Bezglutenski kruh |
Post Reply |
Author | |
dianna
Mixa shakeove Joined: 19 Veljaca 2009 Status: Offline Points: 734 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 18 Svibanj 2010 at 12:45 |
3 caše prosijanoga bezglutenskog namjenskog brašna za kruh i pecivo
200 ml mlake vode 200 ml mlijeka 50 ml ulja ili margarina š žlicica soli š žlicica šecera š89; vrecice suhog kvasca Za premazivanje: š jaje **Priprema: š. Kvasac rastopite u mlakoj vodi i mlijeku, a zatim ga umiješajte u ⅔ ukupne kolicine brašna te dodajte margarin ili ulje i sol. 2. Sastojke miješajte elektricnom miješalicom (spiralni nastavci) š0-ak minuta, dok ne dobijete homogeno mekano tijesto. Smjesu ostavite dizati na toplom mjestu dok se volumen ne udvostruci. 3. U dignuto tijesto dodajte ostatak brašna, ponovno promiješajte i stavite u uljem namazan duguljasti kalup. Tijesto u kalupu izravnajte mokrom rukom, premažite uljem, pokrijte krpom i pustite da se ponovno diže. 4. Dignuto tijesto premažite razmucenim jajetom i stavite peci u pecnicu zagrijanu na 200°C oko 40 minuta. **# Vrijeme pripreme: 2h i š5 min # Energetska vrijednost: 322 kcal / š342 kJ |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |