Malo racunanja |
Post Reply |
Author | |
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 07 Lipanj 2007 at 13:04 |
Ovako... Jel mi moze netko izracunati:
|
|
fitnessHr
Viden/a u gymu Joined: 21 Ožujak 2007 Location: Croatia Status: Offline Points: 238 |
Post Options
Thanks(0)
|
To bi prvo trebala znati tezinu u gramima i odrediti tocan sastav. I onda preracunati. š gram alkohola ima 7 kalorija, š gram masti 9, proteini i ugljikohidrati 4.
|
|
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
š. Evo nasla sam u jednoj svojoj knjizi da deci rakije ima oko 240 kcal, a deci viskija oko 250. Ajmo reci da su votka, viski i rakija tu negdje po svojstvima (ovo super zvuci ). Znaci da bi 3 deci zestice bilo oko 750 kcal. 2. Ista knjiga kaze da š0 dag jestivog ulja ima oko 880 kcal. Kad se preracuna sve to, ispada da energiji od onih 750 kcal odgovara 8,52 dag ulja. Sad kolko je to deci, nemam pojma. Ovisi o gustoci ulja. |
|
Theia
Pali po spravama Joined: 27 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 1648 |
Post Options
Thanks(0)
|
Groooooznoooo.... Ma, stvar je ta da ja imam zucni kamenac, a cula sam za neki "bakin recept" koji pali, a moras popiti 2 dl ulja, sto je meni nezamislivo.... Ali kad to ovako vidim... Ipak je to ulje u svrhu zdravlja, a alc zezancije.... Hm... |
|
Signorina
Viden/a u gymu Joined: 23 Prosinac 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 318 |
Post Options
Thanks(0)
|
Joj ne kuzim bas. Bakin recept za zucni kamenac je 2 deci ulja. Ali kak je alkohol povezan s tim? Ili inace cugnes 3 deci zestice pa planiras to zamijeniti uljem, a da kalorije ostanu iste? |
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Ako uspijes popit dva deca ulja svaka ti cast
Ja bi se izrigao š00% |
|
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
Ma da, neka shema s 2 dl ulja.... Nemam pojma..... I mislim da je maslinovo u igri..... Mozda probam....
|
|
Ive_ri
Mixa shakeove Joined: 04 Veljaca 2007 Location: Croatia/Hrvatska Status: Offline Points: 807 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nije ni maslinovo nis bolje od onog obicnog za pit
|
|
Theia
Post Options
Thanks(0)
|
Ma znam.... Samo sam razmisljala o tome pa me usput zanimao odnos kcal tog ulja i alkohola.... Malo, tek toliko da vidim omjer. |
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |