Musaka od kelja (R) |
Post Reply |
Author | ||||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 18 Svibanj 2010 at 16:06 |
|||
Musaka od kelja
Sastojci: -š glavica kelja srednje velicine -6 kasika integralnog pirinca -3 glavice crnog luka -š00gr suvih sojinih ljuspica -maslinovo ulje Priprema: Kelj popariti i odvojiti na listove. Ocišcen i opran pirinac obariti. Posebno dinstati luk na malo vode, pa kad postane mekan, dodati sojine ljuspice koje su pre toga bile potopljene u mlakoj vodi. Ujednaciti smjesu. U plehu redjati nekoliko listova barenog kelja, cijele listove, po njima sloj fila. Ponovo stavljati kelj, pa fil, pa zavrsiti sa listovima kelja. Musaku kratko zapeci u rerni i izvaditi kad je gotova, pa preliti sa malo hladno cjeđenog ulja, jabukovog sirceta, dodati sitno sjeckan peršin ili mirodiju, bijeli luk, bosiljak, kari, tucanu ljutu papriku. Edited by Zoki |
||||
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
||||
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
FITovci,
volite li opcenito musaku? Kada ste ju zadnji put jeli? |
||||
|
||||
Skviki
Viden/a u gymu Joined: 02 Rujan 2009 Status: Offline Points: 475 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
naravno da volim :) samo izbjegavam zbog krumpira ovo s keljom zvuci super. podsjeca me na pizzu od kelja koju sam jednom jela kod prijateljice u kucnoj izradi (zvuci loše ali je jaaaako fino) |
||||
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Pizza od kelja ? Ljudi su fakat kreativni.. |
||||
|
||||
chaxy
Pali po spravama Joined: 09 Studeni 2009 Location: Croatia Status: Offline Points: 1305 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Jedan fini link |
||||
Strong is the new skinny.
|
||||
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Uf, zna se što je pizza - podržavam zdravije varijante, ali ne treba pretjerivati.. Ova verzija s piletinom mi je bolja - zdrava i lagana pizza |
||||
|
||||
Shadowfax
Cita FAQ Joined: 21 Svibanj 2010 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 11 |
Post Options
Thanks(0)
|
|||
Ajme musaka mi je jedno od naj jela, samo što u bakinoj varijanti koju sam od nje naucio ide red krumpira, red riže, red mljevenog mesa, gore komadi slaninice i sve zaliveno jajima i vrhnjem.. fat bomb..
Blaženo je bilo neznanje njupajuci bar dva puta mjesecno takvu klopu, al nema više.. |
||||
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |