Mumyo |
Post Reply |
Author | |
opasni
Viden/a u gymu Joined: 11 Svibanj 2010 Location: Afghanistan Status: Offline Points: 378 |
Post Options
Thanks(0)
Posted: 22 Lipanj 2010 at 23:52 |
dobio jedan paketic danas, jeli ko koristio... istina ili mit
|
|
mrtav hladan
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Reci odakle ti to i što znaš o tome? cuo osobno puno o toj smoli, navodno je svemocna i radi cuda. Ukratko o Mumyu: šTO JE MUMYO? U pecinama visokog gorja u središnjoj Aziji nalazimo Mumyo kao nakupine tamno smeđe ili crne smole. Mumyo predstavlja najsloženiji kompleks prirodnih biološki aktivnih tvari kao što su aminokiseline, vitamini, minerali te cijeli niz mikro i makro elemenata u obliku koji je iznimno lako dostupan tjelesnim stanicama za apsorpciju. Mumyo sadrži prirodne steroide, fospolipide, etericna ulja i mnoge druge tvari. Mumyo je tisucljecima poznat starima narodima koji su ga koristili kao pomoc kod raznih bolesti i poremecaja, no tek su brojne znanstvene i klinicke studije vođene od pedesetih godina prošlog stoljeca dokazale njegova ljekovita svojstva. Mumyo pripada skupini tzv. adaptogena odnosno posebnih tvari i biljaka koje pomažu organizmu da se bolje prilagodi na povecane zahtjeve kao što su prekomjeran stres, negativni utjecaji zagađenja okoliša itd. Mumyo su kroz povijest proucavali mnogi cuveni lijecnici i znanstvenici poput Aristotela i Paracelzusa, a Avicenna je napisao: „Mumyo izoštrava svijest, jaca želudac i olakšava disanje; to je najsavršeniji lijek!“ U Sovjetskom Savezu Mumyo je bio proglašen strateškim materijalom koji je za uporabu bio dostupan samo tzv. elitama Ršš; politicarima, vrhunskim sportašima, astronautima, pilotima itd. KOJA JE NAMJENA MUMYA? Mumyo predstavlja odlican stimulator imunog sustava te pomaže organizmu u obrani od raznih infekcija. Ubrzava regeneraciju i zarastanje mnogih vrsta tkiva, prije svega koštanog, mišicnog i vezivnog. Isto tako pomaže kod oštecenja živcanih stanica kao i srcanog mišica. Kao snažan antioksidant sprjecava stvaranje štetnih slobodnih radikala te time dugorocno štiti tijelo od opasnih oksidativnih oštecenja stanica. Nadalje, potice pozitivne procese u krvi i pomaže jetri pri eliminaciji toksina iz tijela. Uravnotežuje hormonalni sustav i djeluje protuupalno, osobito kod problema sa zglobovima. Primjenom Mumyja dolazi do blagog pada sposobnosti krvi za zgrušavanjem pa tako on pomaže u lijecenju problema sa venama. Kod umora i depresije vraca snagu i dobro raspoloženje. Djeluje antisepticki i baktericidno. Zbog njegovog anabolickog djelovanja Mumyo je popularan među sportašima koji su izloženi prolongiranom fizickom i psihickom naporu. Edited by Zoki |
|
Fitness oprema i dodaci prehrani na : Fitness.com.hr WebShop-u - Proteini
|
|
Zoki
Fit moderator Joined: 19 Studeni 2006 Location: Croatia Status: Offline Points: 5840 |
Post Options
Thanks(0)
|
Nema puno informacija o Mumyo na HR webu, teško je doci do pravih iskustava.
Zašto bi to koristio? |
|
|
|
opasni
Viden/a u gymu Joined: 11 Svibanj 2010 Location: Afghanistan Status: Offline Points: 378 |
Post Options
Thanks(0)
|
dobio sam od jednog frenda koji je atleticar u repki je... i to je njima kao neko tesko ludilo... stavi se pod jezik(odvratnog je okusa :P)
znam isto ovo sto si ti napisao ali sutra bi mogao znati puno vise...prikupljam informacije |
|
mrtav hladan
|
|
Zoki
Post Options
Thanks(0)
|
On je atleticar ili trener? Mislim da znam odakle im to.. Javi što si saznao i što znaš o ovome.. |
|
|
|
opasni
Post Options
Thanks(0)
|
on je atleticar, pa i nije neki problem za nabaviti koliko vidim, ok cim dobijem povratnu informaciju biti cete informirani
al brate odvratno za popi***ti |
|
mrtav hladan
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
brate interesira me vise o tome,samo ti napisi nesto,moze i opseznije
|
|
Iluvatar
Fit moderator Joined: 08 Veljaca 2009 Location: Zagreb Status: Offline Points: 4357 |
Post Options
Thanks(0)
|
Koristio sam... preporuku sam dobio od jednog bacaca kugle.. rusi su navodno radili neke studije gdje je ubrzavao zacjeljivanje kostiju, pa sam ga pio rastopljenog u caju poslje operacije inace se preporuca za sve i svašta.. onako.. 2 x godišnje po 3 tjedna ga piti, nije nešto preskup
|
|
Muscle mass does not always equal strength. Strength is kindness and sensitivity. Strength is understanding that your power is both physical and emotional.
O osobnim treninzima kontakt na pm. |
|
opasni
Post Options
Thanks(0)
|
a ja od bacaca koplja |
|
mrtav hladan
|
|
zmaj
Fitness freak Joined: 19 Ožujak 2009 Location: Trogir Status: Offline Points: 3429 |
Post Options
Thanks(0)
|
aj napisite malo vise, di se to moze rijesit i tako nesto, jel ima kakve nuspojave,ko ga nebi smija uzimat i tako
|
|
Post Reply | |
Tweet |
Forum Jump | Forum Permissions You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot create polls in this forum You cannot vote in polls in this forum |