ZAcINI |
Post Reply | Page 12> |
Author | ||
daba
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Status: Offline Points: 32 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 29 Svibanj 2007 at 23:44 |
|
Jedno pitanje koje me u zadnje vrijeme kopa, je...koje zacine se preporuca da koristimo a koje ne?u kojim kolicinama? Ja vjerujem da nas ima jos koji kad si idu nesto kuhat , zelimo da bude zdravo a opet koliko toliko ukusno i jestivo. i sad se mozda javlja problemZnamo zbog malo "straha" pretjerati s nekim ili potpuno izbacit odredjene zacine. Zbog neznanja naravno... |
||
caba
Viden/a u gymu Joined: 24 Studeni 2006 Location: Bosnia Hercegovina Status: Offline Points: 299 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Dok neki govore da sol treba smanjiti sto je oguce vise ja tako ne mislim.Sol je pozeljna u prehrani. Zacine kao sto su papar i ostalo slobodno koristi...
|
||
Mozda ti jesi jaci ali ja sam ludji
|
||
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
a i znojenjem za vrijeme treninga gubimo znatne kolicine elektrolina medu njima i natrija, a on je uz kalij kljucan za sve procese u tijelu (Na/K pumpa). Dakle jesti bez soli nije ok.pretjerivati opet nije ok. trebalo bi se koji puta osloniti na vlastito nepce. Ako je hrana bljutava, dodajte joj soli toliko da ju mozete papati. I naravno dobro je uzimati izotonicne napitke nakon treninga i tokom dana( pritom ne mislim na iso-sport i slicno), vec na preparate koje trebate potraziti na trzistu.I da, povrce je bogat izvor elektrolita.
|
||
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
zacine koje najvise koristim --cajenne peppar,,,,,curry oriental,,,peppar mix...volim mexikanska jela kao i tajlandsku kuhinju,,, dobro ih je koristiti jer ubrzavaju sagorijevanje,,,predoziranje moze dovesti do nepozeljnih posljedica kao i povecano uzimanje vode..... |
||
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
s nicim ne valja pretjerivat
ali normalno da zacine koristimo u prehrani i, bez njih nista prakticki ne bi bilo bas jestivo recimo, ne mogu zamislit da jedem juhu bez soli, bljutavo je totalno |
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Pa ti bi onda uzivao u mom kuhanju! Ja obozavam ljutu hranu i rasturam u mexickoj kuhinji! |
||
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Inace, zacini su itekako potrebni! Kad se odlucis na promjenu prehrane, prvo sto napravis je - izbacis masnocu iz kuhanja, a tu nastupaju zacini koji sprasavaju situaciju. Npr. da mi je netko rekao da cu jesti jaja pecena bez ulja i bez kruha, rekla bih da je lud, a danas da si tako nesto serviram ujutro, ja bih mislila da sam luda. Ma zeka, ali........... Zelim reci da je sve stvar navike! Pa, STVORIMO DOBRE NAVIKE! Danas ulje zamjenjujem raznim zacinima, kao sto je papar, curry, vlasac, bosiljak... Pa ubacim povrce.... Svasta! Hehehe..... stvarno bih mogla sloziti kuharicu "Jaja na š00 nacina!"
|
||
dejanelo
Viden/a u gymu Joined: 27 Veljaca 2007 Status: Offline Points: 120 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
hajde,slozi!
|
||
Mr G.
Pali po spravama Joined: 29 Studeni 2006 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1072 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Theia aj otvori temu pod nazivom 'Jaja na š0š nacin' i unutra napisi sve svoje recepte. Ozbiljno.
|
||
themaja
Viden/a u gymu Joined: 06 Sijecanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 226 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
zapravo, ja bih rado da mi netko da koji dobar recept za jaja...
|
||
emilio
Mixa shakeove Joined: 12 Prosinac 2006 Location: Sweden Status: Offline Points: 662 |
Post Options
Thanks(0)
|
|
Sta ako nas poubija sa tim receptima ? |
||
themaja
Post Options
Thanks(0)
|
|
ja cu riskirati...Dajte recept za jaja. Ne mogu vise kajuganu, na oko ili kuhano...I nemojte mi recepte bez zumanjca..Samo jednom se zivi..
|
||
emilio
Post Options
Thanks(0)
|
|
Kul....siguran sám da si vrstan kuhar i da su tvoja jela super i da bih u njima uzivao,,,,nego reci mi theia usput --Kako stojis sa ostalima domacim radinostima ili aktivitetima typ ciscenje kuce ili glacanje posteljine............. |
||
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
|
Jesu i tebi dopiz**** jaja na "obicno"? |
||
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
|
Zivim sama vec 6 god! Spremna za udaju! |
||
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
|
A kako ga drugacije napraviti nego na ta 3 nacina?! Ima jos i ono posirano jaje, ali to mi je bljakasto skoz. Malo maste, puno zacina i to je to! |
||
Post Reply | Page 12> |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |