New Posts New Posts RSS Feed - Jaja na š0š nacin
  FAQ FAQ  Forum Search   Events   Register Register  Login Login

Jaja na š0š nacin

 Post Reply Post Reply Page  123>
Author
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Topic: Jaja na š0š nacin
    Posted: 01 Lipanj 2007 at 16:27

 Opci dio:

Jaja pripremam na teflonki (tefalova) tako da ne koristim niti kap ulja.... Vi kako zelite.

I da - sto se moje pripreme tice, postoji samo 3 nacina pripreme:

  • kajgana (favorit)
  • na oko
  • kuhano

Ostalo cini MASTA i punooooo zacina i dodataka. Evo pa da podijelim neke svoje receptice s vama....

Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2007 at 16:37

 Ovo su mi definitivno najdraza (mozda zato sto se trenutno ubijam u njima)!

E da, i sto se tice sastojaka, ja cu pisati sastojke za 2 jaja kak ja jedem, a vi si dodavajte sastojke kako vi zelite.

KAJGANA S PAPRIKOM I LUKOM

SASTOJCI:

  • 2 jaja
  • š/3 manje crvene paprike
  • š/4 manje glavice crvenog luka
  • pola trokuta sira za topljenje (ak ste na def, OSTAVI SE SIRA!)

PRIPREMA:

  1. Luk i papriku isprziti na tavici (mozete dodati malo ulja) dok ne "uvene". Mrvicu posoliti da prije pusti tekucinu.
  2. Jaja izmutiti za kajganu, staviti vegetu, malo papra i preliti preko luka i paprike i pustiti na laganoj vatri (da ne zagori jer se jaja "ne struzu" vec ih se ostavi na miru)
  3. Na jednu stranu istrgati sir.
  4. Kad se jaja ispeku, preklopiti ih u strucu.

MLJAC! DEfinitivno najdraza kombinacija.

Pazite samo da vatra ne bude prejaka jer ce u suprotno biti Pogorelic jaja.

Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2007 at 16:42

 KAJGANA S TIKVICAMA

SASTOJCI:

  • 2 jaja
  • pola male tikvice
  • vlasac (ja koristim suhi)

PRIPREMA:

  1. Tikvice izrezati na tanke kolutice i isprziti na tavi. Malo posoliti da pusti sok ranije. Peci na laganoj vatrici da ne zagore.
  2. Jaja izmutiti u kajganu, dodati vegetu + papar + vlasac i preliti preko tikvica.
  3. Takoder jaja ne dirati kod se ne ispeku odozdola, a onda ih se okrece na drugu stranu (kod ovog dodajem SRETNO, jer ce mnoga jaja vjerojatno zavrsiti na podu)

 

Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2007 at 16:48

 A sad nesto za ekipu, za kasne vecernje, pijane sate.... NIJE dijetno!

JAJA SA SPEKOM U DRUSTVU MAKARONA

SASTOJCI

  • spek ili prsut ili vratina, glavno da je  
  • jaja
  • tjestenina (sareni makaroni, da bude veselije)

PRIPREMA:

  1. Tjesteninu skuhati, ocijediti i ostaviti sa strane.
  2. Jaja izmutiti, posoliti i OBAVEZNO popapriti
  3. Spek poprziti, dodati mu tjesteninu i sve to zaliti  jajima da se poveze.

Kao sto sam rekla, NIJE DIJETNO, ali ce vas frendovi u tom trenutku smatrati bogom!

Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2007 at 16:50

 Ako vam je ostalo sampinjona od nekog drugog obroka, uvijek ih mozete ubaciti u

JAJA SA SAMPINJONIMA

Dinstani sampinjoni + jaja

Nije neka filozofija.

Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2007 at 16:53

 Ovo vam je za vikend, a kasnije dodam jos....

Imam hrpu recepata, ali su prekomplicirani za jutarnji dorucak kad bi pojeo i konja sam da je vec pecen....

Preporuka je definitivno ona "struca" s paprikom i lukom.... š00% cete biti odusevljeni.

Back to Top
Ive_ri View Drop Down
Mixa shakeove
Mixa shakeove
Avatar

Joined: 04 Veljaca 2007
Location: Croatia/Hrvatska
Status: Offline
Points: 807
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Ive_ri Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2007 at 17:58
Dobra si ti kuharica, vidim ja

Svaka cast
Back to Top
dejanelo View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 27 Veljaca 2007
Status: Offline
Points: 120
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote dejanelo Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 01 Lipanj 2007 at 22:45
 
Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2007 at 13:31

 Evo jos nekih, samo sto ja sve to pokusavam bez masti i ulja, a vi kak hocete.

PARISKI OMLET

SASTOJCI:

  • jaja
  • zamrznuti spinat, narezani
  • prstohvat parmezana
  • muskatni orascic
  • rabana limunova kora
  • maslac, ulje
  • sol, papar

PRIPREMA:

  1. Istuci jaja sa solju i paprom te u tavici rastopite maslac. Od jaja napravite tanke palacinke (cca š palacinka za š jaje).
  2. Jaja ostavite sa strane na tanjuru, a u tavicu stavite ulje i zamrznuti spinat dok ne ispari tekucina od zamrzavanja.
  3. Nadjenite palacinkice.

 

 

Edited by Theia
Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2007 at 13:40

 KAJGANA S MASLINAMA

SASTOJCI:

  • 2 jaja
  • š/4 glavice luka
  • ulje
  • 40 g pelata rajcica ili gustog umaka od rajcice
  • strucak aromaticnog bilja
  • š crveni feferon (ako nemate, moze i u prahu)
  • 25 g crnih maslina
  • sol, papar

PRIPREMA:

  1. Luk narecite i zaprzite na ulju, ubacite pelate i dobro istucite.
  2. Dodajte aromaticno ulje i usitnjeni feferon.
  3. Dodati jos malo ulja i kad se zagrije  tavicu dodajte i jaja. Tucite vilicom da se jaja prozmu.
  4. Zacinite solju i paprom, ubacite crne masline, zatim iskljucite vatru i stavite poklopac koji odgovara tavici. Ostavite nekoliko min na toplom mjestu i posluzite.

 

 

Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2007 at 13:44

 SPAROGE MILANESE

SASTOJCI:

  • š svezanj svjezih sparoga
  • jaja
  • sol, papar
  • maslac
  • parmezan

PRIPREMA:

  1. Ostruzite sa sparoga bijeli dio kako biste ih dobro ocistili, zatim ih operite i skluhajte al dente u slanoj vodi š5 min.
  2. Jaje ispecite na oko. Zacinite solju i paprom.
  3. Vruce sparoge servirajte na tanjur, preko njih stavite jaje te pospite parmezanom.

 

Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2007 at 13:51

 JAJA NA RUSKI

SASTOJCI (za 2 osobe ili kak se uzme ):

  • 4 jaja
  • š50 g tunjevine iz konzerve u ulju (moze i nasjeckani losos i krema od incuna)
  • pola salice majoneze (ili pomijesajte pola s jogurtom, bio aktivom...)
  • limunov sok
  • papar
  • pola casice konjaka

PRIPREMA:

  1. Tvrdo skuhajte jaja i uzduzno ih prepolovite.
  2. Stavite zumanjke u zdjelicu, dodajte im limunov sok i tunjevinu i mijesajte dok ne postane jednolicna masa.
  3. Uliti konjak i papar po zelji.
  4. Tom smjesom nadjenuti jaja i ukrasiti majonezom.

 

Back to Top
Signorina View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 23 Prosinac 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 318
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Signorina Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2007 at 13:55

Joj super su ti recepti! Obozavam jaja. Od ovog sam probala jaja sa sampinjonima i kajganu s tikvicama i ovo zadnje mi je prefino. Bas pase nekak skupa. A kaj se tice sparoga, izvrsna mi je fritaja sa sparogama (naucili me u Primorju), ali bez parmezana. Sad sam bas znatizeljna kak se parmezan bude uklopio, a i gladna sam dok razmisljam o tome!

Back to Top
petra View Drop Down
Viden/a u gymu
Viden/a u gymu
Avatar

Joined: 08 Prosinac 2006
Status: Offline
Points: 118
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote petra Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2007 at 17:53

 Theia super recepti...ja nisam neki kuhar i moja jaja su uvijek - kajgana, kuhana ili na oko, ali najobicnija.

Ali tvoji recepti me inspiriraju da budem inovativnija pa...

E sad samo jedno pitanje...kad kazes toliko i toliko jaja jel stavljas i toliko zumanjaka ili ono š zumanjak na 4 jaja ili tako nesto?

Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2007 at 19:31
 Kad me lupi ludilo onda stavljam samo š zumanjak i 3 bjelanjka. Ali ove godine jos nista od toga.
Back to Top
Theia View Drop Down
Pali po spravama
Pali po spravama
Avatar

Joined: 27 Studeni 2006
Location: Croatia
Status: Offline
Points: 1648
Post Options Post Options   Thanks (0) Thanks(0)   Quote Theia Quote  Post ReplyReply Direct Link To This Post Posted: 02 Lipanj 2007 at 19:34

 Drago mi je da vam se svidaju recepti.

Imam ih i ja puno kompliciranijih i nisu bas za pravljenje dorucka....

Jaja su super za kombinacije!  Uvijek mozete neko povrce utrpati u njih, ali super idu i u salate! Samo malo maste!

Back to Top
 Post Reply Post Reply Page  123>
  Share Topic   

Forum Jump Forum Permissions View Drop Down

Forum Software by Web Wiz Forums® version 10.14
Copyright ©2001-2012 Web Wiz Ltd.