med, maticna mlijec, propolis |
Post Reply |
Author | ||||
Blia
Viden/a u gymu Joined: 18 Travanj 2010 Status: Offline Points: 152 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 18 Svibanj 2010 at 00:28 |
|||
koristite li pcelinje proizvode - med, maticnu mlijec, propolis samo kad ste bolesni ili vam je to (kao meni) dnevni ritual? ja svaki dan nakon dorucka pojedem žlicu mješavine meda i maticne mlijeci, a vikendom ubacim i žlicu mješavine propolisa sa medom.
od malena me kljokaju medom (baka i djeda su ga proizvodili), tako da sam vec lagano ovisnik na fitness.com.hr se vec pisalo o ovoj temi, pa me zanima kako vi ostali stojite sa medom, zazirete li od njega zbog kalorija ili je ipak zdravlje prije svega? ujutro cu se malo više potruditi pa iskopati neke tekstove o blagodatima meda, a do tak evo fitness-linka maticna mlijec med Edited by Blia |
||||
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
ja zobene ujutro jedem s medom... za maticnu mlijec sam cula da je super, ali nemam potrebe ulaziti u tu investiciju sada.
što se tice propolisa, cim osjetim da me grebucka grlo, odma ga špricam on je stvarno prirodni antibiotik i sad jeli do njega ili je tu više faktora u kombinaciji, ne bih ulazila, ali ne pamtim kad sam zadnji put pila antibiotike za grlobolju. kod mene doma uvik propolisa |
||||
Strong is the new skinny.
|
||||
Blia
Viden/a u gymu Joined: 18 Travanj 2010 Status: Offline Points: 152 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
evo još par cinjenica o blagodatima meda
•med dobro utjece na motoriku želuca i crijeva •konzumacijom meda š20 grama dnevno tijekom dvadesetak dana smanjuje se kolesterol za oko 20% i povecava aktivnost leukocita za otprilike 7% i hemoglobina za š0 - 20%. •redovita konzumacija meda uzrokuje poboljšanje krvne slike zbog sadržaja malih kolicina soli, željeza, mangana, bakra i kobalta. Apiterapija Med je u životu ljudi uvijek predstavljao zdravu i dostupnu namirnicu koja se održala usprkos pojavi jeftinijeg industrijskog šecera. U svim narodnim medicinama na svim krajevima svijeta bilježimo brojne recepte s više ili manje meda. Genetski modificirana moderna hrana, pušenje, stres, onecišcenost vode i neki lijekovi pogoduju nakupljanju štetnih tvari u organizmu, ali propolis uspješno sprecava pojavu bolesti. Njegova je ljekovitost odavno poznata i u narodnoj se medicini med rabio za osnaživanje organizma, prije svega djece i starijih. I znanstvenici mu pripisuju antibakterijska, antisepticka i antioksidacijska svojstva. Med je iznimno koristan za zdravlje, a jaca, tvrdi se, funkciju rada srca i krvotoka. Znanstvenici još istražuju koliko je ljekovit, ali o tome ne dvoje. Jedna žlica meda (2š gram) sadrži: • energetska vrijednost: 64 kcal • proteini: 0,06 g • ugljikohidrati: š7,3 g • ukupne masti: 0,0 g • prehrambena vlakna: 0,042 g |
||||
anita2102
Cita FAQ Joined: 21 Srpanj 2010 Status: Offline Points: 72 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
pa ja volim popapati meda onako na kasikicu, ujutro najcesce. ponekad namazem na kruh ili stavim zlicu meda u mlijeko s zobenim.
iz zdr. razloga uzimam maticnu mljec, mjesec dana u komadu ( ubiti; dok ne potrosim turu u teglici) pa onda stanka pa opet iznova. bacila se na alternativu (dosta mi je raznih tabletusina) u zimskim danima zasladjujem caj s medom... koliko sam ja upucena dobra je za organizam, imunitet, daje energiju, za razne bolesti. |
||||
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
nekad ga u zobene zlicu umisan, nista strasno. jedino ga bas nebi navecer
|
||||
anita2102
Cita FAQ Joined: 21 Srpanj 2010 Status: Offline Points: 72 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
fino ujutro da malo popravi dan, i da da energiju.
navecer nikako ako nije nuzno. |
||||
opasni
Viden/a u gymu Joined: 11 Svibanj 2010 Location: Afghanistan Status: Offline Points: 378 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
fina kolicina secera na dan |
||||
mrtav hladan
|
||||
mystic
Cita FAQ Joined: 28 Sijecanj 2011 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 47 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Postavit cu tu pitanje jer mi je sok od Agave nekako najbliži medu. Dakle što mislite o tom soku kao zaslađivacu? Probala sam danas sa posnim i ful mi je fino, onako ima okus kao punjenje za slatku pitu od sira..
|
||||
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
no, propolis u tinkturi i nativni propolis.. su svakodnevno u upotrebi. Bez Agave u frizu ne mogu i najcesce stavim zlicicu u posni i to mi bude kao zamjena za slatkise |
||||
ako zelis pobjediti, ne smijes izgubiti
|
||||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
nabavite si steviu za zaslađivanje
|
||||
Kate
Pali po spravama Joined: 12 Lipanj 2009 Status: Offline Points: 1580 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Može preporuka Koji proizvođac, gdje ima za kupiti? Puno sam citala o steviji ali mi nije jasno kak se to dozira , a nisam ju baš vidjela po policama supermarketa, pretpostavljam da ima za kupit u nekom shopu tipa bio&bio i sl? Hvala |
||||
Act the way you'd like to be and soon you'll be the way you act
|
||||
crna_kej
Mixa shakeove Joined: 04 Rujan 2009 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 987 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
za ono sto ja koristim agavu je zanemarivo da bi investirala u steviu koja je precjenjena. inace.. stevia je uvedena u RH kao potrebna suplementacija svakodnevnoj prehrani, drugacije je zabranjena i zato je nema na policama supermarketa. |
||||
|
||||
ThornOfFaith
Fitness freak Joined: 26 Prosinac 2008 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 4875 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
za ljekarnu ne znam. Ajd crna stavi cijene ove stevie iz ljekarne ako znaš Ja cekam da mi dođe ova koju sam narucio |
||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
|||
al koliko me sjecanje drzi.. one u kapsulicama i pakirane ko "mali natren" kostaju 95kn. ovakav tekuci koji si ti postao kosta oko 60tak kn.. al uzmite i u obzir da moze bit razlika i do š0 kn u odnosu na gradove u kojima vi zivite.. |
||||
|
||||
crna_kej
Post Options
Thanks(0)
|
|||
|
||||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |