prisilna pauza! |
Post Reply |
Author | |
mesek
Pali po spravama Joined: 04 Svibanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1229 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 20 Svibanj 2010 at 14:38 |
Ovako, dobio sam neku gadnu alergijsu reakciju na ni sam ne znam što, ali alergija se manifestirala crvenilom po rukama i nogama. I sad, buduci da sam zapoceo treci podprogram šestotjednog programa za definiciju, a sad sam prisiljen barem 2 tjedna pauzirati, zanima me da li nakon što ova gadarija prođe, da zapocnem ponovo taj program ili?
(program traje 6 tjedana, a svaka 2 tjedna se mijenjaju vježbe) Imam zabranu sljedeceg, izlaganja suncu, vecem znojenju, moram se mazat kortikosteroidima i tako, pa ocekujem da cu izludit iduca tjedna. A taman mi danas stigao novi bicikl. |
|
ena:)))
Pali po spravama Joined: 13 Srpanj 2009 Status: Offline Points: 1382 |
Post Options
Thanks(0)
|
opa .. kortikosteroidi... morat ces se suzdrzat od znojenja ful, inache ces prolongirat tu alergiju
|
|
mesek
Pali po spravama Joined: 04 Svibanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 1229 |
Post Options
Thanks(0)
|
LEUKOCITOKLASTIcKI VASKULITIS (lat. vasculitis leukocytoclastica) - jedan oblik upale krvnih žila (vaskulitisa) koji se klinicki ocituje pojavom sitnotockastog crvenog osipa na koži, bolovima u zglobovima a ponekad i u trbuhu pracenih krvavim proljevima. Tockaste promjene po koži se vremenom stapaju, ponekad se javljaju na mahove. Uglavnom se pojavljuju na nogama, cešce na potkoljenicama i oko gležnjeva te na mjestima gdje odjeca ili obuca pritišcu kožu. Leukocitoklasticki vaskulitis najcešce se pojavljuje u vezi s infekcijama iako se može pojaviti i uz bolesti drugog uzroka. Lijeci se mirovanjem, lijekovima za smirenje bolova i zaustavljanje upalnog procesa u stijenci krvnih žila. U tvrdokornim oblicima bolesti primjenjuju se i citostatici u malim dozama.
ne zvuci obecavajuce |
|
mesek
Post Options
Thanks(0)
|
hm, i dalje ne znam dal da nastavim s programamom di sam stao ili da pocnem ispocetka...
još ovaj tjedan moram sigurno pauzirati |
|
dalila
Fitness freak Joined: 15 Srpanj 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 4399 |
Post Options
Thanks(0)
|
Pa vidjet ceš kad kreneš....sumnjam da ceš se vracati na pocetak...ali sigurno ceš biti nešto slabiji pa ceš prvi tjedan malo smanjiti intenzitet treninga... Teško je to ovako reci...kad mi pojma nemamo kakav je to uopce program bio....
Ti se pocni vracati lagano i slušaj svoje tijelo.... |
|
mesek
Post Options
Thanks(0)
|
pa radilo se o ovom konkretno programu
http://www.fitness-trening.com/trening/program-za-definiciju -2/ i završio sam taj program 2, trebao krenuti s programom 3 i onda mi uletila ova alergija i sad ne znam... dal da opet ispocetka ili samo nastavim s programom 3 pa da vidim kako ce to biti... vidjeti cu iduci pon kad se vratim tamo Edited by mesek |
|
Post Options
Thanks(0)
|
Ovaj, necu ti pametovat ( na medicini sam) samo cu ti rec da odustanes od treninga neko vrijeme, i kad ti se povuce, i tada bi trebao mirovat, neznam koliko si upucen, ali citostaticima se lijece maligne bolesti tako da nije da ti se bas treba zajebavat sa ovim, buduci da neznam koji oblik ti imas... znam kako izgleda taj osip i može se jako dugo prolongirat njegova pojava, cak i kad misliš da je izlijeceno, pri naglim ponovnim treninzima, on se opet vraca.. zato neka definicija poceka, mislim da ti je ovdje zaista bitniji oporavak, ipak se radi o krvnim stanicama... eto.. nadam se da ce proc brzo ...pozz |
|
mesek
Post Options
Thanks(0)
|
e, al ja nisam ni dobio nikakvu terapiju osim elocom krema 2 tjedna, i po mogucnosti losion za kožu... a rekla mi da je vaskulitis uzrokovan alergijskom reakcijom na nešto što sam pojeo... al oke, pitati cu doktoricu kad mogu krenuti opet. |
|
mesek
Post Options
Thanks(0)
|
e, al ja nisam ni dobio nikakvu terapiju osim elocom krema 2 tjedna, i po mogucnosti losion za kožu... a rekla mi da je vaskulitis uzrokovan alergijskom reakcijom na nešto što sam pojeo... al oke, pitati cu doktoricu kad mogu krenuti opet.[/QUOTE] |
|
Post Options
Thanks(0)
|
onda ok, najbolje je da pitas doktoricu kad je najbolje s treningom krenut....
ja sam bila elocom koristila prije par godina kad sam imala neki osip ali buduci da nije bio uzrokovan hranom i lijekovima, proslo samo od sebe... inace elocom strava, mast, ja sam poslije ubode komaraca mazala s tim... prodje drugi dan |
|
mesek
Post Options
Thanks(0)
|
je, ovo je prvo buknulo, onda mi doktorica objasnila da vježbanje samo potice i kak sam prestao trenirati i samo se izležavam (kad nisam na poslu) povlaci se relativno brzo... a vaskulitis je ogranicen smao na kožu.... samo, tjedan dana dokolice i i fine hrane, i vec se vide "rezultati"
|
|
mesek
Post Options
Thanks(0)
|
eto, ruke i guza ciste, još samo oko gležnjeva, al još uvijek mirujem... doktorica mi rekla, kad budeš spreman... wtf
al sam zato vozio bicikl jucer i bilo mi super! |
|
mesek
Post Options
Thanks(0)
|
eto, danas startam ponovo, al još ne znam dal da smao nastavim di sam stao s programom ili da pocnem ispocetka
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |