojih sam bila nemaju pojma.... Kad nešto sraste, to je to, nema povratka. Osim operacijom. |
|
Triceps7
Cita FAQ Joined: 09 Rujan 2010 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 26 |
Post Options
Thanks(0)
|
Tezi oblik skolioze vjerovatno samo operacijom...
A mislim da vi koji pisete da oduvijek imate skoliozu grijesite - mozda samo vizuelno imate razvijeniju jednu stranu tijela (sto je kod svakog covjeka normalno). A ta neujednacena razvijenost je preduslov za skoliozu.. A znate zasto nastaje neujednacena razvijenost - zbog teretane! Nejednake tezine i sl. |
|
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |